Reklama na e-Konkursy.info

Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

atlantydek

#7115030 Napisano: 07.08.2023 16:07:01
southlander napisał(a):

visserarthur napisał(a):

W ogóle powinni dawać jako nagrody vouchery do poważnych serwisów sprzedażowych, zamiast pralek bony do sklepów rtv agd... Wtedy byłoby zapewne mniej takich problemów, że festiwal odwołali, albo mają problem z pozyskaniem nagród, bo producent się spóźnia z dostawą...

To by było dla nas lepsze rozwiązanie, niestety festiwale często są powiązane marketingowo/sponsoringowo z konkretnymi markami lub producentami, co ułatwia całą organizację nagród. Za voucher do sklepu z elektroniką ktoś rzeczywiście musi zapłacić, a bilety na festiwal dostaje czasem w konkretnej puli za friko, w ramach umowy sponsorskiej. Dla festiwalu to żaden koszt wpuścić dodatkowe kilkadziesiąt osób, bo i tak większość kosztów jest stałych. Muszą scenę postawić, zaprosić zespoły, więc im to nie robi różnicy, a dodatkowe powiązanie marki z festiwalem nakręca rozpoznawalność festiwalu.

No i tutaj jest pies czy raczej zwrot kasy dla nas pogrzebany. Bo firma od Oreo  Froneri  będzie musiała wyskoczyć z niej. Pewnie to śmieszna suma dla nich, ale żaden dział marketingu nie lubi robić dodatkowych kosztów..
0 0

mysia

#7115033 Napisano: 07.08.2023 16:32:57
atlantydek napisał(a):

southlander napisał(a):

visserarthur napisał(a):

W ogóle powinni dawać jako nagrody vouchery do poważnych serwisów sprzedażowych, zamiast pralek bony do sklepów rtv agd... Wtedy byłoby zapewne mniej takich problemów, że festiwal odwołali, albo mają problem z pozyskaniem nagród, bo producent się spóźnia z dostawą...

To by było dla nas lepsze rozwiązanie, niestety festiwale często są powiązane marketingowo/sponsoringowo z konkretnymi markami lub producentami, co ułatwia całą organizację nagród. Za voucher do sklepu z elektroniką ktoś rzeczywiście musi zapłacić, a bilety na festiwal dostaje czasem w konkretnej puli za friko, w ramach umowy sponsorskiej. Dla festiwalu to żaden koszt wpuścić dodatkowe kilkadziesiąt osób, bo i tak większość kosztów jest stałych. Muszą scenę postawić, zaprosić zespoły, więc im to nie robi różnicy, a dodatkowe powiązanie marki z festiwalem nakręca rozpoznawalność festiwalu.

No i tutaj jest pies czy raczej zwrot kasy dla nas pogrzebany. Bo firma od Oreo  Froneri  będzie musiała wyskoczyć z niej. Pewnie to śmieszna suma dla nich, ale żaden dział marketingu nie lubi robić dodatkowych kosztów..

No właśnie, gdyby jeszcze za te bilety zapłacili to wtedy może byłoby łatwiej, znajomi dostali informację o zwrocie kasy za zakupione bilety na fest festival. Czyli zwracają za zakupione bilety, to chociaż tyle dobrze dla tych co kupili. Zobaczymy czy nam odpiszą na maila emotka
0 0

alikah

#7115035 Napisano: 07.08.2023 16:38:20
majonez1992 napisał(a):

alikah napisał(a):

Mam takie pytanko od nowicjusza czyli mnie emotka  

Jeśli jest konkurs marki X i trzeba napisać dlaczego polecacie ich produkt, a później ani wyniki ani prace nie są publikowane nigdzie, a organizator kontaktuje się z laureatami (zgodnie z regulaminem) - to bierzecie udział w czymś takim czy to podejrzenie, że jakiś fejk?

Często nie ma żadnych wyników i się wygrywa tam, co widać na forum. Jaki konkurs?

https://konkurs.dhl24.pl/
0 0

wolfiaczek

#7115039 Napisano: 07.08.2023 16:49:23
alikah napisał(a):

majonez1992 napisał(a):

alikah napisał(a):

Mam takie pytanko od nowicjusza czyli mnie emotka  

Jeśli jest konkurs marki X i trzeba napisać dlaczego polecacie ich produkt, a później ani wyniki ani prace nie są publikowane nigdzie, a organizator kontaktuje się z laureatami (zgodnie z regulaminem) - to bierzecie udział w czymś takim czy to podejrzenie, że jakiś fejk?

Często nie ma żadnych wyników i się wygrywa tam, co widać na forum. Jaki konkurs?

https://konkurs.dhl24.pl/

Ktoś chyba pisal że informowali obwygranych powerbankach, więc główne pewnie też poszły. Ja osobiście biorę udział w takich konkursach bo wzięcie udziału i tak nic nie kosztuje emotka  Bardziej mnie ciekawi czy no w takim przypadku jak konkurs może mieć nawet dziesiątki tysięcy odpowiedzi to faktycznie wszystkie sumiennie czytają emotka
1 alikah 0

atlantydek

#7115055 Napisano: 07.08.2023 18:07:43
mysia napisał(a):

atlantydek napisał(a):

southlander napisał(a):

visserarthur napisał(a):

No właśnie, gdyby jeszcze za te bilety zapłacili to wtedy może byłoby łatwiej, znajomi dostali informację o zwrocie kasy za zakupione bilety na fest festival. Czyli zwracają za zakupione bilety, to chociaż tyle dobrze dla tych co kupili. Zobaczymy czy nam odpiszą na maila emotka

Może te bilety normalnie zakupione  też wymienić na całkiem spoko koncerty na going, ale tych z Oreo się nie da
0 0

angelka123

#7115069 Napisano: 07.08.2023 18:47:22
Kaufland mistrz oszczędzania, na stronie jest już oficjalny ranking do którego sa przypisane numery kart zwycięzców
0 0

29renata

#7115080 Napisano: 07.08.2023 19:48:46
angelka123 napisał(a):

Kaufland mistrz oszczędzania, na stronie jest już oficjalny ranking do którego sa przypisane numery kart zwycięzców

A na koncie 4 kupony.  Każdy mógł je otrzymać, bo zainteresowanie było małe - ranking ma tylko 7 tys. pozycji.
0 0

kreo42

#7115083 Napisano: 07.08.2023 20:03:10
29renata napisał(a):

angelka123 napisał(a):

A na koncie 4 kupony.  Każdy mógł je otrzymać, bo zainteresowanie było małe - ranking ma tylko 7 tys. pozycji.

Swój nr widzę na liście zwycięzców 138.25 zl
1 29renata 0

asiaaa85

#7115090 Napisano: 07.08.2023 20:33:10
Kinder czy tam zgłoszenia są do 24:00 czy całą dobę ?
0 0

samuraj

#7115091 Napisano: 07.08.2023 20:35:27
asia8564 napisał(a):

Co prawda nie zgłaszałem w nocy ale ktoś tutaj już pisał ,że grał w nocy.
1 asiaaa85 0

izak1000

#7115096 Napisano: 07.08.2023 21:01:51
29renata napisał(a):

angelka123 napisał(a):

Dodatkowo trzeba było się zarejestrować w tym konkursie. Samo posiadanie karty nie wystarczyło i dlatego tak mało uczestników. A kasjerki też o tym nie informowały. Koleżanka (dzięki mnie) zarejestrowała się w ostatni dzień i też ma główną wygraną bo oszczędności liczyły się już od 29.06.
0 0

Malena_

#7115099 Napisano: 07.08.2023 21:26:58
info ze strony loterii z Facebooka

rufus

#7115101 Napisano: 07.08.2023 21:36:16
MagdalenaMal napisał(a):

info ze strony loterii z Facebooka

Taki sam zapis jest w regulaminie

Majkii

#7115111 Napisano: 07.08.2023 22:27:37
asia8564 napisał(a):

Zgłoszenia można wysyłać o każdej porze, również w nocy (według regulaminu).
0 0

mrmax

#7115151 Napisano: 08.08.2023 09:25:36
czy ktoś ma jakąś odpowiedź z 4ALL/Froneri w sprawie karnetów na FEST z lodów Oreo z Żabki?
0 0

agaga

#7115159 Napisano: 08.08.2023 09:48:55
mrmax napisał(a):

czy ktoś ma jakąś odpowiedź z 4ALL/Froneri w sprawie karnetów na FEST z lodów Oreo z Żabki?

Pisałam do nich, niestety bez odzewu. Wysłałam polecony, ale nie liczę na nic… 🤔
0 0

atlantydek

#7115160 Napisano: 08.08.2023 09:49:30
mrmax napisał(a):

Cisza, pisałem do agencji i przez formularz Froneri.  Będą się pewnie bronić zapisem z regulaminu, że nie odpowiadają za organizację festiwalu. Wysyłam dziś pisemną reklamację, jest na to 30 dni od zakończenia konkursu, czyli 11.07. Decyduje data wpłynięcia. W regulaminie jest też taki ciekawy zapis.

Skorzystanie z postępowania reklamacyjnego nie wyłącza możliwości dochodzenia przez Uczestnika swoich praw na drodze postępowania sądowego lub skorzystania z innych form
pozasądowego rozstrzygania sporów np. ze Stałego Polubownego Sądu Konsumenckiego przy
Wojewódzkim Inspektoracie Inspekcji Handlowej w Warszawie:
http://spsk.wiih.org.pl/index.ph

W odwodzie są  UOKIK i opisanie przyjemności z grania z Oreo w social mediach
0 0

whitepoint

#7115165 Napisano: 08.08.2023 10:14:27
Organizator Kujawski zada nr PESEL i Udzedu Skarbowego celem rozliczenia mnie i siebie z nagrody. Nigdy się z rym nie spotkałam,a gram już wiele lat. Czy to jest Ok?
0 0

atlantydek

#7115167 Napisano: 08.08.2023 10:15:23
whitepoint napisał(a):

Organizator Kujawski zada nr PESEL i Udzedu Skarbowego celem rozliczenia mnie i siebie z nagrody. Nigdy się z rym nie spotkałam,a gram już wiele lat. Czy to jest Ok?

Jak wartość nagrody?
0 0

mia

#7115173 Napisano: 08.08.2023 10:35:06
whitepoint napisał(a):

Nieraz tak było i to dla jakichś głupot. Zależy nie od nagrody, a od Organizatora, co sobie ubzdura.
Poza tym PESEL to tak naprawdę mozna sobie wywiesić przy chałupie na płocie. Gdyby chcieli nr dowodu osobistego... O, wtedy wara.emotka