Reklama na e-Konkursy.info

Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

agnriealaa

#7114219 Napisano: 04.08.2023 11:17:45
Co do Somersby, to też mialam ciekawą sytuację, tylko w drugą stronę.Nie było mnie w 2 etapie na liście wygranych, mój wynik się nie łapał. Po paru dniach dostalam maila, że wygrywam leżaki. Napisałam do nich, że to chyba jakaś pomyłka, bo nie ma mnie na liście, a oni że wygrałam i już. Także też ciekawe 😂Może to też przez to że kogoś wykluczyli, kto był na liście? Te konkursy to trochę jak wróżenie z fusów. Jak masz dobry wynik to się nie łapiesz na nagrodę, ale jak się nie łapiesz na listę wygranych, to za to masz nagrodę 🤔🤣
1 Emememe 0

Emememe

#7114220 Napisano: 04.08.2023 11:21:52
magdalena-chili napisał(a):

A mogli zrobić normalny konkurs na rymy częstochowskie. I nikt nie czułyby niesmaku.

Oj czułby emotka  Już raz zrobili konkurs z pytaniem otwartym, było 250 nagród i na forum nie pochwalił się nikt xD Pytania o te nagrody pojawiały się wielokrotnie, wydaje mi się, ze ktoś by napisał, jakby faktycznie coś tam zdobył, bo to była nagroda o wartości około 100 zł, wiec nie było czego zazdrościć emotka  

agnriealaa

#7114221 Napisano: 04.08.2023 11:22:01
Można by z nimi drążyć ten temat, już nawet na podstawie różnych artykułów określających zasady przeprowadzania konkursow itd. Np. 
No a w regulaminie jasno bylo napisane za co bedzie przyznana nagroda.
No ale czy to jest sens z nimi walczyć... Raczej nie...
1 Emememe 0

magdalena-chili

#7114222 Napisano: 04.08.2023 11:22:50
southlander napisał(a):

a swoją drogą: kod spowalniający działanie gry/naliczanie czasu. Do czego to już doszło, to mi się kojarzy z brudnym wyścigiem szczurów, a nie z konkursem. Widać, teraz nie normalność, a cwaniactwo w cenie...  aż nie wiem jak to mądrze skomentować, chyba nie ogarniam takich zagrywek. A mogli zrobić normalny konkurs na rymy częstochowskie. I nikt nie czułyby niesmaku.

Ja to w ogóle podziwiam wszystkich którzy biorąc udział wierzyli że rywalizacja będzie bezproblemowa. Im bardziej efekciarski konkurs, tym większa szansa że coś pójdzie nie tak. Sprytniejsi ludzie potrafią znajdować błędy czy skróty ułatwiające rozgrywkę w gierkach o milionowych budżetach, sprawdzane wcześniej miesiącami przez doświadczone zastępy testerów, więc czemu tu miałoby być inaczej w przypadku prostej gry zrobionej pewnie budżetowo na zamówienie działu marketingu, tym bardziej że w puli były nagrody?

w jakiej ja bańce nieświadomości tkwię: "Sprytniejsi ludzie potrafią znajdować błędy czy skróty ułatwiające rozgrywkę w gierkach o milionowych budżetach, sprawdzane wcześniej miesiącami przez doświadczone zastępy testerów, " -- to brzmi jak jakieś farmy testerów dedykowanych do złamania zabezpieczeń gier, loterii i konkursów? są na ten temat jakieś artykuły, gdzieś w odmętach internetów? to byłaby lepsza lektura niż kryminałki
0 0

anaesth

#7114223 Napisano: 04.08.2023 11:25:45
zielonaszpilka napisał(a):

asia8564 napisał(a):

Ile jest bramek w kinder ? Nie widzę nic w regulaminie emotka

Nagród jest 1400.

Chyba 2 na godzinę wychodzą. 
Ale choćby było 60 na godzinę, to i tak tam nie wygram emotka

Gość: koszalek

#7114224 Napisano: 04.08.2023 11:26:35
Ludziom naprawdę zależało by wygrać bilety na tę Red Bull imprezę? emotka  Mnie by nie zaciągnęli końmi  emotka
Moje wnioski są takie: bramki zdominowane przez handlarzy, gierki przez hakerów, zostały tylko wierszyki - a tutaj trudno jest mieć ciągle świeże pomysły. Wniosek ostateczny: dać sobie spokój z konkursami   emotka emotka

joan

#7114226 Napisano: 04.08.2023 11:30:09
Z ciekawości sprawdziłam mejle, bo mnie również kiedyś organizator bezpodstawnie oskarżył o oszustwo w memorce. Dodam jeszcze, że jestem totalny mugol gierkowy i każdorazowo grałam uczciwie emotka Wiecie, kiedy to było? W roku 2016! Siedem lat minęło, ludzkość dokonała niespotykanych wręcz osiągnięć, a tu jakiś organizator gierki nie ogarnia emotka

zielonaszpilka

#7114227 Napisano: 04.08.2023 11:30:17

southlander napisał(a):

a swoją drogą: kod spowalniający działanie gry/naliczanie czasu. Do czego to już doszło, to mi się kojarzy z brudnym wyścigiem szczurów, a nie z konkursem. Widać, teraz nie normalność, a cwaniactwo w cenie...  aż nie wiem jak to mądrze skomentować, chyba nie ogarniam takich zagrywek. A mogli zrobić normalny konkurs na rymy częstochowskie. I nikt nie czułyby niesmaku.

Ja to w ogóle podziwiam wszystkich którzy biorąc udział wierzyli że rywalizacja będzie bezproblemowa. Im bardziej efekciarski konkurs, tym większa szansa że coś pójdzie nie tak. Sprytniejsi ludzie potrafią znajdować błędy czy skróty ułatwiające rozgrywkę w gierkach o milionowych budżetach, sprawdzane wcześniej miesiącami przez doświadczone zastępy testerów, więc czemu tu miałoby być inaczej w przypadku prostej gry zrobionej pewnie budżetowo na zamówienie działu marketingu, tym bardziej że w puli były nagrody?

w jakiej ja bańce nieświadomości tkwię: "Sprytniejsi ludzie potrafią znajdować błędy czy skróty ułatwiające rozgrywkę w gierkach o milionowych budżetach, sprawdzane wcześniej miesiącami przez doświadczone zastępy testerów, " -- to brzmi jak jakieś farmy testerów dedykowanych do złamania zabezpieczeń gier, loterii i konkursów? są na ten temat jakieś artykuły, gdzieś w odmętach internetów? to byłaby lepsza lektura niż kryminałki

Myślę, że autor miał na myśli gry o wielomilionowych budżetach, ale nie konkursy czy loterie. Takie gry jak nie wiem, cyberpunk, które są tworzone latami, a i tak znajdują tam błędy czy sposoby na obejście czy ułatwienie rozgrywki. Wiadomo, że gierka w red bullu to nie ten poziom złożoności, ale też na pewno nie miała profesjonalnych zabezpieczeń. Dlatego nie znoszę konkursów z grami czy quizami na czas. Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie w stanie shakować grę. Na red bulla skusiłam się, bo nie trzeba było paragonu, a grać w gry lubię emotka  Pamiętam jak lata temu była jakaś gierka w wafelkach. Do wygrania była przenośna konsola o wartości tysiaka. Grałam w grę dla przyjemności, bo była fajna i całkiem dobrze mi szło. Na liście zwycięzców byłam 9. Jakie było moje zdziwienie jak dostałam maila o wygranej za pierwsze miejsce. Zrobili weryfikację i wszystkie 8 wyników przede mną poleciało. Nie wierzę w uczciwość takich gier, ale tutaj się wkurzyłam, bo 3 sekundy to był czas, który można było osiągnąć uczciwie.

zielonaszpilka

#7114229 Napisano: 04.08.2023 11:31:07
anaesth napisał(a):

asia8564 napisał(a):

Ile jest bramek w kinder ? Nie widzę nic w regulaminie emotka

Nagród jest 1400.

Chyba 2 na godzinę wychodzą. 
Ale choćby było 60 na godzinę, to i tak tam nie wygram emotka

Wiesz, może być tak, że w jedne godzinie będzie 10 bramek, a potem w kolejnych kilku zero emotka  Spokojnie, wiem, że trafisz emotka
1 anaesth 0

Emememe

#7114230 Napisano: 04.08.2023 11:32:00
koszalek napisał(a):

Ludziom naprawdę zależało by wygrać bilety na tę Red Bull imprezę? emotka  Mnie by nie zaciągnęli końmi  emotka
Moje wnioski są takie: bramki zdominowane przez handlarzy, gierki przez hakerów, zostały tylko wierszyki - a tutaj trudno jest mieć ciągle świeże pomysły. Wniosek ostateczny: dać sobie spokój z konkursami   emotka emotka

Bilety nie, ale głośnik to fajna nagroda emotka
0 0

adamo86

#7114232 Napisano: 04.08.2023 11:34:09

Ale cyrk emotka  Ja byłam pewna, że jednak z mężem polecieliśmy za to, że możliwe, że zagraliśmy na jednym wifi i uznali, że to jedna osoba gra na kilka kont. Ale nie emotka  Jednak polecieliśmy za zbyt szybkie granie emotka  Jak Emememe też zapisywałam sukcesywnie swoje czasy w miarę osiągania coraz lepszych wyników, tak więc miałam zapisane 7 sekund, 6, 5, 4 i 3 sekundy. Skoro anulowali moje wyniki na 3 i 4 sekundy, to czemu nie zostawili mojego wyniku na 5 sekund? I gdzie niby ten kod spowalniający miałoby się wpisywać? Moim zdaniem ta historia o kodzie to ściema. Pewnie mieli wiele  maili z bóldupiącymi, którzy nie mogli pokonać bariery 5 sekund i uznali, że sekunda na obrazek to taki realny czas i resztę wyników anulowali. Słabo. A co do tego, że filmik z gry będzie trwał dłużej niż 3 sekundy to oczywiste. Czas startował od załadowania obrazka, a nie od startu do zakończenia gry.

Możliwe, że poszli dalej i usunęli wszystkie wyniki osób, które miały poniżej 5s.
Ja najlepszy miałem 5s ale nagrody brak. Równie dobrze mogło to być np. 4,92s, a odcinali poniżej 5,00s.
1 Emememe 0

@gnieszk@

#7114234 Napisano: 04.08.2023 11:34:56
TurboMike napisał(a):

Ciężkie jest życie Agencji emotka  Czy da się PL wymyślić coś na co spryciule nie znajdą patentu ? emotka  Ja na szczęście jestem ślepy chyba i odpuściłem sobie po dwóch próbach ten konkurs. Swoją drogą ciekaw jestem czy ktoś znalazł (jeśli w ogóle była) puszkę na screenie sprzed kilku dni wrzuconą?
Widać że od strony IT nie przygotowali tego jak należy. Więc się zastanawiam tym bardziej jakie patenty się używa żeby wygrać w Somersby emotka

Też jestem ciekawa. Po rozwiązaniu quizu Somersby multum razy znam wszystkie pytania i wiem jaka będzie odpowiedź na każde z nich zanim odpowiedzi się pojawiają. Nie mam problemu z osiągnięciem 720 pkt. Wydaje mi się że robię to szybko. A i tak obawiam się czy na kosz piknikowy się załapię ze swoim czasem.
0 0

zielonaszpilka

#7114235 Napisano: 04.08.2023 11:35:54
adamo86 napisał(a):

Ale cyrk emotka  Ja byłam pewna, że jednak z mężem polecieliśmy za to, że możliwe, że zagraliśmy na jednym wifi i uznali, że to jedna osoba gra na kilka kont. Ale nie emotka  Jednak polecieliśmy za zbyt szybkie granie emotka  Jak Emememe też zapisywałam sukcesywnie swoje czasy w miarę osiągania coraz lepszych wyników, tak więc miałam zapisane 7 sekund, 6, 5, 4 i 3 sekundy. Skoro anulowali moje wyniki na 3 i 4 sekundy, to czemu nie zostawili mojego wyniku na 5 sekund? I gdzie niby ten kod spowalniający miałoby się wpisywać? Moim zdaniem ta historia o kodzie to ściema. Pewnie mieli wiele  maili z bóldupiącymi, którzy nie mogli pokonać bariery 5 sekund i uznali, że sekunda na obrazek to taki realny czas i resztę wyników anulowali. Słabo. A co do tego, że filmik z gry będzie trwał dłużej niż 3 sekundy to oczywiste. Czas startował od załadowania obrazka, a nie od startu do zakończenia gry.

Możliwe, że poszli dalej i usunęli wszystkie wyniki osób, które miały poniżej 5s.
Ja najlepszy miałem 5s ale nagrody brak. Równie dobrze mogło to być np. 4,92s, a odcinali poniżej 5,00s.

Tak, domyślam się, że albo lepszy wynik kasował inne moje wyniki albo poleciałam w całości już za samo to, że miałam czas 3 sekundy. Niemniej teraz czuję się obrażona, bo nazwali mnie oszustką. Chyba też sobie do nich napiszę emotka

majonez1992

#7114236 Napisano: 04.08.2023 11:37:17
wut co to za dziwny konkurs? mają być nagrodzeni najlepsi, ale zostają nagrodzeni nienajlepsi? po co robią konkurs z grą skoro nie umieją sami na etapie tworzenia konkursu wyeliminować  oszustów... już lepiej niech sobie loterie machną..

zielonaszpilka

#7114240 Napisano: 04.08.2023 11:41:17
@gnieszk@ napisał(a):

TurboMike napisał(a):

Ciężkie jest życie Agencji emotka  Czy da się PL wymyślić coś na co spryciule nie znajdą patentu ? emotka  Ja na szczęście jestem ślepy chyba i odpuściłem sobie po dwóch próbach ten konkurs. Swoją drogą ciekaw jestem czy ktoś znalazł (jeśli w ogóle była) puszkę na screenie sprzed kilku dni wrzuconą?
Widać że od strony IT nie przygotowali tego jak należy. Więc się zastanawiam tym bardziej jakie patenty się używa żeby wygrać w Somersby emotka

Też jestem ciekawa. Po rozwiązaniu quizu Somersby multum razy znam wszystkie pytania i wiem jaka będzie odpowiedź na każde z nich zanim odpowiedzi się pojawiają. Nie mam problemu z osiągnięciem 720 pkt. Wydaje mi się że robię to szybko. A i tak obawiam się czy na kosz piknikowy się załapię ze swoim czasem.

Akurat Somersby wydaje się dość dobrze zabezpieczone. Piszę to na podstawie swoich wyników i moich miejsc na liście. Chociaż ręki nie dam sobie uciąć, że najlepsze wyniki są wyklikane uczciwie. Dopiero jak wygram główną to będę mogła to stwierdzić z całą pewnościąemotka emotka  Ale osób, które jak ja czy Ty znają wszystkie odpowiedzi na pamięć jest sporo, więc nawet maksymalny wynik nie da gwarancji kosza. Przy czym kosz to żadna rewelacja emotka  Sztućce, serwetki, wnętrze to tandeta emotka  Także nie ma czego żałować. Leżaki fajniejsze emotka  Ale wiem, że nie o kosz tak naprawdę grasz emotka

mandarynka16

#7114243 Napisano: 04.08.2023 11:46:23
Ja się dziwię, ze ktoś naiwnie wierzy, że konkursy z gierkami będą uczciwe. Dotyczy to zarówno grających i agencji. Wg mnie podobne praktyki są przy Somersby, główne nie lecą do uczciwie grających
1 ZetZ 0

8igora9

#7114246 Napisano: 04.08.2023 11:54:35
koszalek napisał(a):

Mnie też by na to nie zaciągnęli siłą, ale głośnik zawsze spoko. Ja to akurat jechałam autem jako pasażer w dłuższą podróż, więc żal było nie wykorzystać tego czasu, a że nie trzeba było kupować x razy produktu, to potraktowałam to jako test czy mam jakiekolwiek szanse w tych konkursach z grami. I teraz najbardziej wkurzyli mnie tym, że nigdy się nie dowiem czy bym dostała tę nagrodę za moje 4s czy jednak ludzie z 3s zgarnęliby wszystko. 🙈 
Trochę nie dowierzam w te ich teksty o kodach spowalniających grę...  Wydaje mi się, że ktoś, kto umie robić takie rzeczy, więcej zarabia uczciwą pracą niż te ich głośniki warte, ale może się mylę. 😉

joan

#7114248 Napisano: 04.08.2023 11:58:23
8igora9 napisał(a):

(...) Trochę nie dowierzam w te ich teksty o kodach spowalniających grę...  Wydaje mi się, że ktoś, kto umie robić takie rzeczy, więcej zarabia uczciwą pracą niż te ich głośniki warte, ale może się mylę. 😉

emotka
0 0

Emememe

#7114250 Napisano: 04.08.2023 11:59:36
mandarynka16 napisał(a):

Ja się dziwię, ze ktoś naiwnie wierzy, że konkursy z gierkami będą uczciwe. Dotyczy to zarówno grających i agencji. Wg mnie podobne praktyki są przy Somersby, główne nie lecą do uczciwie grających

Jeśli agencja nie potrafi udowodnić komuś ingerencji w kod gry, to nie ma podstaw, aby anulować taki wynik. a RedBull w większości przypadków nie ma podstaw, by odrzucić wyniki, bo były zdobyte w sposób uczciwy, bez żadnej ingerencji w kod czy czymkolwiek innym to sobie tłumaczą. Nazywają uczestników oszustami, a sami oszukują, bo nie trzymają się swojego regulaminu, który jest wiążący dla oby stron.

southlander

#7114268 Napisano: 04.08.2023 12:04:26

southlander napisał(a):

Nie, zupełnie nie chodzi mi o jakieś teorie spiskowe. Rzeczywistość jest o wiele bardziej banalna:
1. Prosta gra online robiona na zamówienie pod jedną promocję, zapewne milionów nie kosztowała bo to by nie miało sensu.
2. Skoro nie kosztowała milionów, zapewne też nie było zbyt dużego budżetu na testy. Jeśli na czymś się oszczędza, to często na testach, czego efektem są gry z błędami nie wychwyconymi w trakcie produkcji.
3. Obecnie student informatyki który lubi podłubać hobbystycznie, albo sprytny gracz mający doświadczenie w szukaniu bugów, spokojnie znajdzie luki w prostej online'owej gierce jeśli ma oczywiste dziury.
4. Organizator ma nauczkę że jak się robi konkurs oparty na grze i nagrodach, to nie ma bata: albo gierka musi być mocno dopracowana (a więc i droższa), albo musi się liczyć z problemami.

A co do dużych gier, możesz sobie poczytać choćby w pierwszym lepszym artykule, zobacz choćby tutaj rozdział "oszukiwania online":
https://www.gry-o...sp?ID=1261&STR=2
W większości ludzi chodzi o satysfakcję z wygrywania (nawet nieuczciwego), ale jeśli gdzieś się pojawiają nagrody a gra jest ewidentnie prosta do oszukania bo słabo zrobiona, to efekt nie jest trudny do przewidzenia.