Reklama na e-Konkursy.info

Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

KotLulu

#7112813 Napisano: 30.07.2023 21:53:22
Finezyjna napisał(a):

Czy kojarzycie w sierpniu konkurs z predatorem ?

Ja nic nie wiem ,opowiadaj emotka
0 0

Finezyjna

#7112816 Napisano: 30.07.2023 22:23:27
KotLulu napisał(a):

Finezyjna napisał(a):

Wydaje mi się, że gdzieś ten temat byl poruszany, ale nie kojarzę nic więcej. Stąd moje poszukiwania, czy to faktycznie jest coś na rzeczy.
0 0

koniczynka123

#7112828 Napisano: 31.07.2023 00:05:37
Catcat napisał(a):

Finezyjna napisał(a):

KotLulu napisał(a):

Finezyjna napisał(a):

Wydaje mi się, że gdzieś ten temat byl poruszany, ale nie kojarzę nic więcej. Stąd moje poszukiwania, czy to faktycznie jest coś na rzeczy.

Było poruszane na "co to za kapsel/zawleczka".

https://www.loteriapredator.pl/ - strona w budowie, zapraszamy wkrótce.

Wydaje mi się, że to ubiegłoroczna loteria   https://www.smolar.pl/loteria-predator
0 0

Cynamon28

#7112829 Napisano: 31.07.2023 00:06:06
rufus napisał(a):

Credo89 napisał(a):

Warto byłoby napisać  do agencji, że wałkiem śmierdzi na odległość,
niech chociaż wiedzą że ludzie nie są idiotami, a ich zabezpieczenia i systemy są do d...

Skoro jest na liscie to przeszedl weryfikacje.
Agencja doskonale wie o takich dzialaniach ale nie moga lub nie potrafia nic zrobic.  emotka

Pracownik agencji NAV juz wypowiadał się na ten temat tutaj na forum, bo Kalisz rzadzi w ich wielu loteriach i byla juz dyskusja na ten temat. emotka  
post nr #7079189
case

Wiadomo co to za sklep ?
0 0

visserarthur

#7112830 Napisano: 31.07.2023 00:38:29
Cynamon28 napisał(a):

rufus napisał(a):

Credo89 napisał(a):

niech chociaż wiedzą że ludzie nie są idiotami, a ich zabezpieczenia i systemy są do d...

Agencja doskonale wie o takich dzialaniach ale nie moga lub nie potrafia nic zrobic.  emotka

Pracownik agencji NAV juz wypowiadał się na ten temat tutaj na forum, bo Kalisz rzadzi w ich wielu loteriach i byla juz dyskusja na ten temat. emotka  
post nr #7079189
case

Wiadomo co to za sklep ?

Jak dla mnie Carrefour, albo Kaufland... ewentualnie Auchan
0 0

sks900

#7112831 Napisano: 31.07.2023 00:41:48
visserarthur napisał(a):

Cynamon28 napisał(a):

rufus napisał(a):

Credo89 napisał(a):

post nr #7079189
case

Wiadomo co to za sklep ?

Jak dla mnie Carrefour, albo Kaufland... Bardziej stawiam na Carrefour

Nie. Zwróć uwagę, że wszystkie te paragony są z tej samej kasy fiskalnej (na przestrzeni 1 miesiąca), a w tych sklepach jest dużo kas. Info jakie mamy, że to sklep w sieci, czyli mały sklep w sieci, najbardziej pasuje żabka, gdzie może pracować jakiś znajomek.
0 0

visserarthur

#7112832 Napisano: 31.07.2023 01:54:24
sks900 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Cynamon28 napisał(a):

rufus napisał(a):

Credo89 napisał(a):

post nr #7079189
case

Wiadomo co to za sklep ?

Nie. Zwróć uwagę, że wszystkie te paragony są z tej samej kasy fiskalnej (na przestrzeni 1 miesiąca), a w tych sklepach jest dużo kas. Info jakie mamy, że to sklep w sieci, czyli mały sklep w sieci, najbardziej pasuje żabka, gdzie może pracować jakiś znajomek.

Odniosłem się do posta sprzed kilka miesięcy (tego oznaczonego #7079189), a tutaj się nie orientuję, ale skąd wiadomo, że na przestrzeni miesiąca ?- na liście nie widzę dat paragonów...
0 0

giti

#7112846 Napisano: 31.07.2023 08:56:31
[quote=

visserarthur]
sks900 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Cynamon28 napisał(a):

rufus napisał(a):

Credo89 napisał(a):

post nr #7079189
case

Wiadomo co to za sklep ?

Odniosłem się do posta sprzed kilka miesięcy (tego oznaczonego #7079189), a tutaj się nie orientuję, ale skąd wiadomo, że na przestrzeni miesiąca ?- na liście nie widzę dat paragonów...

Hmm.. ale w sumie to chyba nie jest tak że ktoś ma 1000 paragonów, tylko że trafia w bramkę z niemożliwie wysoką skutecznością? Bo jak spojrzeć to tam nieraz jest 3-4 numery paragonów pod rząd i wszystkie wygrały.. To jak to możliwe, że każdym zgłoszeniem trafia? Więc to bardziej wygląda na jakieś złamanie bramek
0 0

sks900

#7112860 Napisano: 31.07.2023 10:02:55
visserarthur napisał(a):

sks900 napisał(a):

Są daty wygranych od 1 lipca do 30 lipca, dzień w dzień.
0 0

sks900

#7112861 Napisano: 31.07.2023 10:04:38
giti napisał(a):

nieraz jest 3-4 numery paragonów pod rząd i wszystkie wygrały.. To jak to możliwe, że każdym zgłoszeniem trafia? Więc to bardziej wygląda na jakieś złamanie bramek

Ale to w 1 dzień 4 pod rząd, gdy wygrać najłatwiej, tym bardziej jak się ma do dyspozycji "szczęśliwą" kasę.
0 0

visserarthur

#7112880 Napisano: 31.07.2023 10:57:57
No czyli paragony mogły być wydrukowane w jeden dzień, bo są podane dni wygranych, a nie daty z paragonów
1 mia 0

atyde25

#7112884 Napisano: 31.07.2023 11:10:44
A jak jedna pani z agencji niby nie tej samej wygrała auto w loterii chyba Doglasa.
Cuda panie cuda jak widać gdzie kasa tam sposoby.
0 0

atyde25

#7112885 Napisano: 31.07.2023 11:11:38
W sensie nie tej co organizowała loterię.Ja w dużo rzeczy wierzę ale,że akurat pani z innej agencji reklamowej auto ustrzeliła to nie uwierzę.
0 0

sks900

#7112888 Napisano: 31.07.2023 11:13:25
visserarthur napisał(a):

No czyli paragony mogły być wydrukowane w jeden dzień, bo są podane dni wygranych, a nie daty z paragonów

To grubo, tylko działania Kalisza są pewnie pod obserwacją agencji i jeszcze mieliby drukować w jeden dzień paragony od nr 281943 do 287471, to musieliby być kamikadze.  emotka
0 0

moskala22

#7112890 Napisano: 31.07.2023 11:21:45
Zgłaszalam w sobotę paragon z Fuzetea i policzyli mi za niego 12 pkt. To raczej błąd, prawda?
0 0

termitek99

#7112891 Napisano: 31.07.2023 11:23:19
moskala22 napisał(a):

Zgłaszalam w sobotę paragon z Fuzetea i policzyli mi za niego 12 pkt. To raczej błąd, prawda?

Tam dużo błędów niestety jest. U mnie jest problem z naliczaniem punktów w drugą stronę.
0 0

rufus

#7112892 Napisano: 31.07.2023 11:23:48
moskala22 napisał(a):

Skoro 1 produkt 1 pkt to tak emotka
0 0

giti

#7112895 Napisano: 31.07.2023 11:33:22
sks900 napisał(a):

giti napisał(a):

nieraz jest 3-4 numery paragonów pod rząd i wszystkie wygrały.. To jak to możliwe, że każdym zgłoszeniem trafia? Więc to bardziej wygląda na jakieś złamanie bramek

Ale to w 1 dzień 4 pod rząd, gdy wygrać najłatwiej, tym bardziej jak się ma do dyspozycji "szczęśliwą" kasę.

no ale jeden paragon mozna zglosic tylko jeden raz, co znaczy "gdy wygrać najłatwiej"? Nawet jeśli ma 1000 paragonów, to jak to możliwe że wygrała akurat 4-emu paragonami pod rząd, jeden za drugim numer tak jak z wydruku poszły, przecież bramki nie są jedna za drugą..
1 radziosny 0

Gość: koszalek

#7112898 Napisano: 31.07.2023 11:41:37
giti napisał(a):

sks900 napisał(a):

giti napisał(a):

no ale jeden paragon mozna zglosic tylko jeden raz, co znaczy "gdy wygrać najłatwiej"? Nawet jeśli ma 1000 paragonów, to jak to możliwe że wygrała akurat 4-emu paragonami pod rząd, jeden za drugim numer tak jak z wydruku poszły, przecież bramki nie są jedna za drugą..

Na mój rozumek to po prostu zgłasza cały czas, może kilka osób na kilka komputerów, a że pierwszej godziny/godzin loterii jest mało zgłoszeń to wygrywa taki ktoś. Potem też mają takie prawie pod rząd wygrane. Moim zdaniem to jest ciągłe zgłaszanie, taki spam (moim zdaniem zgłoszenia w takim przypadku idą w tysiace). Nie rozumiem dlaczego nie ma ograniczenia na osobę. Może nie wyeliminuje całkowicie problemu, ale zmusi do jeszcze większego wysiłku, może wtedy zasłużą na te 50 zł nakładem pracy  emotka
1 rooney 0

peterpanek

#7112904 Napisano: 31.07.2023 11:48:38
Moim zdaniem wygląda to tak:
Organizujesz farmę maili z losowymi nazwami (zakładasz lub kupujesz konta), piszesz skrypt który automatycznie dodaje zgłoszenia, non stop z tym samym numerem paragonu i kolejnymi losowymi danymi osób (fake numery telefonów), i zapuszczasz do momentu w którym wygrywasz, za każdym razem zmieniając adres IP. Po wygranej skrypt dodaje kolejny numer paragonu do chwili kiedy wygrasz. 

Nie do wyłapania bez ochrony przed skryptami. Oficjalnie jest to za każdym razem inna osoba, a że numer ten sam to przypadek. Jedyne co chroni przed tym to konieczność zgłaszania wszystkiego razem zdjęciem paragonu. Wtedy można sprawdzić, że zgłaszany jest ten sam paragon.