Reklama na e-Konkursy.info

Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

zielonaszpilka

#7109711 Napisano: 18.07.2023 11:58:06
Shifo napisał(a):

hej dobrze rozumiem , że zakup ma być dokonany w innym sklepie niż wymienione ? trochę myli mnie napis „sklepy uczestniczące „ chodzi o konkurs BIC 

Sklepy uczestniczące to nazwa, którą będą się posługiwać w regulaminie nazywając sklepy, w których można zrobić zakupy konkursowe. Nie są nimi te sklepy wymienione, tam nie kupuj emotka  pewnie na te sieci będą mieć osobne konkursy.
2 Shifo, miata 0

glamlady88

#7109714 Napisano: 18.07.2023 11:59:26
ineska1991 napisał(a):

Streetcom przygotował mi dziś paczkę do nadania w dpd. I tak sobie myślę karma dla psa czy metaxa ? Bo tylko te dwa projekty chyba się zaczną... ktoś coś wie ?

U mnie kampania z Leroy Merlin 😀

pikawka

#7109723 Napisano: 18.07.2023 12:17:06
ineska1991 napisał(a):

Streetcom przygotował mi dziś paczkę do nadania w dpd. I tak sobie myślę karma dla psa czy metaxa ? Bo tylko te dwa projekty chyba się zaczną... ktoś coś wie ?

Ja mam tez nadane dwie od tygodnia. Chyba karma bo miałam potwierdzenie adresu
0 0

Malena_

#7109724 Napisano: 18.07.2023 12:17:18
Co myślicie o podawaniu numeru PESEL w oświadczeniu laureata w konkursie ??
Czy jest to naprawdę niezbędne do wydania nagrody ?
0 0

ineska1991

#7109725 Napisano: 18.07.2023 12:19:17
glamlady88pikawka
D
ziękuje za odpowiedzi , poczekamy i się okaże.  Ja miałam potwierdzenie adresu na karmę i metaxę ... może ruszy kilka projektów w jednym czasie.  Ciekawość mnie zżera 😅🤣
0 0

karols

#7109726 Napisano: 18.07.2023 12:20:13
Ile osóbek czeka na wyniki z Dino z wczoraj emotka ? Dziś wybierają, do tyg wyniki
0 0

FBsebastian3

#7109727 Napisano: 18.07.2023 12:20:17
Velvet ma jakis konkurs? Podpowiecie?
0 0

pikawka

#7109728 Napisano: 18.07.2023 12:20:50
karols napisał(a):

Ile osóbek czeka na wyniki z Dino z wczoraj emotka ? Dziś wybierają, do tyg wyniki

Ja emotka
1 kimberly 0

kimberly

#7109730 Napisano: 18.07.2023 12:24:06
pikawka napisał(a):

karols napisał(a):

Ja emotka

I ja, choć NIGDY NIC u Smolara nie wygrałam, jak pierwszego dnia konkursu się nie uda to nie wiem czy konkurencja była już tak ogromna czy po prostu zbanowali mnie kiedyś z miejsca emotka
0 0

Toxic_Avenger

#7109733 Napisano: 18.07.2023 12:28:38
MagdalenaMal napisał(a):

W agencji w której pracuję zawsze proszą o pesel przy konkursach. Na pytanie dlaczego i po co usłyszałem - "tak, za każdym razem proszę o pesel do rozliczenia podatku", co dla mnie jest niezrozumiałe, jeśli np. nagroda jest bardzo niskiej wartości, wtedy też nie trzeba od tego odprowadzać podatku. Nie było przy tym specjalnie merytorycznej dyskusji, usłyszałem że jeśli jest to zawarte w regulaminie, to ja biorąc udział w konkursie zgadzam się na to. Jeśli mi to nie odpowiada mogę odmówić przyjęcia nagrody emotka
Kiedyś podczas wygranej zapytałem czy zamiast nr. pesel mogę podać NIP osobowy, usłyszałem że nie. Tego też nie rozumiem, bo NIP może być podstawą do odprowadzenia podatku.
1 Malena_ 0

pikawka

#7109734 Napisano: 18.07.2023 12:29:15
kimxxx napisał(a):

pikawka napisał(a):

karols napisał(a):

Ja emotka

I ja, choć NIGDY NIC u Smolara nie wygrałam, jak pierwszego dnia konkursu się nie uda to nie wiem czy konkurencja była już tak ogromna czy po prostu zbanowali mnie kiedyś z miejsca emotka

U mnie smolar to loteria raz się uda raz nie emotka
0 0

pikawka

#7109735 Napisano: 18.07.2023 12:29:17
kimxxx napisał(a):

pikawka napisał(a):

karols napisał(a):

Ja emotka

0 0

kimberly

#7109737 Napisano: 18.07.2023 12:33:39
pikawka napisał(a):

kimxxx napisał(a):

pikawka napisał(a):

karols napisał(a):

Ja emotka

Haha, to ja mam tak z wszystkimi innymi agencjami, natomiast u nich gwarancja przegranej emotka
Ale twardo wczoraj wysłałam zgłoszenie, stwierdziłam że może w pierwszy dzień nie dostaną 50 zgłoszeń, więc siłą rzeczy będą musieli mnie wybrać emotka
0 0

karols

#7109739 Napisano: 18.07.2023 12:36:44
kimxxx napisał(a):

pikawka napisał(a):

karols napisał(a):

Ja emotka

właśnie tym samym tokiem myślenia poszłam.
Ostatnio udało się wygrać u nich ale totalny inny styl pisania tu tak nie dało się
0 0

Malena_

#7109744 Napisano: 18.07.2023 12:54:11
Toxic_Avenger napisał(a):

MagdalenaMal napisał(a):

W agencji w której pracuję zawsze proszą o pesel przy konkursach. Na pytanie dlaczego i po co usłyszałem - "tak, za każdym razem proszę o pesel do rozliczenia podatku", co dla mnie jest niezrozumiałe, jeśli np. nagroda jest bardzo niskiej wartości, wtedy też nie trzeba od tego odprowadzać podatku. Nie było przy tym specjalnie merytorycznej dyskusji, usłyszałem że jeśli jest to zawarte w regulaminie, to ja biorąc udział w konkursie zgadzam się na to. Jeśli mi to nie odpowiada mogę odmówić przyjęcia nagrody emotka
Kiedyś podczas wygranej zapytałem czy zamiast nr. pesel mogę podać NIP osobowy, usłyszałem że nie. Tego też nie rozumiem, bo NIP może być podstawą do odprowadzenia podatku.

Dziękuję za odpowiedź
A czy jest możliwość przekazania podatku przez organizatora bez podawania NIP/ peselu ?
Spotkałam się z tym w konkursach,  że w regulaminie widniało, że organizator przekaże podatek , jednocześnie nie prosząc mnie o podanie tych danych przy wydaniu nagrody …
0 0

Toxic_Avenger

#7109748 Napisano: 18.07.2023 12:58:42
MagdalenaMal napisał(a):

Toxic_Avenger napisał(a):

MagdalenaMal napisał(a):

Dziękuję za odpowiedź
A czy jest możliwość przekazania podatku przez organizatora bez podawania NIP/ peselu ?
Spotkałam się z tym w konkursach,  że w regulaminie widniało, że organizator przekaże podatek , jednocześnie nie prosząc mnie o podanie tych danych przy wydaniu nagrody …

Chyba nie ma takiej możliwości. Wszystko zależy od interpretacji organizatora, może się zgodzić, może nie. Jedni proszą o pesel przy nagrodach za 20zł, inni nie przy nagrodach za 2000zł
0 0

byekitty

#7109749 Napisano: 18.07.2023 12:59:34
różnie jest z agencjami - smolar przy nagrodzie za 20k nie bierze peselu, a jakaś agencja kiedyś chcieała ode mnie pesel za jakiś ologowany kocyk - nie zgodziłam się i nagroda przepadła emotka

banka-manka

#7109752 Napisano: 18.07.2023 13:11:14
byekitty napisał(a):

różnie jest z agencjami - smolar przy nagrodzie za 20k nie bierze peselu, a jakaś agencja kiedyś chcieała ode mnie pesel za jakiś ologowany kocyk - nie zgodziłam się i nagroda przepadła emotka

Przy ostatnim konkursie Majonezu Kieleckiego znalazłam korespondencje z 2016 z ich konkursu.
Gdzie chcieli zgodnie z regulaminem kserokopie dowodu osobistego wraz z numerem telefonu wysłanym na adres siedziby Organizatora emotka  
Gdzie nagrodą był zestaw produktów i jakieś gadżety emotka
1 byekitty 0

Credo89

#7109754 Napisano: 18.07.2023 13:11:37
Smolar też już chce pesel niestety, z tym rozliczaniem podatku to dziwna sprawa bo przecież nie rozliczają go "osobowo".
Mi się wydaje że to wyłudzanie danych, mnóstwo jest firm które tymi danymi handluje.
Później dzwonią do nas firmy, wiedzą jak się nazywamy...i proponują różne "dziwne" usługi.
Powiedzcie mi proszę dlaczego wszędzie tak głośno o tym aby nie udostępniać swoich danych wrażliwych?

Toxic_Avenger

#7109755 Napisano: 18.07.2023 13:13:08
banka-manka napisał(a):

byekitty napisał(a):

Przy ostatnim konkursie Majonezu Kieleckiego znalazłam korespondencje z 2016 z ich konkursu.
Gdzie chcieli zgodnie z regulaminem kserokopie dowodu osobistego wraz z numerem telefonu wysłanym na adres siedziby Organizatora emotka  
Gdzie nagrodą był zestaw produktów i jakieś gadżety emotka

no teraz już by to na pewno nie przeszło, o pesel proszą bo to nie są dane wrażliwe i numer nie podlega pod RODO.
0 0