Reklama na e-Konkursy.info

Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

notta

#7108686 Napisano: 14.07.2023 00:21:00
goldynek napisał(a):

ale wałek! emotka  dobra ludzie rozmawiałam z uczestnikiem jednym i wpadł na świetny pomysł, żeby założyć grupę/czat zbiorowy dla oszukanych ludzi i im się do cenzura dobrać ;d

Hej, powstał już może jakiś czat/jakaś grupa?

Można temat puścić tutaj:
https://www.faceb.../kryzyssm/?ref=share
1 miata 0

8igora9

#7108687 Napisano: 14.07.2023 01:12:41
zielonaszpilka napisał(a):

Piękny to był dzień na ekonkach, nie zapomnę go nigdy emotka

Ale, odzywa się we mnie moja miłosierna natura i zaczynam rozkminiaćemotka Może rzeczywiście to mała rodzinna firma, która próbowała w ten idiotyczny sposób ratować upadający biznes? No wymyślili głupotę, zrealizowali ją i teraz przez nią mogą w ogóle popłynąć. Może nie robili tego z chęci zysku tylko w ramach rozpaczliwej próby utrzymania się na powierzchni? Oczywiście zawalili, za swoje czyny powinno się ponosić konsekwencje, ale no nie wiem... Mam chyba za miękką du*ę
Z drugiej strony, może to rzeczywiście wyrachowani cwaniacy. Nie wiem. 

Tak czy tak, lipa wyszła z tym straszna, a na razie ten pożar gaszą benzyną, ale to standard, kiedy zaczyna się panika.

Gdybym brała udział w konkursie pewnie oczekiwałabym, że właściciel/prezes wystosuje oficjalne przeprosiny, przyzna się do przekrętu, zwolni osoby odpowiedzialne za całą akcję (no chyba, że sam ją wymyśliłemotka ), odda wszystkim uczestnikom pieniądze za zamówienia konkursowe i dorzuci jeszcze jakieś paczki z kawą gratis. Pewnie wtedy bym im odpuściła, ale ja to twarda jestem tylko na początku, a potem wymiękam. Bleh.

A wątek, po przemyśleniu, jednak powinien nazywać się Afery, dramy i inne kałszkwały. Nie ma powtórzenia, nie ma wulgaryzmu, a można by tam też pisać o poważnych aferach, a nie tylko o cenzuraburzach, które zazwyczaj dotyczą jakichś bzdur emotka  :D Ale dyskusje, również o aferach, jak dla mnie równie dobrze mogą dalej toczyć się tutaj emotka  Też jest fajnie emotka

Raczej za miękka jesteś. Jakby nie trzeba było kupować ich produktów, żeby wziąć udział w konkursie, to można by było się pośmiać i żyć dalej. Ale tak?
A poza tym to zrobili konkurs z takimi nagrodami, jakby chcieli uzyskać dziesiątki tysięcy zgłoszeń. Tymczasem zgłoszeń było ile? Około setki? I mówią, że od 3 tygodni nie mogli zrealizować komuś zamówienia, bo mają niewyróbkę z powodu konkursu? 
Już pomijając to, że ten konkurs od początku wyglądał jak scam i dziwię się, że chciało się Wam przygotowywać takie wypasione prace. Niektóre były mega, ale nie zdążyłam przeczytać wszystkich zanim fanpage spadł z rowerka. 🙈 
Niech jeszcze ktoś przewinie o co chodziło z tymi Mysiorkami i mogę iść spać.🤣
1 kimberly 0

sabaka

#7108692 Napisano: 14.07.2023 06:54:17
Catcat napisał(a):

W końcu i mnie spotkał brak kodu konkursowego w aplikacji Żabka ;/ napisałam do [email protected]
Co mogę zrobić, aby przyśpieszyć ten proces? Podałam w wiadomości jakim mailem loguję się do aplikacji, powinnam napisać coś jeszcze?

Ja zawsze piszę przez aplikację do nich 
Z bocznego rozwijanego menu Pomoc i kontakt >Kontakt z nami (na dole zielony przycisk)>Wyślij wiadomość>Temat: promocje i wyzwania .
Opisuję problem i załączam screen z wyzwania albo zdjęcie paragonu, jeśli mam pewność że nabiły się zappsy, to też można sobie sprawdzić tam
1 Catcat 0

Kiciunia21

#7108695 Napisano: 14.07.2023 07:07:22
Miał może ktoś problem z kodami Kozel? Na bank nowe, a po wprowadzeniu na stronie informacja ,,podany kod jest nieprawidłowy"
emotka
0 0

TurboMike

#7108700 Napisano: 14.07.2023 07:44:35
O rany... jak fajnie zacząć dzień... od kawy, WRÓĆ od dramy z kawą w tle:) 
Jak ja się cieszę że trafiłem na to forum emotka  

Ja myślę że pal licho te parę złoty na tą kawę (niektórzy pisali że nawet dobra) ale czasu na montowanie pracochłonnych filmów nikt już nie wróci i czuję że wielu z bardziej zaangażowanych im nie popuści! I dobrze!

sesyjnie1

#7108701 Napisano: 14.07.2023 08:16:29
TurboMike napisał(a):

Ja myślę że pal licho te parę złoty na tą kawę (niektórzy pisali że nawet dobra) ale czasu na montowanie pracochłonnych filmów nikt już nie wróci i czuję że wielu z bardziej zaangażowanych im nie popuści! I dobrze!

tak, kawa dobra emotka  
wlasnie popijam, aczkolwiek czuje jakiś niesmak, ciekawe czemu emotka  

a tak serio jeszcze wczoraj czytałam sobie o nich, kurde jak można spalić biznes od 1989 . 
chyba, ze i tak go planowali zamknąć. 

Czasu szkoda bo mega długo wszystko montowalam, ale cóż…..;)

faworek

#7108705 Napisano: 14.07.2023 08:40:30
sesyjnie1 napisał(a):

TurboMike napisał(a):

tak, kawa dobra emotka  
wlasnie popijam, aczkolwiek czuje jakiś niesmak, ciekawe czemu emotka  

a tak serio jeszcze wczoraj czytałam sobie o nich, kurde jak można spalić biznes od 1989 . 
chyba, ze i tak go planowali zamknąć. 

Czasu szkoda bo mega długo wszystko montowalam, ale cóż…..;)

z tą ich kawą to podobno też może być przekręt, bo nie ma etykiety, gdzie została wypalona itd. 
Może być przesypana z jakiejś innej marketowej...
zielonaszpilka też tak na początku myślałam, że może ich szkoda itd. ale szczerze według mnie są przecwani.
Widzieli takie piękne zgłoszenia, a z góry mieli ustalone, że i tak nikt nie wygra. Tu jednak trzeba być wyrachowanym...
Skoro tak postępują przy konkursie, skąd wiadomo, że na sprzedawanej kawie nie oszukują konsumentów...

FBsebastian3

#7108707 Napisano: 14.07.2023 08:56:47
Emememe napisał(a):

flinta_13 napisał(a):

Emememe napisał(a):

Maksym Woliński - Dyrektor Handlowy TPK pokusił się o udział w tym wspaniałym konkursie i dodał zdjęcie filiżanki kawy z internetu - wygrał bon na wakacjeemotka

emotka szok

Alan Baranowski to samo xD Zdjęcie z neta i taki sam styl opisu emotka

Coś podobnego było kiedyś z wakacjami na Bali. Internauci pokazali na schemacie powiązania "wygrywających" byle jakim zdjęciem. Jazda z nimi...
0 0

byekitty

#7108708 Napisano: 14.07.2023 09:04:42
a z tik toka też komenty pousuwali? czy nic nie było? emotka
0 0

sesyjnie1

#7108711 Napisano: 14.07.2023 09:06:24
byekitty napisał(a):

Szybko zrobili profil prywatny. 😆
0 0

byekitty

#7108712 Napisano: 14.07.2023 09:07:41
sesyjnie1 napisał(a):

byekitty napisał(a):

Szybko zrobili profil prywatny. 😆

właśnie ich widzę, a nie obserwuję, tylko zero komentarzy emotka
0 0

xooxoo

#7108713 Napisano: 14.07.2023 09:12:18
sabaka napisał(a):

Catcat napisał(a):

W końcu i mnie spotkał brak kodu konkursowego w aplikacji Żabka ;/ napisałam do [email protected]
Co mogę zrobić, aby przyśpieszyć ten proces? Podałam w wiadomości jakim mailem loguję się do aplikacji, powinnam napisać coś jeszcze?

Ja zawsze piszę przez aplikację do nich 
Z bocznego rozwijanego menu Pomoc i kontakt >Kontakt z nami (na dole zielony przycisk)>Wyślij wiadomość>Temat: promocje i wyzwania .
Opisuję problem i załączam screen z wyzwania albo zdjęcie paragonu, jeśli mam pewność że nabiły się zappsy, to też można sobie sprawdzić tam

Ten sposób może być lepszy niż pisanie na maila emotka  Ja też pierwszy raz miałam problem z dostaniem kodu. Napisałam na maila, napisałam na FB. Zrobili z tego dwa różne zgłoszenia, drugie zamknęli podając kod pierwszego i prośbę o czekanie na odpowiedź. Konkurs z Orbit się zakończył, a ja w następny dzień dostałam odpowiedź, żebym uzbroiła się w cierpliwość bo rozwiązują moją sprawę emotka  Żeby było śmieszniej, to bardzo szybko odpisali na pierwszego maila, prosząc o screena z aplikacji i na tym się kontakt zakończył, a paragon przepadł.
0 0

aspartaqs

#7108715 Napisano: 14.07.2023 09:18:35
Zaryzykuję taką oto tezę:

Kraftowa myślała, że w konkursie wezmą udział
TYSIĄCE ludzi!!! Czyli obrót, a tym bardziej zysk
wystarczą na pokrycie kosztu nagród.

A skoro zgłoszeń było tylko SETKA cały misterny
plan poszedł się j...!

Dlatego żeby ratować kasę i twarz nagrody

dostali SAMI SWOI czyli Kargul, Pawlak itd
0 0

renatak0renatak0

#7108717 Napisano: 14.07.2023 09:22:01
aspartaqs napisał(a):

plan poszedł się j...!

Ja czuję się podwójnie oszukana, nawet zamówiona kawa nie dotarła do tej pory.

Gość: koszalek

#7108719 Napisano: 14.07.2023 09:26:42
Tysiące ludzi nie mogło wziać udziału, bo po pierwsze nie było o nim dudnione w mediach (a to kosztuje) a po drugie z daleka wyglądał dziwnie. Mała nieznana firma ma kasę na takie nagrody? I to konkurs na fb? Regulamin tez był dziwny (wczoraj sprawdziłam) nic o podatku, "bon na wakacje" nie wiadomo gdzie realizowany.
Szkoda tych którzy poświęcli dużo czasu na odpowiedź, nauczka by być ostrożnym w czym się bierze udział.

ashanti

#7108720 Napisano: 14.07.2023 09:27:17
aspartaqs napisał(a):

plan poszedł się j...!

Nie brałam udziału w tym konku, ale czytam wasze dyskusje, zerknęłam na stronę i fp manufaktury na fb i wydaje mi się, że oni ogłosili konkurs tak po prostu, tylko po to, by zwiększyć sprzedaż, nie zamierzali w ogóle wydawać ludziom cennych nagród, bo tej mikro firemki zwyczajnie na takie nagrody nie stać! Oni myśleli, że konkursy to jest pic na wodę, można coś obiecać, sprzedać produkt i zamknąć temat. Zrobili to z premedytacją i teraz są przerażeni, bo okazało się, że za takie zachowanie grożą prawne konsekwencje. Nie wiem, jak można spokojnie oczekiwać od klienta dokonania zakupu, tworzenia czasochłonnych prac, nie zamierzając od początku za to nagradzać, przekombinowali i powinni za to ponieść karę, bo takie zachowanie jest po prostu bezczelne!

faworek

#7108725 Napisano: 14.07.2023 09:39:49
goldynek napisał(a):

ale wałek! emotka  dobra ludzie rozmawiałam z uczestnikiem jednym i wpadł na świetny pomysł, żeby założyć grupę/czat zbiorowy dla oszukanych ludzi i im się do cenzura dobrać ;d

Hej, powstał już może jakiś czat/jakaś grupa?

jest już czat, jeśli brałeś udział napisz na priv to Cię dołączę
0 0

goldynek

#7108726 Napisano: 14.07.2023 09:40:59
aspartaqs napisał(a):

plan poszedł się j...!

Ciekawe ile tak naprawdę było zamówień konkursowych. Post konkursowy był edytowany, gdzie punkt 4 (dodanie komentarza pod postem z odpowiedzią na pytanie) został dodany w treści później, stąd było ok. 600 udostępnień, ok. 700 polubień, a właściwych komentarzy z odpowiedzią na zadanie konkursowe ok. 100. Swoją drogą udostępnienie postu jako warunek konieczny do udziału konkursie na fb jest chyba niezbyt zgodny z regulaminem serwisu? emotka
0 0

adamo86

#7108729 Napisano: 14.07.2023 09:44:34
goldynek napisał(a):

aspartaqs napisał(a):

plan poszedł się j...!

Ciekawe ile tak naprawdę było zamówień konkursowych. Post konkursowy był edytowany, gdzie punkt 4 (dodanie komentarza pod postem z odpowiedzią na pytanie) został dodany w treści później, stąd było ok. 600 udostępnień, ok. 700 polubień, a właściwych komentarzy z odpowiedzią na zadanie konkursowe ok. 100. Swoją drogą udostępnienie postu jako warunek konieczny do udziału konkursie na fb jest chyba niezbyt zgodny z regulaminem serwisu? emotka

Na grafice konkursowej też nie było punktu 4 - dodaj komentarz emotka

Ok, jest już czat podobno jakiś. Wszystkich zainteresowanych tam zapraszamy żeby już nie zaśmiecać Kraftową forum.
Chyba, że wypracujecie tam jakieś podsumowanie, to podzielcie się nim emotka

zielonaszpilka

#7108732 Napisano: 14.07.2023 09:59:24
No może być, że jestem za miękka:) mi pewnie łatwiej odpuścić, bo nie zmarnowałam czasu i energii na zgłoszenie i mnie tak mocno to nie dotyka, jak uczestników. A prace by świetne i czasochłonne. Zresztą jesteśmy dorosłymi ludźmi, bierzmy odpowiedzialność za swoje działania. Bardzo jestem ciekawa co z tym dalej firma zrobi. Wczoraj miałam cicha nadzieję, że wymyślą jak uczestników przeprosić i wszystko im zrekompensować, ale to chyba było takie wieczorne, naiwne myślenie. W świetle dnia znowu mi się wydaje, że będą próbowali zamiatać sprawę pod dywan licząc na to, że sprawa się rozejdzie po kościach, a na to jednak nie powinno się im pozwolić.
I jak słusznie zauważyła @faworek, pytanie co tak naprawdę sprzedają emotka  może też oszukują w tym temacie.

Dobra, przeczytałam ich odpowiedź, która ktoś zamieścił w wątku Czy informują. To po prostu cyniczni oszuści. Doskonale wiedzą, że nad konkursami nie ma takiego nadzoru jak nad loteria i myślą, że sobie mogą pozwolić na zrobienie takiego przekrętu. Zapominają, że konkurs to przyrzeczenie publiczne. Dodatkowo chyba trzeba zainteresować sprawa jakieś duże medium, niech giną. Czy któryś z uczestników zajmuje się już tym, żeby sprawa zainteresować jakiś portal/gazetę?