Reklama na e-Konkursy.info

Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Emememe

#7108118 Napisano: 12.07.2023 21:00:40
8igora9 napisał(a):

To Rafaello jest śmieszne. Powinni sami zweryfikować czy prace nie są wydrukiem, plagiatem itp. zanim je zaakceptowali. Albo chociaż natychmiastowo reagować na reklamacje. Teraz się okaże, że przyznali mniej nagród niż jest w regulaminie chociaż mieli mnóstwo dobrych jakościowo zgłoszeń. Jakby nawet kogoś wybrali w to miejsce, to taka osoba chyba tylko by się wściekła, że nie ma już szans na główne nagrody.

Z tego całego zamieszania jest jeden plus - na pewno im się odechce robienia konkursów na zbieranie głosów. 🙄

500 zł tez fajna nagroda, lepszy rydz niż nic emotka  Ja bym się cieszyła, gdyby rozdali kasę kolejnym uczestnikom, zamiast zatrzymać dla siebie.

samuraj

#7108119 Napisano: 12.07.2023 21:01:42
kamil17 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Orbit jeszcze leci czy już koniec ?

wysyłają cos znowu, ale sam nie wiem czy to ciąg dalszy czy pomyłka jakaś.... ja doatalem info o gumach 18.01 i teraz kolejny email ze gumy

I tak jedna osoba może wygrać tylko jeden zestaw gum emotka
0 0

majonez1992

#7108123 Napisano: 12.07.2023 21:04:56
Bulbulator napisał(a):

Pytanie techniczne - czy Wy, pisząc odpowiedzi do konkursów Smolara, używacie emotek? Bo dla mnie oni są jacyś zaczarowani. Wszystkie inne konkursy mi wpadają, poza Smolarem i po prostu szukam przyczyn takiego stanu rzeczy i pomyślałem właśnie o emotkach emotka .

Nigdzie nie uzywam i nie sadze ze to ma jakis wplyw

zielonaszpilka

#7108131 Napisano: 12.07.2023 21:21:04
8igora9 napisał(a):

To Rafaello jest śmieszne. Powinni sami zweryfikować czy prace nie są wydrukiem, plagiatem itp. zanim je zaakceptowali. Albo chociaż natychmiastowo reagować na reklamacje. Teraz się okaże, że przyznali mniej nagród niż jest w regulaminie chociaż mieli mnóstwo dobrych jakościowo zgłoszeń. Jakby nawet kogoś wybrali w to miejsce, to taka osoba chyba tylko by się wściekła, że nie ma już szans na główne nagrody.

Z tego całego zamieszania jest jeden plus - na pewno im się odechce robienia konkursów na zbieranie głosów. 🙄

Wiesz co, taka weryfikacja nie jest prosta. No może poza lodami, które chyba były najbardziej oczywiste i łatwe do wyłapania. Ale ja dalej nie jestem w stanie znaleźć prac, które były "inspiracją" dla tych usuniętych z konkursu. Wyszukiwanie obrazem google nie daje rady. Więc w sumie nie wiem jak inaczej komisja miałaby to sprawdzić. Pobawię się jeszcze innymi wyszukiwarkami obrazów, ale też trudno oczekiwać, żeby komisja przeszukiwała internet wzdłuż i wszerz. Zgłaszając się do konkursu oświadczamy, że mamy prawa autorskie do pracy. 

Oj tak - konkursu z publikowaniem prac i głosami prędko nie zrobią emotka
0 0

mia

#7108139 Napisano: 12.07.2023 21:36:45
Dla mnie ten konkurs to parodia. Wybrali 60 prac - teraz jest już tylko 55. emotka
Za chwilę się okaże, że w galerii zostanie 30, i całe głosowanie (idiotyczny pomysł zresztą) psu na budę. Plus 15.000 (proszę mnie poprawić, jesli źle liczę) wtedy w kieszeni organizatora.

Zmieniając temat - co wg innego świetnego organizatora, oznacza "najdelikatniejsza chwila"? Bo dla mnie delikatna chwila, czyli delikatny moment, to raczej drażliwa sytuacja, gdy trzeba się poruszać jak na szpilkach i generalnie sytuacja mało komfortowa.
Ale podejrzewam, że nie taki był cel pytania, i będę wdzięczna za oświecenie mnie w tej materii.
0 0

8igora9

#7108151 Napisano: 12.07.2023 21:52:10
Emememe napisał(a):

8igora9 napisał(a):

500 zł tez fajna nagroda, lepszy rydz niż nic emotka  Ja bym się cieszyła, gdyby rozdali kasę kolejnym uczestnikom, zamiast zatrzymać dla siebie.

Ja też bym się cieszyła, bo w konkursie na głosy i tak bym nie brała udziału. Ale większość prac była naprawdę fantastyczna, więc podejrzewam, że uczestnicy celowali wyżej. 
Ale co ja tam wiem. Nawet nie brałam udziału w tym konkursie i nie umiem nawet narysować psa dla mojej 3-letniej córki. 🤣

adamo86

#7108160 Napisano: 12.07.2023 22:06:43
mia napisał(a):

Dla mnie ten konkurs to parodia. Wybrali 60 prac - teraz jest już tylko 55. emotka
Za chwilę się okaże, że w galerii zostanie 30, i całe głosowanie (idiotyczny pomysł zresztą) psu na budę. Plus 15.000 (proszę mnie poprawić, jesli źle liczę) wtedy w kieszeni organizatora.

Zmieniając temat - co wg innego świetnego organizatora, oznacza "najdelikatniejsza chwila"? Bo dla mnie delikatna chwila, czyli delikatny moment, to raczej drażliwa sytuacja, gdy trzeba się poruszać jak na szpilkach i generalnie sytuacja mało komfortowa.
Ale podejrzewam, że nie taki był cel pytania, i będę wdzięczna za oświecenie mnie w tej materii.

Nigdy nie usiadł Ci motyl na nosie? To jest delikatna chwila wg mnie! emotka

zielonaszpilka

#7108161 Napisano: 12.07.2023 22:07:08
mia napisał(a):

Najdelikatniejsza to dla mnie będzie w tym konkursie synonim wzruszającej:)

TurboMike

#7108166 Napisano: 12.07.2023 22:10:54
banka-manka napisał(a):

Emememe napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Gdyby był to post sponsorowany to według nowych wytycznych musiałby być oznaczony.
Inne osoby, choć ich jest mało też pokazały swoje prace.
Moim zdaniem był to celowy zabieg. Nie wiem w jakich terminach informowali o dostaniu się do głosowania, ale moim zdaniem post był wrzucony po to by już swoich obserwatorów zaciekawić i zainteresować pracą, by później zbierać głosy.

No właśnie brakuje tego oznaczenia, współpracy, więc pewności nie ma, że tu jest przyczyna. A innego powodu nie potrafię wskazać, praca fajna i kreatywna, widać, że rysowana samodzielnie, więc nie tu leży przyczyna dyskwalifikacji.

Była w czołówce ilości głosów. I pewnie o to poszło.
Albo Organizator sam sobie prześwietla osoby z góry rankingu, albo był 'uprzejmy' donos.
Kiedy ogłasza się na różnych grupach, swoich profilach, gdzie ma się dużo znajomych/obserwujących to wcale nie jest trudno zdobyć taką liczbę głosów. Tylko trzeba być upierdliwym w przypominaniu i ciągły pokazywaniu pracy emotka  
Na pewno części usuniętych prac dostało się za tych, którzy naprawdę kombinują.
PS: Też dostawałam, na różnych profilach SM od obcych mi osób prośby o głosy na ich pracę. Widziałam też metodę na komentowanie zgłoszeń różnych osób w różnych konkursach w SM w formie 'podlizywania się', a potem proszenia o głosy.

A może tam chodzi o to że jeśli już się zostało "połowicznym laureatem" czyli dostało te "pińset" złociszy to już się nie można posługiwać tą pracą bo prawa autorskie zostały przekazane na Raffaello ? Tak luźno kminię tylko
0 0

TurboMike

#7108167 Napisano: 12.07.2023 22:15:02
mia napisał(a):

Ooo przegapiłem ten konkurs emotka  
Ale w nawiązaniu do Twojej rozterki... ja właśnie lubię takie hasła bo możesz pójść zupełnie inaczej niż większość:) Więc się nie sugeruj naszymi radami i napisz to o czym pomyślałaś na początku (nawet jeśli uznasz że to średnio mądre:) ) i może dzięki temu się wyróżnisz !
Ja miałem pierwsze skojarzonko o narodzinach syna, jak go wziąłem na ręce po raz pierwszy... bardziej delikatny w życiu nie byłem chyba nigdy emotka
1 mia 0

kimberly

#7108173 Napisano: 12.07.2023 22:37:37
Bulbulator napisał(a):

Pytanie techniczne - czy Wy, pisząc odpowiedzi do konkursów Smolara, używacie emotek? Bo dla mnie oni są jacyś zaczarowani. Wszystkie inne konkursy mi wpadają, poza Smolarem i po prostu szukam przyczyn takiego stanu rzeczy i pomyślałem właśnie o emotkach emotka .

Ja co prawda biorę udział w konkursach dopiero od dwóch miesięcy, ale jeszcze od Smolara nic nie wygrałam... niektóre zgłoszenia były moim zdaniem naprawdę fajne i nic, nawet marnej nagrody pocieszenia 🙈 co lepsze, pisałam teksty jak miałam czasem trochę czasu mojej przyjaciółce i siostrze i one jakąś drobnicę wygrały czasami, choć do pisanych bezinteresownie dla znajomych tekstów mniej się przykładałam.. więc też się zastanawiam czy nie mam żadnej blokady u nich 🥴 choć emotek nigdy żadnych nie stosuje
1 TurboMike 0

mia

#7108180 Napisano: 12.07.2023 23:00:03
Dzięki za odpowiedzi. emotka Nie, nie biorę udziału w tym konkursie. Też mi się skojarzył, jeśli już, temat narodzin, i pewnie o tym bym pisała. Nie podoba mi się zagrywka z brakiem numeru paragonu. Przejechałam się juz na jednych lodach - Nuii w Lewiatanie - i starczy na razie.

misiamarysia

#7108195 Napisano: 12.07.2023 23:35:41
samuraj napisał(a):

kamil17 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

wysyłają cos znowu, ale sam nie wiem czy to ciąg dalszy czy pomyłka jakaś.... ja doatalem info o gumach 18.01 i teraz kolejny email ze gumy

Mnie się wydaje, że tylko jedną nagrodę ogólnie (mam nadzieję, że się mylę, ale tak interpretuję zapis w regulaminie), a wtedy te dzisiejsze wygrane gumy przekreślają nasze szanse na główną.

0 0

samuraj

#7108196 Napisano: 12.07.2023 23:41:10
misiamarysia napisał(a):

samuraj napisał(a):

kamil17 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Mnie się wydaje, że tylko jedną nagrodę ogólnie (mam nadzieję, że się mylę, ale tak interpretuję zapis w regulaminie), a wtedy te dzisiejsze wygrane gumy przekreślają nasze szanse na główną.

Masz rację  emotka Tylko jedna nagroda w loterii.

niewyspanamama

#7108202 Napisano: 13.07.2023 00:28:44
Czy mnie się wydaje czy z galerii raffaello zniknęło pare prac ? Ktos wie dlaczego ? ( nie brałam udziału ale klikałam codziennie 1 pani a teraz widzę jej pracy brak)
0 0

majonez1992

#7108203 Napisano: 13.07.2023 00:29:46
niewyspanamama napisał(a):

Czy mnie się wydaje czy z galerii raffaello zniknęło pare prac ? Ktos wie dlaczego ? ( nie brałam udziału ale klikałam codziennie 1 pani a teraz widzę jej pracy brak)

caly watek wyzej o tym jest emotka

zielonaszpilka

#7108204 Napisano: 13.07.2023 00:41:29

Zerknij dwie strony do tyłu.

Kontynuując wątek usuniętych prac - trzy rzeczywiście są, według mnie, mocno naruszające prawa autorskie, bo są kopiami innych prac albo wręcz wydrukami. Balonów nie mogę znaleźć, a jeśli chodzi o dziewczynkę z okna znalazłam tylko grafikę, która służyła pewnie za wzór do namalowania pracy. I tu, hmm... No nie wiem czy ta praca była do usunięcia. Jeśli rzeczywiście autorka inspirowała się tą grafiką (a nie jakaś inna pracą, która też powstała na bazie tej grafiki, a jest bardziej podobna do pracy z Raffaello) to chyba tutaj jednak mamy po prostu inspirację. No chyba, że praca rzeczywiście poleciała za jakieś współpracę z Raffaello albo ich partnerami... 

niewyspanamama

#7108205 Napisano: 13.07.2023 00:48:33
[quote=

zielonaszpilka napisał(a):

niewyspanamama]Czy mnie się wydaje czy z galerii raffaello zniknęło pare prac ? Ktos wie dlaczego ? ( nie brałam udziału ale klikałam codziennie 1 pani a teraz widzę jej pracy brak)

Dzięki za oświecenie emotka  2 dni przerwy od forum bo wakacje i jestem w tyle emotka
Alicje akurat kojarze z czasów "zbierania latków jeszcze" w konkursach.Maluje ogolnie obrazy z zamiłowania ,nawet galerie prac ma na insta 
...w szoku jestem ze jej prace usuneli ale faktycznie mocno zainspirowana inną pracą

zielonaszpilka

#7108206 Napisano: 13.07.2023 00:52:11

[quote=

zielonaszpilka napisał(a):

niewyspanamama]Czy mnie się wydaje czy z galerii raffaello zniknęło pare prac ? Ktos wie dlaczego ? ( nie brałam udziału ale klikałam codziennie 1 pani a teraz widzę jej pracy brak)

Dzięki za oświecenie emotka  2 dni przerwy od forum bo wakacje i jestem w tyle emotka
Alicje akurat kojarze z czasów "zbierania latków jeszcze" w konkursach.Maluje ogolnie obrazy z zamiłowania ,nawet galerie prac ma na insta 
...w szoku jestem ze jej prace usuneli ale faktycznie mocno zainspirowana inną pracą

zainspirowana, ale widać że malowana samodzielnie, po prostu podczas jej tworzenia autorka tę grafikę miała przed oczami. Ale właśnie zainspirowana, a nie skopiowana 1 do 1. Fakt, że inspiracja jest mocno widoczna, ale czy aż tak żeby usuwać tę pracę z konkursu? No nie wiem. Może po prostu oberwała rykoszetem, bo skoro usuwali inne to tej też się dostało, bo inaczej Raffaello byłoby posądzane o stronniczość.

niewyspanamama

#7108207 Napisano: 13.07.2023 01:06:31
Ehh ciężki temat... dziwne tylko ze nagrodzili ich 500 skoro w teorii uznali za plagiat czy nie wiem co a nagle odbierają szanse na i pada ? ale tak czy siak konkursy na głosy jeśli chodzi o mnie zawsze są nie fair i nie wygrywa osoba z najlepsza praca a ta która ma najwięcej znajomych / najwięcej ma czasu na zbieranie i proszenie. Do tego kombinacje / kupowania głosów itp.