Reklama na e-Konkursy.info

Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Finezyjna

#7108018 Napisano: 12.07.2023 19:01:32
ewikewikk napisał(a):

Finezyjna napisał(a):

ewikewikk napisał(a):

Finezyjna napisał(a):

ewikewikk napisał(a):

Czy z Monstera z Hamiltonem ktoś dostał, jak ja, zamiast czapki - napoje???

Hej, ja dostałam puszki bez czapek..czy ktoś już to wyjaśniał ?

To nie były zestawy, wygrywało się albo czapkę albo napoje...

Ja wygrała i czapkę i puszki.
A otrzymałam tylko puszki.

Ok. Na jeden paragon czapka albo puszki. Miałaś kilka wygranych? Każda nagroda przychodzi osobno. I chodzi o promkę z Hamiltonem, nie inną?

Mialam dwie wygrane, tak Hamilton.
A czy czapki już poszły ?
0 0

zielonaszpilka

#7108019 Napisano: 12.07.2023 19:04:58
TurboMike napisał(a):

Ostin789 napisał(a):

na raffaello jest tylko 55 prac 😮 co się wydarzyło?

Pozostaje mi się domyślać że chodzi o "donosy życzliwych sąsiadów" z info że prace usunięte były ... mocno inspirowane dobrostanem internetu. Drugi pomysł, że ktoś zastosował zbyt agresywny spam... w celu pozyskania głosów emotka  

Ale najlepiej będzie jak ktoś się "pochwali" by przestrzec na przyszłość czego nie robić emotka

A to ciekawostka, faktycznie usunęli kilka prac. Usunęli te sławne lody, pracę która tutaj na forum była pokazywana jako plagiat, jedną z tancerek w czerwonej sukience, dziewczynkę która siedziała w oknie i patrzyła na księżyc i jedne z balonów. Hmmm... wychodzi na to, że raczej usunęli plagiaty (chociaż mi się nie udało znaleźć wzorów w necie) albo prace, które nie było do końca autorskie, bo jakby mieli usuwać za zbyt agresywne albo nie do końca uczciwe zbieranie głosów to cała czołówka rankingu by poleciała emotka

TurboMike

#7108023 Napisano: 12.07.2023 19:11:00
Mój kolega dostał prośbę od osoby na FB o wsparcie jej pracy... a w ogóle jej nie zna emotka  zielonaszpilka, Ty masz taką pamięć??? Wiesz jakie prace były a ich nie ma? Szok emotka
Zaraz Cię zacznę podejrzewać że ten "życzliwy sąsiad" to Ty emotka  Joke oczywiście
0 0

Ostin789

#7108025 Napisano: 12.07.2023 19:13:26
A jeszcze była ta para linią malowana co ktoś z forum stwierdził plagiat? Dziewczynka w oknie najbardziej mi się podobała więc troszke w szoku jestem 😅

@gnieszk@

#7108027 Napisano: 12.07.2023 19:15:17
TurboMike napisał(a):

Mój kolega dostał prośbę od osoby na FB o wsparcie jej pracy... a w ogóle jej nie zna emotka  zielonaszpilka, Ty masz taką pamięć??? Wiesz jakie prace były a ich nie ma? Szok emotka
Zaraz Cię zacznę podejrzewać że ten "życzliwy sąsiad" to Ty emotka  Joke oczywiście

Jeśli ktoś bierze udział to zwyczajnie często galerię przegląda choćby, żeby zobaczyć ilość głosów konkurencji. Jeśli do tego dochodzi dobra pamięć wzrokowa to nic trudnego.
1 TurboMike 0

zielonaszpilka

#7108029 Napisano: 12.07.2023 19:15:56
TurboMike napisał(a):

Nie, ani nie mam takiej pamięci ani to nie ja zgłaszałam emotka  Chociaż gdyby do końca konkursu nie usunęli tego plagiatu, który ktoś tu na forum wyczaił a moja siostrzenica byłaby na 31 miejscu, to bym donosik napisała emotka  Ale wiedziałam, że na bank dostali już mnóstwo maili na ten temat emotka  W pewnym momencie zrobiłam screeny prac, żeby zobaczyć ile głosów komu przybywa przez noc i sobie porównałam z dzisiejszą listą emotka  A może i polecieli za spamowanie, jeśli ktoś zgłosił... chociaż akurat to nie wydaje mi się prawdopodobne, bo regulamin chyba nic na ten temat nie mówi, więc generalnie nawet jeśli ktoś nękał obcych ludzi to z tego tytułu chyba nie powinien polecieć.
1 TurboMike 0

zielonaszpilka

#7108032 Napisano: 12.07.2023 19:17:37
@gnieszk@ napisał(a):

TurboMike napisał(a):

Jeśli ktoś bierze udział to zwyczajnie często galerię przegląda choćby, żeby zobaczyć ilość głosów konkurencji. Jeśli do tego dochodzi dobra pamięć wzrokowa to nic trudnego.

Jakbym się wysiliła to i bez screenów pewnie bym sobie przypomniała te prace, bo napatrzyłam się już na nie bardzo. A dziewczynka w oknie też podobała się mojej siostrze i jest w równie dużym szoku jak ostin emotka
1 kimberly 0

@gnieszk@

#7108038 Napisano: 12.07.2023 19:21:19
zielonaszpilka napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

TurboMike napisał(a):

Jakbym się wysiliła to i bez screenów pewnie bym sobie przypomniała te prace, bo napatrzyłam się już na nie bardzo. A dziewczynka w oknie też podobała się mojej siostrze i jest w równie dużym szoku jak ostin emotka

Też mi się ta praca podobała. Była taka "bajkowa". Nie wydaje mi się, żeby powodem było nabijanie głosów, bo w galerii nadal są prace z tak dużą ilością polubień, że nie ma szans, żeby nie było to "podrasowane" Obstawiam  jednak plagiaty

TurboMike

#7108040 Napisano: 12.07.2023 19:22:32
Emememe napisał(a):

jakby mieli usuwać za zbyt agresywne albo nie do końca uczciwe zbieranie głosów to cała czołówka rankingu by poleciała 

Na ig widziałam komentarz, ze ktoś też napisał do nich w sprawie nieuczciwego zbierania głosów emotka

Hmm troszkę tam w informatyce siedzę, ale wg mojej wiedzy to cholernie trudno (lub nawet niemożliwym) jest wyeliminowanie tego zjawiska. Jeśli korzystasz z byle aplikacji VPN to sobie możesz głosować do woli. I nawet jeśli IP jest podobne to jednak się różni. Więc po prostu trzeba tańczyć w rytm tej muzyki jeśli ktoś jest na tyle wytrwały emotka
1 Emememe 0

Ostin789

#7108043 Napisano: 12.07.2023 19:24:56
Na szczęście jeszcze kilka dni i koniec ale ja już wiem, że cyrk to dopiero będzie a najwytrwalsi i do 50 k dobiją. 😒 tym bardziej, że koniec głosowania przypada na weekend.

zielonaszpilka

#7108045 Napisano: 12.07.2023 19:25:03
@gnieszk@ napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

TurboMike napisał(a):

Też mi się ta praca podobała. Była taka "bajkowa". Nie wydaje mi się, żeby powodem było nabijanie głosów, bo w galerii nadal są prace z tak dużą ilością polubień, że nie ma szans, żeby nie było to "podrasowane" Obstawiam  jednak plagiaty

Ktoś sobie zadał dużo trudu albo ma jakieś super sposoby, żeby znaleźć te plagiaty, bo zwykła wyszukiwarka google tego nie znajduje
0 0

@gnieszk@

#7108046 Napisano: 12.07.2023 19:28:49

@gnieszk@ napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

TurboMike napisał(a):

Ktoś sobie zadał dużo trudu albo ma jakieś super sposoby, żeby znaleźć te plagiaty, bo zwykła wyszukiwarka google tego nie znajdujeJ

Ta dziewczyna w czerwonej sukience była chyba forumowiczki? malgosia74? Poprawcie mnie jeśli coś mylę. Mam nadzieję, że przy tym usuwaniu prac nikogo nie skrzywdzili.

zielonaszpilka

#7108047 Napisano: 12.07.2023 19:31:40
@gnieszk@ napisał(a):

Ktoś sobie zadał dużo trudu albo ma jakieś super sposoby, żeby znaleźć te plagiaty, bo zwykła wyszukiwarka google tego nie znajdujeJ

Ta dziewczyna w czerwonej sukience była chyba forumowiczki? malgosia74? Poprawcie mnie jeśli coś mylę. Mam nadzieję, że przy tym usuwaniu prac nikogo nie skrzywdzili.

Tak, masz rację. Dwie prace z forum poleciały. Też mam nadzieję, że mieli podstawy, żeby to zrobić. No trochę jestem w szoku.
1 @gnieszk@ 0

Ostin789

#7108048 Napisano: 12.07.2023 19:33:31

@gnieszk@ napisał(a):

Tak, masz rację. Dwie prace z forum poleciały. Też mam nadzieję, że mieli podstawy, żeby to zrobić. No trochę jestem w szoku.

Oby chociaż blika im wysłali. emotka
0 0

@gnieszk@

#7108049 Napisano: 12.07.2023 19:34:20
Ostin789 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

To jeszcze nie wysyłali tych 500-tek?
0 0

zielonaszpilka

#7108055 Napisano: 12.07.2023 19:45:44
@gnieszk@ napisał(a):

Ostin789 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Nie, nie wysłali. I akurat tutaj się z Tobą Ostin789 nie zgodzę. Jeśli prace nie są zgodne z regulaminem, a co więcej - są plagiatami albo naruszają czyjeś prawa autorskie, to nagrody się nie należą, Ale wydaje się, że sprawdzili to dobrze, bo od dyskusji na forum o plagiacie minęło już dobrych kilka dni, a praca została usunięta dopiero teraz, a jestem przekonana, że maile do organizatora w sprawie tamtego plagiatu były słane właśnie wtedy, bo wtedy się zrobił szum.
1 Emememe 0

@gnieszk@

#7108059 Napisano: 12.07.2023 19:52:08

@gnieszk@ napisał(a):

Ostin789 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Nie, nie wysłali. I akurat tutaj się z Tobą Ostin789 nie zgodzę. Jeśli prace nie są zgodne z regulaminem, a co więcej - są plagiatami albo naruszają czyjeś prawa autorskie, to nagrody się nie należą, Ale wydaje się, że sprawdzili to dobrze, bo od dyskusji na forum o plagiacie minęło już dobrych kilka dni, a praca została usunięta dopiero teraz, a jestem przekonana, że maile do organizatora w sprawie tamtego plagiatu były słane właśnie wtedy, bo wtedy się zrobił szum.

Jeśli powodem usunięcia jest plagiat lub "mocna inspiracja" to pełna zgoda. Jeśli natomiast chodzi o nabijanie głosów to pięćsetka jak najbardziej się należy. Po pierwsze głosowanie nijak się ma do tego, a po drugie tak naprawdę regulamin nie zabrania pod tym względem chyba niczego?

kejm

#7108061 Napisano: 12.07.2023 19:55:17

koniczynka123 napisał(a):

Mulinka napisał(a):

„Piwa bezalkoholowe 2023” przy wygranej trzeba wysłać paragon pocztą wraz z wypełnionym oświadczeniem. No, przynajmniej mam tak w mailu!

W celu otrzymania nagrody należy wypełnić załączony formularz i wraz z skanem paragonu wysłać go na adres mailowy nagrody@studiorec.pl
Może masz lepszą nagrodę, ja tylko 3 stopień więc skan paragonu

Orientujecie się czy zamiast skanu paragonu może być też zdjęcie?
0 0

zielonaszpilka

#7108067 Napisano: 12.07.2023 20:04:00
Emememe napisał(a):

Wydaje mi się, ze dziewczynka z okna została usunięta, bo autorka pracy promowała ten konkurs na swoim instagramie (ma dość spore konto, więc raczej nie robiła posta charytatywnie), a zazwyczaj w regulaminie jest zapis, że takie osoby nie mogą brać udziału.

Hmm ciekawe, chociaż nie wydaje mi się, żeby promowanie pracy na swoim instagramie, nawet jak się ma duże konto, było sprzeczne z regulaminem. Nawet płatna promocja na czyimś koncie moim zdaniem nie byłaby złamaniem regulaminu. Idę poczytać ten regulamin emotka
0 0

malgosia74

#7108068 Napisano: 12.07.2023 20:05:15
To był rysunek wykonany własnoręcznie przez syna, praca malowana zresztą flamastrami która mi zostawił i mam ją przed sobą, a w galerii widnieje kolorowanka wydrukowana z neta ta z muszlą, nawet kontury z drukarki widać, poza tym grafika samochodu obok leży pralina, nic nie ma wspólnego z rysunkiem bynajmniej.
Jest też przez prawnika określone co to plagiat a co praca inspirowaną, zachęcam do lektury i zagłębienie się w to jeśli ktoś ma faktycznie ból d... polecam świetna maść...emotka
Co do głosów to czy te 20 tys pochodzą na pewno z uczciwego mozolnego głosowania? Nie sądzę..
Moje codzienne posty na FB jak i moich znajomych oraz PW na Messenger ci dzień kipiało od żebrania o głosy. Więc nie było u mnie żadnego oszustwa przynajmniej z tego co ja wiem, bo konkurencja potrafi po trupach do celu.
Sprytny donos a wcześniej zrobienie komuś "przysługi" nabiciem głosów... Dziękuję... Wyrzucona  praca nie dostaje zapewne NIC... 
Organizator nie raczy odpowiedzieć na maila.. żałosne...
Życzę tym osobom aby te nagrody wygrane w tym konkursie przypominały im długi czas  jakim sposobem je wygrali... Tyle w temacie.