Reklama na e-Konkursy.info

Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

@gnieszk@

#7106357 Napisano: 05.07.2023 15:41:03
Emememe napisał(a):

dzasmina napisał(a):

Nom, na forum jest praca przerysowana z internetu, no chyba że pomalowane serduszko i dodane pralinki są wystarczającym wkładem własnym  emotka

Faktycznie emotka  Ta chociaż narysowana ręcznie, nie wydrukowana, ale dalej jest plagiatem (no chyba, że została wykupiona licencja, bo widzę taką opcję).

Która to praca?
0 0

mandarynka16

#7106360 Napisano: 05.07.2023 15:50:34
Emememe napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Emememe napisał(a):

dzasmina napisał(a):

Nom, na forum jest praca przerysowana z internetu, no chyba że pomalowane serduszko i dodane pralinki są wystarczającym wkładem własnym  emotka

Faktycznie emotka  Ta chociaż narysowana ręcznie, nie wydrukowana, ale dalej jest plagiatem (no chyba, że została wykupiona licencja, bo widzę taką opcję).

Która to praca?

Źródło: https://pl.pngtree.com/freepng/couple-in-love-with-continuous-one-line-drawing-vector-illustration_4099750.html

Też powinni to zdyskwalifikować
0 0

baba-aga

#7106363 Napisano: 05.07.2023 15:52:34
To moja praca. Rysunek jedną linią pary ....niezbyt skomplikowany .Widzę że już co poniektórzy mają ból ...mam przepraszać że jury wybrało coś prostego ? Poszukajcie odrazu pani w kapeluszu ,dmuchawców i parę innych prac które wyszukiwane po obrazie dają zaskakujące wyniki.
0 0

adamo86

#7106365 Napisano: 05.07.2023 15:55:58
kumulacja napisał(a):

Jedna z prac została zdyskwalifikowana. Ciekawa jestem, ktora.
https://www.marze...iDpm1&lr=galeria
To nauczka dla plagiatorów! Uważne oko (oczy) naszych forumowiczów wypatrzy wszystko!

3 kulki w wydrukowanym wafelku. Nie wiem jak w ogóle to przeszło
1 kumulacja 0

mandarynka16

#7106366 Napisano: 05.07.2023 15:59:08
baba-aga napisał(a):

To moja praca. Rysunek jedną linią pary ....niezbyt skomplikowany .Widzę że już co poniektórzy mają ból ...mam przepraszać że jury wybrało coś prostego ? Poszukajcie odrazu pani w kapeluszu ,dmuchawców i parę innych prac które wyszukiwane po obrazie dają zaskakujące wyniki.

Nikogo nic tu nie boli emotka  nie chodzi o to, że jest prosty tylko o to, skopiowałaś czyjś rysunek

dede

#7106371 Napisano: 05.07.2023 16:33:09
adamo86 napisał(a):

Racja.
To Jury powinno pilnować, żeby wszystko było zgodnie z Regulaminem.
Na szczęście dali możliwość składania reklamacji 

Nie brałem udziału, więc nie zależy mi na wygranej ani podlizywaniu się Jury.
A jedynie na uczciwości.
Jeżeli ktoś ma jakieś wątpliwości to dawajcie znać i chętnie z tej możliwości skorzystam.

Zaraz się okaże że każdy dostanie ipada bo połowa odpadnieemotka emotka
0 0

fan-mandaryny

#7106378 Napisano: 05.07.2023 17:00:05

Ja zgłosiłem to coś… Wiem, do bani. Wziąłem udział, choć wcześniej podkreśliłem, że nie umiem rysować. Pracę obciąłem do zegara, bo musiałem wykadrować. 🙂

ktosiu

#7106379 Napisano: 05.07.2023 17:00:33
A ja chciałabym przypomnieć wszystkim, że to był konkurs dla konsumentów, a nie dla artystów. Nie jesteśmy po szkołach plastycznych,
żeby rysować z natury, czy własnej wyobraźni. Zresztą, nawet artyści na początku swojej artystycznej drogi, spędzają mnóstwo czasu na kopiowaniu prac innych autorów.
Uważam, że jeśli praca była rysowana samodzielnie, to jest to ok, nawet jeśli jest wzorowana na innej. Ale to tylko moje zdanie.

Gorszym problemem jest głosowanie. Dowiedziałam się właśnie, że mając internet w telefonie, wystarczy wyłączyć i włączyć telefon i znów nabija głosy Sprawdziłam, faktycznie działa, znosi blokadę Mogę sobie teraz nabić kilka tysięcy głosów... Czy Raffaello jest w stanie takie rzeczy skontrolować i czy zechce się tym zająć, nie wiem...

fan-mandaryny

#7106383 Napisano: 05.07.2023 17:06:08
Pisze w innej sprawie. Konkursu Lays Avanti, gdzie do wygrania były talony Stokrotka. Kiedyś wygrałem w Coccolino (Smolar) i nie było problemu z płaceniem w sklepie… Do dziś, kiedy spotkała mnie niemiła sytuacja w Stokrotka Market. Kiedy przyszło do płatności to kierowniczka (zastępca) „czegoś takiego” sklep nie uznaje… Zapłaciłem gotówką. Słabo mi się zrobiło. Jest tam pieczątka Avanti i numer telefonu. Przykre, ze kierowniczka nawet nie raczyła spojrzeć na te talony. Tylko było wydać spojrzenia innych ludzi. Na bonie mowa o liście sklepów. A owa lista to po prostu sklepy Stokrotka… Rok temu płaciłem z bonu Coccolino. Czyżby faktycznie chodziło o wybrane sklepy? A może Avanti zgłosił adres sklepu? Bo na stronie Stokrotka można taki talon zakupić z podaniem adresu sklepu do realizacji. Pozdrawiam
Edit: Talony do Stokrotki wygrałem kiedyś niecałe dwa lata temu nie w Coccolino, ale w konkursie Somat/Pur. Takie małe sprostowanie. I zrealizowałem, teraz obsługa sklepu się bała przyjąć ten bon.
0 0

Gość: koszalek

#7106384 Napisano: 05.07.2023 17:07:34
Wystarczy przeczytać regulamin, wszystko tu jest jasne i nie ma żadnego relatywizowania. Ja np. nie biorę udziału bo nie umiem rysować, nie wmawiam sobie, że kopiowanie może być jeśli jest wykonane własną ręką . emotka

". Uczestnik przyjmuje do wiadomości, że Zadanie konkursowe powinno spełniać poniższe warunki:a) powinno być wynikiem osobistej twórczości Uczestnika, do której Uczestnik posiada pełnię praw
autorskich,"

sabaka

#7106385 Napisano: 05.07.2023 17:09:23
ktosiu napisał(a):

A ja chciałabym przypomnieć wszystkim, że to był konkurs dla konsumentów, a nie dla artystów. Nie jesteśmy po szkołach plastycznych,
żeby rysować z natury, czy własnej wyobraźni. Zresztą, nawet artyści na początku swojej artystycznej drogi, spędzają mnóstwo czasu na kopiowaniu prac innych autorów.
Uważam, że jeśli praca była rysowana samodzielnie, to jest to ok, nawet jeśli jest wzorowana na innej. Ale to tylko moje zdanie.

Gorszym problemem jest głosowanie. Dowiedziałam się właśnie, że mając internet w
telefonie, wystarczy wyłączyć i włączyć telefon i znów
nabija głosy Sprawdziłam, faktycznie działa, znosi blokadę Mogę sobie teraz nabić kilka tysięcy głosów... Czy Raffaello jest w stanie takie rzeczy skontrolować i czy zechce się tym zająć, nie wiem...

Jest różnica pomiędzy inspiracją, korzystaniem z referencji a plagiatem.

Gość: koszalek

#7106389 Napisano: 05.07.2023 17:15:27
fan-mandaryny napisał(a):

Pisze w innej sprawie. Konkursu Lays Avanti, gdzie do wygrania były talony Stokrotka. Kiedyś wygrałem w Coccolino (Smolar) i nie było problemu z płaceniem w sklepie… Do dziś, kiedy spotkała mnie niemiła sytuacja w Stokrotka Market. Kiedy przyszło do płatności to kierowniczka (zastępca) „czegoś takiego” sklep nie uznaje… Zapłaciłem gotówką. Słabo mi się zrobiło. Jest tam pieczątka Avanti i numer telefonu. Przykre, ze kierowniczka nawet nie raczyła spojrzeć na te talony. Tylko było wydać spojrzenia innych ludzi. Na bonie mowa o liście sklepów. A owa lista to po prostu sklepy Stokrotka… Rok temu płaciłem z bonu Coccolino. Czyżby faktycznie chodziło o wybrane sklepy? A może Avanti zgłosił adres sklepu? Bo na stronie Stokrotka można taki talon zakupić z podaniem adresu sklepu do realizacji. Pozdrawiam

U mnie też automatycznie "nie przyjmujemy" ale się kobita zorientowała, że to do Stokrotki i chyba zajarzyła, że pracuje w Stokrotce emotka  Ale rzeczywiście tak jakby pierwszy raz w życiu widziała bon, jednak zrealizowała. Przykro mi, że Cię to spotkało. Masz prawo nim płacić przecież.

Misiek89

#7106390 Napisano: 05.07.2023 17:18:34

Robimy małą galerie prac to i ja się pochwale, lubiłem rysować odkad pamietam - do konkursu wybrałem motyw kobiety jedzacej  czekoladkę  , szkic w oparciu o zdjęcie - praca własna emotka  kilka godzin spędzone na nakładaniu warstw i rozmazywaniu, żeby uzyskać obraz  jak najbardziej realistyczny. Ja jestem zadowolony z efektu, Jury sie nie spodobało, ale rysunek powiesiłem sobie u siebie w domu emotka

Afrodyta72

#7106392 Napisano: 05.07.2023 17:21:14
agakaz2 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Żabka piwo zywiec macie kody ? Kupiłam 4 piwa i nie mam kodu

zniknęła mi cała promocja także coś tam nie halo

Ja też nie mam 😭
0 0

dede

#7106396 Napisano: 05.07.2023 17:24:23
Szkoda że to głosowanie w Raffaello takie lipne. Bardzo chciałam dostać się do tego drugiego etapu, ale widzę że to całe głosowanie to się tak tylko nazywa.

zezowaty_kot

#7106401 Napisano: 05.07.2023 17:28:59
Emememe napisał(a):

ktosiu napisał(a):

Idąc tym tokiem rozumowania, zgłoszenie do konkursu czyjegoś tekstu też jest ok, bo dodało się dwa wyrazy/ zmieniło nazwę sponsora, ale samodzielnie wklepało zgłoszenie do formularza? 
I nie, nie mam bólu d*, po prostu lubię uczciwość w konkursach.

Trzeba zmienić czcionkę, wtedy jest ok  emotka

ktosiu

#7106406 Napisano: 05.07.2023 18:02:35
Emememe napisał(a):

ktosiu napisał(a):

Idąc tym tokiem rozumowania, zgłoszenie do konkursu czyjegoś tekstu też jest ok, bo dodało się dwa wyrazy/ zmieniło nazwę sponsora, ale samodzielnie wklepało zgłoszenie do formularza? 
I nie, nie mam bólu d*, po prostu lubię uczciwość w konkursach.

Nie pisałam nic o bólu żadnej części ciała emotka   I nie o moim rysunku mówimy.
A plagiat czyjegoś tekstu + 2 słowa od siebie, to jest jak wydrukowanie obrazka Mony Lisy + samodzielne dorysowanie jej wąsów. Też nie o to mi chodzi emotka

monisss

#7106408 Napisano: 05.07.2023 18:14:55
Czy na memory w żabę można kupić puszki Lecha 0%? Bo nie wszedł mi kod i już zgłupiałam bo nie ma ich w apce jako produkt promocyjny, tylko butelka?!
0 0

nanajka81

#7106409 Napisano: 05.07.2023 18:49:25
dede napisał(a):

Szkoda że to głosowanie w Raffaello takie lipne. Bardzo chciałam dostać się do tego drugiego etapu, ale widzę że to całe głosowanie to się tak tylko nazywa.

tak zawsze jest w konkursach na lajki - wygrywają ci co sami na siebie milion razy zagłosują (bywają takie konkursy że "można samemu") albo kupią lajki od innych (fejs i grupy np. lajk za lajk) albo wyżebrają po rodzinie i znajomych oraz znajomych znajomych i dalszych znajomych... Te konkursy nigdy nie są sprawiedliwe. Tak samo jak obecny konkurs Kubusia na Robloxie... Ktoś gra po nanaście godzin dziennie aby zdobyć pierwszą nagrodę a Kubuś uznaje że jak najbardziej tak się da "samodzielnie" nabijać punkty. Próbowałam coś tam wygrać i żenada. Gry mega głupie, punktacja zrąbana na maxa, osób z pierwszych miejsc nie da się przegonić - na podstawie własnego doświadczenia grania tam wyliczyłam ile trzeba poświęcić czasu aby spróbować zająć pierwsze miejsce - kilkadziesiąt godzin emotka Na bony trzeba grać ciut mniej ale też kilka godzin w plecy. Nie polecam nikomu tego dziadostwa.

justkra

#7106415 Napisano: 05.07.2023 19:31:13
fan-mandaryny napisał(a):

Ja też wprowadziłam Panie w mojej Stokrotce w stan paniki tym talonem. To wzór, z którym się nie zetknęły wcześniej. Było bieganie po kierownika, robienie zdjęcia talonu, dzwonienie do centrali i pytanie co z takim czymś zrobić.
Plusy tej sytuacji są 3:
- ostatecznie talon zweryfikowany pozytywnie,
- mam już ,,przeszkolone,, Panie przed płatnością drugim talonem,
- cała ta akcja nie odbyła się w kolejce przy kasie, bo coś mnie natchneło, by zapytać wcześniej i cała ta bieganina i fotografowanie trwało, gdy chodziłam sobie z wózkiem zakupowymemotka
Niech w tej Twojej Stokrotce sprawdzą to dokładnie i poinformuj, że inne markety przyjmują. Niech dzwonią do centrali i szukają informacji, bo da się zapłacić.
Nie funduj Sobie i im tego przy kolejce w kasie, bo wtedy stres i presja czasu (ludzie czekają) sprawia, że najłatwiej powiedzieć, że się nie da.
Udanych zakupów życzę  emotka