Reklama na e-Konkursy.info

Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

nanajka81

#7103272 Napisano: 24.06.2023 14:18:51
zielonaszpilka napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

MagdalenaMal napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Dzięki:) też znalazłam. Czyli nie było jakiejś wspólnej konkluzji, nikt nie pytał organizatora, jedni wysłali rysunki z kilkoma pralinkami, a niektórzy, tak jak my, uznali, że może być tylko jedna emotka  A jeszcze, co do któregoś z wpisie, że miał być rysunek, a nie wyklejanka. Regulamin dopuszczał różne formy plastyczne, między innymi kolaż, więc te ewentualne wyklejanki wcale regulaminu by nie łamały emotka

W trakcie trwania konkursu dopytywałam, czy jedna technika może być wykorzystana jako inna forma plastyczna.
I dostałam odpowiedź, że nie bo (...) Zadanie konkursowe polega na stworzeniu rysunku z praliną Raffaello w roli głównej (...)
Z tej odpowiedzi jasno wynikało, że rozwiązanie zadania to tylko rysunek, a nie żadne inne formy plastyczne, choć regulamin o nich wspominał.
I nie chciało mi się dopytywać, co w takim razie rozumieją pod hasłem inna forma plastyczna. 
Olałam całkowicie konkurs.

„Przez rysunek rozumiemy: rysunek, obraz malowany, kolaż lub inną manualną formę plastyczną.”

dla mnie rysunek to rysunek i tak to zrozumiałam, w regulamin się nie zaglebiałam. Kit z tym. Tak samo było w elmex - w dużej mierze wygrały prace gdzie forma była przestrzenna a produkt oryginalny doklejony. Tu miała królować pralinka a nie talent. szkoda że dopiero teraz to zrozumiałam co oznacza że nie uczę się na błędach (elmex) Na dodatek duża konkurencja a nagrody bogate. Trudno. Zawsze jak myślę iż super mi poszło to nic nie wygrywam.

Regulaminy są przecież kluczowe. Nie raz, nie dwa w regulaminie były ważne szczegóły dotyczące wykonania zadania. Dziwna jest więc odpowiedź Raffaello, ale podejrzewam, że odpowiadać mógł również ktoś, kto nie do końca znał regulamin. Niemniej jeśli nagrodzą inne formy niż rysunkowe to będzie to ok, bo regulamin pozwalał na zrobienie pracy w innej technice plastycznej. A co do Elmexa to też nie bardzo rozumiem zarzuty, tam praca mogła być wykonana dowolną techniką plastyczną. Technik plastycznych jest mnóstwo, a w takim konkursie aż się prosi o wykorzystanie oryginalnego produktu.

Ja w Elmexie nie wpadłam na pomysł żeby zamiast się męczyć nad rysowaniem pasty po prostu ją wkleić. Ktoś tu z forum wygrał prawie takim samym pomysłem jak ja tylko że z wklejoną pastą. No i temu mam żal ale tylko do siebie. Słabe w tych wszystkich konkursach rysunkowych jest że na głównych stronach na ogół pisze "narysuj" a potem okazuje się że jednak można było wykleić, namalować, zrobić przestrzenne i różne takie. A gdyby człowiek przeczytał regulamin...
1 Malena_ 0

zielonaszpilka

#7103273 Napisano: 24.06.2023 14:19:51
pawel1524 "Pojawiły się wyniki do konkursu Konkurs "Zgarnij nagrodę na drogę"
Gdzie znajduje się nr. paragonu..." 

Po pierwsze jak piszesz komentarz przy konkursie to nie zaznaczaj okienka, że publikujesz link do wyników, bo inaczej Twój komentarz wkleja się na forum do wątku z wynikami. Czytanie tekstu przy okienkach, które się odhacza, to cenna umiejętność i przydaje się w konkursach emotka

A dwa, była już taka dyskusja na forum https://www.e-kon...na=7958#p7099654 :)
1 mia 0

zielonaszpilka

#7103276 Napisano: 24.06.2023 14:22:49
nanajka81 napisał(a):

Ja w Elmexie nie wpadłam na pomysł żeby zamiast się męczyć nad rysowaniem pasty po prostu ją wkleić. Ktoś tu z forum wygrał prawie takim samym pomysłem jak ja tylko że z wklejoną pastą. No i temu mam żal ale tylko do siebie. Słabe w tych wszystkich konkursach rysunkowych jest że na głównych stronach na ogół pisze "narysuj" a potem okazuje się że jednak można było wykleić, namalować, zrobić przestrzenne i różne takie. A gdyby człowiek przeczytał regulamin...

I dlatego często kryterium wyboru jest kreatywność. To jest właśnie między innymi nieszablonowe myślenie. A i czytanie regulaminów to raczej podstawa. Obie rzeczy przydają się, żeby wygrywać konkursy.
1 anaesth 0

nanajka81

#7103278 Napisano: 24.06.2023 14:35:31

nanajka81 napisał(a):

I dlatego często kryterium wyboru jest kreatywność. To jest właśnie między innymi nieszablonowe myślenie. A i czytanie regulaminów to raczej podstawa. Obie rzeczy przydają się, żeby wygrywać konkursy.

no zgadzam się dlatego to napisałam emotka A w rafaello to "przedobrzyłam" i dlatego mi się nie udało. Jestem już na tyle starym konkursowiczem iż wszelkie przegrywanie nie robi na mnie wrażenia. Tylko nie wiem czemu ciągle jest tak że jak jestem z siebie dumna to nigdy nie wygrywam. A jak stwierdzam że "badziew puściłam" to przeważnie coś wygram...
0 0

Ostin789

#7103288 Napisano: 24.06.2023 15:15:48
Hej, zaciekawił mnie ten konkurs https://www.e-konkursy.info/konkurs/wygraj-tygodniowe-wakacje-w-nowym-jorku-dla-2-osob i tu pytanie i prośba do bardziej doświadczonych konkursowiczów. Myślicie, że legit? Regulamin mocno okrojony, nie wiem czy brać udział czy to jakiś scam 🤨
0 0

byekitty

#7103302 Napisano: 24.06.2023 16:16:03
Ostin789 napisał(a):

Hej, zaciekawił mnie ten konkurs https://www.e-konkursy.info/konkurs/wygraj-tygodniowe-wakacje-w-nowym-jorku-dla-2-osob i tu pytanie i prośba do bardziej doświadczonych konkursowiczów. Myślicie, że legit? Regulamin mocno okrojony, nie wiem czy brać udział czy to jakiś scam 🤨

Spółka założona w styczniu przez 24-25 latków, adres spółki to dom, mail w KRS z domeną wp. Do tego konkurs organizowany przez nich, zero opinii na temat firmy i kosmetyków. Dla mnie osobiście dyskwalifikacja, bo już mam w głowie czarne scenariusze... Ale to tylko moje zdanie 😎

Edit: dla mnie już sama ilość błędów w regulaminie dyskwalifikuje 🤣
Żeby nie było: pewnie konkurs jest i legitny, ale to raczej konkurs dla śpiewaka 😎

mietowa

#7103304 Napisano: 24.06.2023 16:25:09
Kochani! Domika - wspaniała, życzliwa dziewczyna, którą wielu z nas doskonale zna z naszego forum, potrzebuje naszej pomocy. Połączmy siły emotka :
https://pomagam.pl/kkcknt

zielonaszpilka

#7103307 Napisano: 24.06.2023 16:27:41
Porządzę się trochę. Tu zagląda najwięcej osób. To jest link do zbiórki dla Dominiki - Domika jest naszą forumowa koleżanką, aktywną uczestniczką społeczności. Kilka  miesięcy temu zamilkła, co martwiło wielu z nas. Niestety sprawdził się czarny scenariusz i choroba Dominiki wróciła. Pomóżmy jej zebrać fundusze na nierefundowane leczenie, bo jak widać ta dziewczyna ma w sobie mnóstwo siły i dalej walczy! 

Edit. Tak długo pisałam posta, że mnie @mietowa ubiegła emotka  ale nic to, bo chodzi o to, żeby okazać domice wsparcie, a teraz, no cóż, wszystko zależy od pieniędzy... emotka

mietowa

#7103308 Napisano: 24.06.2023 16:33:04

Porządzę się trochę. Tu zagląda najwięcej osób. To jest link do zbiórki dla Dominiki - Domika jest naszą forumowa koleżanką, aktywną uczestniczką społeczności. Kilka  miesięcy temu zamilkła, co martwiło wielu z nas. Niestety sprawdził się czarny scenariusz i choroba Dominiki wróciła. Pomóżmy jej zebrać fundusze na nierefundowane leczenie, bo jak widać ta dziewczyna ma w sobie mnóstwo siły i dalej walczy! 

Edit. Tak długo pisałam posta, że mnie mietowa ubiegła emotka  ale nic to, bo chodzi o to, żeby okazać domice wsparcie, a teraz, no cóż, wszystko zależy od pieniędzy... emotka

"Tylko i aż pieniądze"... Mam ogromną nadzieję, że każdy wpłaci choć trochę. Nie znam Dominiki osobiście, ale przez swą aktywność na forum stała się mi jakoś bliska i ta informacja do głębi mną wstrząsnęła. Z całych sił trzymam kciuki za to, by i tym razem wygrała.

majonez1992

#7103334 Napisano: 24.06.2023 19:39:39
Jak ktos chce sprzedac bilety na openera polecam grupy na fb:) udalo mi sie tam sprzedac bilety:) jest masa chetnych.
0 0

majonez1992

#7103335 Napisano: 24.06.2023 19:39:41
Jak ktos chce sprzedac bilety na openera polecam grupy na fb:) udalo mi sie tam sprzedac bilety:) jest masa chetnych.
0 0

maverick

#7103344 Napisano: 24.06.2023 20:13:09
Pytanie:
Jak rozumiecie zapis w konkursie Wawel Carrefour?p
Do udziału w Konkursie uprawnia zakup jakichkolwiek produktów marki Wawel (w tym m.in. Fresh&Fruity). 
Czy wg Was chodzi oto, aby kupić 2 czekolady jak nie chce się Fruity, czy musi być 1 czekolada i jakikolwiek Fruity byle suma over 15zl?
0 0

aspartaqs

#7103346 Napisano: 24.06.2023 20:19:43
Paweł, ja myślę, że Fresh & Fruity MUSI być
1 maverick 0

fan-mandaryny

#7103347 Napisano: 24.06.2023 20:21:18
maverick napisał(a):

Pytanie:
Do udziału w Konkursie uprawnia zakup jakichkolwiek produktów marki Wawel (w tym m.in. Fresh&Fruity). 
Czy wg Was chodzi oto, aby kupić 2 czekolady jak nie chce się Fruity, czy musi być 1 czekolada i jakikolwiek Fruity byle suma over 15zl?

Ja kupiłem 20 dag tych galaretek i dopełniłem Malagą, żeby wyszło te 15 zł. Sfotografowałem te cukierki w torebkach,  w których odznaczają się te galaretki. Na samym paragonie widnieje ta sama nazwa „cukierki Wawel”,  bo były one w tej samej cenie. Fotę zrobiłem na wszelki wypadek, bo (jak przewidziałem) już po cukierkach… Nie da się w inny sposób udowodnić, że to te Fresz end Fruty

misiamarysia

#7103348 Napisano: 24.06.2023 20:29:30
maverick napisał(a):

Pytanie:

Ja kupiłam tylko Michałki z Wawelu, bo "między innymi" to, oczywiście moim zdaniem, możliwość, a nie obowiązek, skoro jest mowa o jakichkolwiek produktach Wawel.
(w tym m.in. Fresh&Fruity).

maverick

#7103349 Napisano: 24.06.2023 20:34:16
misiamarysia napisał(a):

maverick napisał(a):

Pytanie:

Ja kupiłam tylko Michałki z Wawelu, bo "między innymi" to, oczywiście moim zdaniem, możliwość, a nie obowiązek, skoro jest mowa o jakichkolwiek produktach Wawel.

Właśnie ja też tak to rozumiem, mam paragon z czekoladą i cukierkami na wagę i zagram 2in1 emotka

maverick

#7103350 Napisano: 24.06.2023 20:36:04
aspartaqs
fan-mandaryny
Dzięki Chłopaki! emotka

Ostin789

#7103354 Napisano: 24.06.2023 20:48:16
Chyba nie musi być w ogóle, taka reklama w gazetce na której w ogóle nie ma tych galaretek 

fan-mandaryny

#7103357 Napisano: 24.06.2023 21:43:59
No ale nie zaszkodzi zrobić fotę paragonu na tle tych galaretek. Może też chcieli podkreślić, że ta marka tych galaretek to też Wawel. Sam nigdy o tym nie wiedziałem, gdyby nie ten konkurs, a przecież wiadomo ze chodzi o sprzedaż tych cukierków.
1 escada 0

wiesia30

#7103359 Napisano: 24.06.2023 21:47:43
maverick napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

maverick napisał(a):

Pytanie:

Właśnie ja też tak to rozumiem, mam paragon z czekoladą i cukierkami na wagę i zagram 2in1 emotka

Dzwoniłam i pytałam,powiedział Pan że dowolne produkty