Reklama na e-Konkursy.info

Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Shifo

#7098985 Napisano: 07.06.2023 19:59:32
banka-manka napisał(a):

Mam wrażenie, że ostatnie szczegółowe zapisy w regulaminach dotyczące tego jak ma wyglądać odpowiedź pisemna i czym nie jest, to zasługa Pana Marcina emotka

Hmm to wypadałoby Panu podziękować 😂

atyde25

#7098986 Napisano: 07.06.2023 20:00:09
Posiadam gitarę i mogę coś nagrać:)
Już były wiatraczki.światelka ,makiety a teraz filmiki no postęp techniczny i lepiej niż to w kartony upychać i wysyłać.
Ale jak odp smsem to tez podobno się linki do filmu wklepuje.Czas umierać.

agni5h

#7098987 Napisano: 07.06.2023 20:07:00
O 19.12 dostałam e email o wygranej stówce w loterii Kaktus.Chciałam od razu wypełnić formularz, a tu info, że jest nieaktywny, bo został wypełniony lub stracił ważność
0 0

ewikewikk

#7099012 Napisano: 07.06.2023 22:32:40
Kujawski zawiadamiał na maila? Czy jest tylko lista na stronie?
0 0

adamo86

#7099013 Napisano: 07.06.2023 22:33:47
ewikewikk napisał(a):

Był jakiś wątek, że to wyniki starego konkursu. Ale nie wiem
1 ewikewikk 0

anaesth

#7099014 Napisano: 07.06.2023 22:34:09
ewikewikk napisał(a):

To są wyniki z 2021 roku…

ewikewikk

#7099019 Napisano: 07.06.2023 22:37:54
anaesth napisał(a):

ewikewikk napisał(a):

To są wyniki z 2021 roku…

emotka
0 0

malgosia74

#7099027 Napisano: 07.06.2023 23:14:49
Shifo napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Mam wrażenie, że ostatnie szczegółowe zapisy w regulaminach dotyczące tego jak ma wyglądać odpowiedź pisemna i czym nie jest, to zasługa Pana Marcina emotka

Ciekawe czy w Rodowitej wyśpiewa se Thermomixa

anaesth

#7099030 Napisano: 07.06.2023 23:26:53
malgosia74 napisał(a):

Shifo napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Myślę, że jest wielu kreatywnych konkursowiczów, których filmiki biją na łopatki wypociny tego człowieka. emotka Ale jeśli on coś wygra, a mój filmik nie dostanie bonu (o TM nie gram, mam już Companiona), to lekko mówiąc będzie mi przykro.

niewyspanamama

#7099032 Napisano: 07.06.2023 23:40:48
malgosia74 napisał(a):

Shifo napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Na Rodowitą chyba nie śpiewał ale... Kujawski , Capri Sun i inne już takemotka emotka
0 0

zielonaszpilka

#7099033 Napisano: 07.06.2023 23:42:39
malgosia74 napisał(a):

Shifo napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Nie emotka  Jestem przekonana, że Rodowita mierzy wyżej. W ich konkursie na fb też śpiewał jeden gość (zgarnął główną), ale to zupełnie inna liga. Nie sądzę, żeby w ostatnim etapie połakomili się na taki słaby film, bo jestem pewna, że będą mieć mnóstwo dobrych zgłoszeń emotka  Śpiewanie, granie na instrumentach, pokazywanie swoich talentów, irp. samo w sobie nie jest złe i super jak ludzie tym wygrywają. Problemem jest to, że to konkretne brzdąkanie na gitarze i te teksty są złe. Ale tutaj można być spokojnym emotka

zielonaszpilka

#7099034 Napisano: 07.06.2023 23:43:18
niewyspanamama napisał(a):

malgosia74 napisał(a):

Shifo napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Na Rodowitą chyba nie śpiewał ale... Kujawski , Capri Sun i inne już takemotka emotka

na bank śpiewał, ale tam mógł załączyć filmik z dysku emotka  nie musiał umieszczać go na yt emotka
0 0

niewyspanamama

#7099035 Napisano: 07.06.2023 23:45:56
zielonaszpilka napisał(a):

malgosia74 napisał(a):

Shifo napisał(a):

banka-manka napisał(a):

na bank śpiewał, ale tam mógł załączyć filmik z dysku emotka  nie musiał umieszczać go na yt emotka

faktycznie ,była taka możliwość , dzięki za oświecenie emotka  Mam nadzieje że Rodowita mierzy wyżej niż nagradzanie oklepanego zgloszenia...
0 0

agnesita

#7099113 Napisano: 08.06.2023 16:56:59
agni5h napisał(a):

O 19.12 dostałam e email o wygranej stówce w loterii Kaktus.Chciałam od razu wypełnić formularz, a tu info, że jest nieaktywny, bo został wypełniony lub stracił ważność

Właśnie chciałam wypełnić i ten sam problem emotka

0 0

emi

#7099135 Napisano: 08.06.2023 21:44:54
agnesita napisał(a):

agni5h napisał(a):

Właśnie chciałam wypełnić i ten sam problem emotka

Skopiowałam link i normalnie dał się uzupełnić i wysłać
0 0

emi

#7099138 Napisano: 08.06.2023 21:47:10

zielonaszpilka napisał(a):

malgosia74 napisał(a):

Shifo napisał(a):

banka-manka napisał(a):

faktycznie ,była taka możliwość , dzięki za oświecenie emotka  Mam nadzieje że Rodowita mierzy wyżej niż nagradzanie oklepanego zgloszenia...

Jemu w tych filmach to już się wszystko miesza- śpiewa o Capri a fotki z rzepakiem. Przerabia i robi to byle jak. Błazenada!
1 Yoko 0

bogimistrz

#7099141 Napisano: 08.06.2023 21:51:29
Z nieustającym zainteresowaniem zawsze śledzę co ludzie mogą jeszcze napisać o moich filmikach, ale nie spodziewałem się, że dojdzie to nawet na to zacne forum. Zacznijmy może od pierwszej tezy przedstawionej przez zielonaszpilka, że na bank wziąłem udział w konkursie Rodowitej. Jest to kłamstwo, bo nie wziąłem. Nie wiem czemu Ci tak łatwo przychodzi stawianie fałszywych treści w internecie, ale jednak czyni Cię to mocno niewiarygodną jak zaczynamy od kłamstwa. Ale ok. Jedźmy dalej.

Wszyscy znamy mnóstwo konkursowiczów, którzy stworzyli swój model prac, zdjęć, ujęć i tekstów.  Kazdy z nas może wymienić mnóstwo takich użytkowników. I to normalne. Zmieniają je dopasowując się do różnych konkursów i jakoś nie widzę nigdzie lamentów, że to jest mało kreatywne. Trudno zarzucać zresztą brak kreatywności, skoro jest to kogoś pomysł. To tak jakby oskarżać Igę Świątek o to, że wygrywa mecze podobnymi zagraniami. Trochę dziwne prawda? Ale hejt to Vat od sukcesu, widocznie każdy musi zapłacić.

Moje teksty są słabe? Być może. Dlaczego nie napiszecie lepszych?
Moja muzyka jest słaba? Pewnie tak. Nie jestem zawodowym muzykiem.
Nie umiem śpiewać? Oczywiście, że tak. To słychać.
Ale skoro to wszystkie jest takie słabe to dlaczego nie możecie zrobić czegoś lepiej? Będę pierwszym który to doceni i pogratuluje. W końcu obrażać kogoś w sieci o to, że wygrał garnki jest mocno dziwne. Ale może mam inne standardy.

Jeżeli w regulaminie jest mowa tylko o formie tekstowej to ok. Jeśli nie ma to dlaczego ktoś nie może podesłać linku do zdjęcia czy filmiku? Jaki punkt regulaminu łamie? Żaden. A jeśli nie można załączyć linku to przecież przegram i po sprawie.

Ludzie piszą do mnie, do mojej żony, do pracodawcy się zdarzało. W PW obrażają mnie, moje dzieci, rodzinę, życzą samych porażek bo jestem gościem który czasem coś wygra. Wczoraj pani z Papieżem na zdjęciu w tle pisze żebym zdechł. Nie skarżę się, ale mam wrażenie, że reakcja na to wszystko jest mega przesadzona.

Jak kiedyś miałem czas i grałem częściej- pisaliście że jestem zachłanny. Jak teraz gram mniej to piszecie, że cwaniakuje i wybieram sobie lepsze konkursy. Nie możecie zarzuć mi gry na parę kont, plagiatowania tekstów czy utworów to łapiecie się obrażania. I mnie to specjalnie nie rusza, ale gdzieś po drodze waszej konkursowej przygody zgubiliście istotę tego czyli zabawę. Bo o zabawę tu chodzi przede wszystkim. Nie o śledzenie kto gdzie pracuje i co robi z nagrodą po jej wygraniu. 

Każdy ma prawo pisać co chce i oceniać pracę innych. Ale obrażając innych powodujecie, że za chwilę wszystkie konkrusy będa w chat botach bez ogłaszania listy zwycięzców. I nie dziwie się organizatorom, bo wielokrotnie pożałowali, że wybrali kogoś filmik skoro publicznie wylał się mega hejt na ich wybór. Ludzie przeciwko ludziom. Życzę Wam powodzenia, przekujcie chociaż kawałek czasu który tracicie na hejt w przygotowanie pracy konkursowej która wygra. To przecież dość proste skoro moje jest już oklepane.

PS: Jeżeli ktoś mi zarzuca, że w konkursie z olejem z RZEPAKU pojechałem na pole RZEPAKU i opowiadałem o RZEPAKU to myślę, że ma ze sobą naprawdę spory problem. A jeśli przy okazji kogoś drażni, że w pytaniu konkursowych o kolory wiosny także powiedziałem o kolorze kwitnącego RZEPAKU ale w innym filmie to ma problem podwójny. Pozdro dla bezproblemowych.

Yazpik

#7099143 Napisano: 08.06.2023 22:19:34
Każdy swoje pomysły powiela, ja bym się kolegi nie czepiał emotka A bo to mało razy w internetowych galeriach śmigają zdjęcia z przyczepy samochodowej, zdjęcia w wannie, zdjęcia na pomoście nad jeziorem z gitarą, zdjęcia w dziurze z piachu na plaży, zdjęcia w kartonach, zdjęcia z deskorolką, zdjęcia w sadzie, zdjęcia z dziećmi. Jeśli śledzicie - you know what I mean... emotka I co? Czy ktoś napisze pod nimi, że to już było? Nikt. Więc nie czepiajcie się kolegi. Niech śpiewa, niech nagrywa, jego praca emotka I wszystkim życzę powodzenia! Nie hejtujmy się, bo to psuje zabawę emotka

zielonaszpilka

#7099146 Napisano: 08.06.2023 22:54:33
bogimistrz napisał(a):

Z nieustającym zainteresowaniem zawsze śledzę co ludzie mogą jeszcze napisać o moich filmikach, ...

"Zacznijmy może od pierwszej tezy przedstawionej przez zielonaszpilka, że na bank wziąłem udział w konkursie Rodowitej. Jest to kłamstwo, bo nie wziąłem."

Po prostu trudno uwierzyć, że nie nagrałeś piosenki w konkursie z takimi nagrodami, biorąc pod uwagę, że organizator sam dopuszcza zgłoszenie filmików. No aż się prosi, żeby wziąć w tym udział emotka  Ale jeśli rzeczywiście nie brałeś udziału to cóż z tego? Co robi Ci to, że napisałam, że na bank wziąłeś udział? No nie udowodnię Ci, że brałeś, bo linku na yt brak emotka

"Wszyscy znamy mnóstwo konkursowiczów, którzy stworzyli swój model prac, zdjęć, ujęć i tekstów.  Kazdy z nas może wymienić mnóstwo takich użytkowników. I to normalne. Zmieniają je dopasowując się do różnych konkursów i jakoś nie widzę nigdzie lamentów, że to jest mało kreatywne. Trudno zarzucać zresztą brak kreatywności, skoro jest to kogoś pomysł. To tak jakby oskarżać Igę Świątek o to, że wygrywa mecze podobnymi zagraniami. Trochę dziwne prawda? Ale hejt to Vat od sukcesu, widocznie każdy musi zapłacić."

A ja wielokrotnie widziałam narzekanie na to, że ktoś w kółko wysyła to samo zdjęcie na wszystkie możliwe konkursy zmieniając tylko produkt. Jest to mało kreatywne i tyle. Są ludzie, którzy co konkurs mają inny pomysł, a są tacy, co jadą ciągle na jednym. Twierdzenie, że tylko Ty obrywasz nie jest prawdą. Porównanie do Igi Świątek jest absurdalne. U Igi liczy się technika, w konkursach zazwyczaj głównym kryterium jest kreatywność. Iga nie dostaje punktów za styl czy oryginalne i kreatywne zagranie tylko za skuteczność. 

"Moje teksty są słabe? Być może. Dlaczego nie napiszecie lepszych?
Moja muzyka jest słaba? Pewnie tak. Nie jestem zawodowym muzykiem.
Nie umiem śpiewać? Oczywiście, że tak. To słychać.
Ale skoro to wszystkie jest takie słabe to dlaczego nie możecie zrobić czegoś lepiej?"

Robimy to i często robimy to lepiej, niejednokrotnie Cię pokonując emotka  Ja nie mam do Ciebie żalu, że czasem wygrywasz ze mną gorszym według mnie zgłoszeniem. Komisje mają na szczęście różne gusta i każdy może wygrać. Nie ten konkurs to następny.

"Jeżeli w regulaminie jest mowa tylko o formie tekstowej to ok. Jeśli nie ma to dlaczego ktoś nie może podesłać linku do zdjęcia czy filmiku? Jaki punkt regulaminu łamie? Żaden. A jeśli nie można załączyć linku to przecież przegram i po sprawie." 

Ludzi to irytuje, bo jest to obchodzenie regulaminu i doskonale o tym wiesz. Nie jest to do końca czyste zagranie. Uważasz, że co nie jest zabronione, to jest dozwolone, ale doskonale wiesz, że jest to naciąganie regulaminu, głupi nie jesteś. Kiedyś ludzie wysyłali makiety, wypalane deski do krojenia, lalki i inne laurki na adres organizatora, teraz dołączają do zgłoszeń linki do YT. Dlatego, jeśli nie jest to wyraźnie zaznaczone w regulaminie, a mi zależy na nagrodzie, to zawsze pytam organizatora, czy będzie akceptował linki do yt i zdjęcia. Wtedy wiem czego mogę się spodziewać i czy muszę również stworzyć film, jeśli chcę wygrać czy mogę śmiało ograniczyć się do napisania odpowiedzi. Dodatkowo organizatorzy często nie wiedzą, że w ogóle ktoś może wpaść na pomysł dodania filmu i często są zaskoczeni pytaniem i zazwyczaj w takiej sytuacji odpowiedź brzmi: nie, nie bierzemy pod uwagę filmów. Mam silne przekonanie, że gdybym nie zapytała na początku konkursu, a ktoś (niekoniecznie Ty) w komentarzu dodałby film, to bez takiej początkowej deklaracji organizatora ten dodatek podniósłby wartość zgłoszenia w oczach komisji. A deklaracja: "nie będziemy brać pod uwagę filmów" z miejsca zmniejsza szansę, że nagrodzą "niedokońcaregulaminowe" zgłoszenie.  Stąd też, jak ktoś słusznie zauważył, coraz więcej organizatorów wyraźnie zaznacza już w regulaminie, że nie akceptuje linków do stron zewnętrznych. Tak, na pewno masz w tym swój duży udział. 

"Jak kiedyś miałem czas i grałem częściej- pisaliście że jestem zachłanny. Jak teraz gram mniej to piszecie, że cwaniakuje i wybieram sobie lepsze konkursy." 

Takie zarzuty chyba nie padały na naszym forum. To chyba jednak domena kont na fb, które Ci wyliczają różne rzeczy. Na forum spotkałam się jedynie z dyskusjami na temat naginania regulaminu i poziomu Twoich zgłoszeń.

"Ludzie piszą do mnie, do mojej żony, do pracodawcy się zdarzało. W PW obrażają mnie, moje dzieci, rodzinę, życzą samych porażek bo jestem gościem który czasem coś wygra. Wczoraj pani z Papieżem na zdjęciu w tle pisze żebym zdechł. Nie skarżę się, ale mam wrażenie, że reakcja na to wszystko jest mega przesadzona."

A to jest absurd i zgadzam się, że jest to gruba przesada. Pisanie do czyjejś rodziny, szefa, czy nawet prywatnie pisanie do kogoś obraźliwych wiadomości jest poniżej jakiekolwiek poziomu. Myślę, że za takie działania mógłbyś pociągnąć niektórych do odpowiedzialności na drodze cywilnej. Tak samo słabe jest wyliczanie komuś w ilu konkursach bierze udział czy sprawdzanie i wypominanie, co kto robi z nagrodą. Obie te rzeczy to według mnie domena sfrustrowanych życiowo ludzi, ale takich będziesz miał wszędzie i zawsze i niczym im nie dogodzisz.

Podsumowując - według mnie naginasz regulaminy i jest to Twój sposób na wygrywanie. Gdybyś wrzucił sam tekst bez filmu większości tych konkursów byś nie wygrał. Przyznam szczerze, że właściwie chyba nie obejrzałam w całości żadnego Twojego zgłoszenia, ponieważ za każdym razem mam ciarki żenady i za każdym razem jestem pod wrażeniem, że komisja dała radę dotrwać do końca i jeszcze uznać to za warte nagrodzenia  emotka   Czy uważam, że jesteś kreatywny - tak, czy Twoje zgłoszenia to pokazują - nie, czy mam problem z Twoimi wygranymi - nie. Jedno czego mnie nauczyłeś, to pytać organizatora na początku konkursu, czy będzie akceptował linki do yt/filmiki - wtedy mam czarno na białym odpowiedź przed wzięciem udziału w konkursie.

Edit. Aha, żeby nie było, że mam same genialne według mnie zgłoszenia emotka  Mam kilka zgłoszeń, z których jestem wybitnie dumna, a mam tez zgłoszenia, na myśl o których mi wstyd i aż mnie otrząsa, jak myślę, że czymś takim wygrałam emotka  Na szczęście nie ma ich dużo emotka

byekitty

#7099148 Napisano: 08.06.2023 23:01:49
Marcin, no weź...