Reklama na e-Konkursy.info

Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

notta

#6844961 Napisano: 16.02.2022 22:03:02
Czy w sklepach takich jak dino, delikatesy, lewiatan czy biedronka znajdę mrożonki Bonduelle?
0 0

agnesse

#6844969 Napisano: 16.02.2022 22:45:42
Haribo – w regulaminie jest zapis, że w konkursie nie mogą brać udziału osoby, które mają działalność gospodarczą. Nie spotkałam się wcześniej z takim wykluczeniem. Czy to się często zdarza w konkursach?
0 0

zielonaszpilka

#6844971 Napisano: 16.02.2022 23:17:09
agnesse napisał(a):

Haribo – w regulaminie jest zapis, że w konkursie nie mogą brać udziału osoby, które mają działalność gospodarczą. Nie spotkałam się wcześniej z takim wykluczeniem. Czy to się często zdarza w konkursach?

idiotyczny jest ten zapis i myślę, że chodzi o to, że zakupu na konkurs musisz dokonać jako konsument, a nie w ramach działalności firmy, więc musisz mieć paragon a nie fakturę na firmę. Nikt nie będzie weryfikował czy masz działalność czy nie.

agnesse

#6844972 Napisano: 16.02.2022 23:25:43
zielonaszpilka napisał(a):

idiotyczny jest ten zapis i myślę, że chodzi o to, że zakupu na konkurs musisz dokonać jako konsument, a nie w ramach działalności firmy, więc musisz mieć paragon a nie fakturę na firmę. Nikt nie będzie weryfikował czy masz działalność czy nie.

Chciałabym, aby chodziło tylko o kwestię fv, ale z zapisu wynika co innego. Jest to dla mnie dziwne, domyślam się, że o chodzi o podatek? Może nie będą tego weryfikować, ale z drugiej strony sprawdzenie tego zajmuje chwilę. 

0 0

zielonaszpilka

#6844974 Napisano: 16.02.2022 23:51:46
agnesse napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Chciałabym, aby chodziło tylko o kwestię fv, ale z zapisu wynika co innego. Jest to dla mnie dziwne, domyślam się, że o chodzi o podatek? Może nie będą tego weryfikować, ale z drugiej strony sprawdzenie tego zajmuje chwilę. 

No właśnie prowadzenie działalności nie ma żadnego wpływu na podatek od wygranej, o ile wzięcie udziału i wygrana w konkursie nie miała związku z działalnością. Samo wykluczenie z konkursu osób prowadzących działalność gospodarczą jest idiotyczne. Miałoby sens, gdyby właśnie było to zastrzeżenie, że nie można dokonać zakupu na firmę lub ewentualnie, że nie możesz prowadzić działalności jakoś związanej z konkursem, np. w Haribo mogłoby to być nieprowadzenie działalności związanej ze sprzedażą spożywki. Chociaż dalej uważam, że nie mają jak tego sprawdzić. To trochę tak jak w innych konkursach zabrania się udziału osobom związanym z organizatorem czy sponsorem nagród i członkom ich rodzin. Praktycznie nie do zweryfikowania o ile ktoś nie podkabluje. Moja siostra swojego czasu przez trzy miesiące pracowała dla Pepsi&co, co wykluczało mnie ze wszystkich ich konkursów (mojego męża już nie emotka  ) i chociaż nie brałam udziału wtedy w konkursach, to nie wiem jak mieliby to sprawdzić.
1 agnesse 0

gosiak351

#6844977 Napisano: 17.02.2022 01:19:23
ej a tak hipotetycznie jak nie odbierze się telefonu z Biedrusi to mieszkanie przepada?

*znalazłam:

Jeżeli w terminie wskazanym w ust. 1 powyżej, pierwsza próba połączenia jestnieudana, Organizator wykonuje jeszcze 2 próby połączenia z Laureatem w
kolejnym dniu, w wybranej przez siebie porze dnia Próby połączenia z Laureatem
są wykonywane w godzinach od 9:00 do 21:00. Przez nieudaną próbę połączenia z
Laureatem rozumie się: nieodebranie połączenia przez co najmniej 5 sygnałów,
włączenie się poczty głosowej, brak możliwości połączenia z użytkownikiem
telefonu (np. przebywanie poza zasięgiem, wyłączony aparat telefoniczny), odmowę
przeprowadzenia rozmowy przez Laureata, przerwanie połączenia przez Laureata,
odebranie połączenia przez osobę, która nie jest wylosowaną osobą oraz brak
możliwości przekazania podczas połączenia telefonicznego słuchawki Laureatowi.

czyli trzeba jednak odebrać emotka
1 notta 0

fbmonika1966

#6844978 Napisano: 17.02.2022 01:46:47
notta napisał(a):

Czy w sklepach takich jak dino, delikatesy, lewiatan czy biedronka znajdę mrożonki Bonduelle?

hej,widzialam w kauflandzie
0 0

misiapysiamisia

#6844983 Napisano: 17.02.2022 07:42:32
giti napisał(a):

Yyy a skad cheetos ma znac imie osoby ktora wygrala? Przeciez na facebooku widoczna jest nazwa uzytkownika i ja moge tam sie nazywa Krysia Samosia, a jak wygram to wysle dane prawdziwego imienia nazwiska i w formularz u podajezz tylko e-mail zwycieski wiec co za roznica jakie dane podasz? Oni musza miec przypisane nagrody tylko do emaila a nazwa uzytkownika na fb nie ma zadnego znaczenia przeciez bo nie kazdy musi podawac tam swoje prawdziwe dane.. 

Dane konta fb te fejkowe też trzeba wpisać na oświadczeniu i opisać, które dane są prawdziwe do przelewu, żeby nie trzeba było później wyjaśniać.
0 0

gizoon

#6844989 Napisano: 17.02.2022 08:24:24
gosiak351 napisał(a):

ej a tak hipotetycznie jak nie odbierze się telefonu z Biedrusi to mieszkanie przepada?*znalazłam:

Jeżeli w terminie wskazanym w ust. 1 powyżej, pierwsza próba połączenia jestnieudana, Organizator wykonuje jeszcze 2 próby połączenia z Laureatem w
kolejnym dniu, w wybranej przez siebie porze dnia Próby połączenia z Laureatem
są wykonywane w godzinach od 9:00 do 21:00. Przez nieudaną próbę połączenia z
Laureatem rozumie się: nieodebranie połączenia przez co najmniej 5 sygnałów,
włączenie się poczty głosowej, brak możliwości połączenia z użytkownikiem
telefonu (np. przebywanie poza zasięgiem, wyłączony aparat telefoniczny), odmowę
przeprowadzenia rozmowy przez Laureata, przerwanie połączenia przez Laureata,
odebranie połączenia przez osobę, która nie jest wylosowaną osobą oraz brak
możliwości przekazania podczas połączenia telefonicznego słuchawki Laureatowi.

czyli trzeba jednak odebrać emotka

A Ty myślałaś, że do zwycięzcy będą dzwonić, aż do skutku? Praktycznie w każdym konkursie dzwonią po losowaniu parę razy w różnych odstępstwach czasowych i koniec ... Jeśli kontakt ze zwycięzcą jest niemożliwy najczęściej dzwonią do rezerwy. W regulaminie loterii jest napisane, że do każdego zwycięskiego losu są przypisane 3 osoby rezerwowe. Jeśli one również nie odbiorą, nagroda staje się własnościom organizatora. 
0 0

adamo86

#6844998 Napisano: 17.02.2022 09:26:06
gizoon napisał(a):

A Ty myślałaś, że do zwycięzcy będą dzwonić, aż do skutku? Praktycznie w każdym konkursie dzwonią po losowaniu parę razy w różnych odstępstwach czasowych i koniec ... Jeśli kontakt ze zwycięzcą jest niemożliwy najczęściej dzwonią do rezerwy. W regulaminie loterii jest napisane, że do każdego zwycięskiego losu są przypisane 3 osoby rezerwowe. Jeśli one również nie odbiorą, nagroda staje się własnościom organizatora. 

Ja to myślałem, że pani na kasie w Biedronce przy kolejnych zakupach mi przekaże wygraną emotka  czerwony dywan, płatki róż i chórek jeszcze do tego emotka

flinta_13

#6845000 Napisano: 17.02.2022 09:30:39
adamo86 napisał(a):

gizoon napisał(a):

Ja to myślałem, że pani na kasie w Biedronce przy kolejnych zakupach mi przekaże wygraną emotka  czerwony dywan, płatki róż i chórek jeszcze do tego emotka

A co w wypadku,gdy dana karta nie jest zarejestrowana przez internet tylko pobrana z kasy i używana. (Znam.starszych ludzi którzy nawet nie myślą jej rejestrować a np los im się drukuje ) hmmm
0 0

giti

#6845001 Napisano: 17.02.2022 09:33:11
[quote=

misiapysiamisia]
giti napisał(a):

Yyy a skad cheetos ma znac imie osoby ktora wygrala? Przeciez na facebooku widoczna jest nazwa uzytkownika i ja moge tam sie nazywa Krysia Samosia, a jak wygram to wysle dane prawdziwego imienia nazwiska i w formularz u podajezz tylko e-mail zwycieski wiec co za roznica jakie dane podasz? Oni musza miec przypisane nagrody tylko do emaila a nazwa uzytkownika na fb nie ma zadnego znaczenia przeciez bo nie kazdy musi podawac tam swoje prawdziwe dane.. 

Dane konta fb te fejkowe też trzeba wpisać na oświadczeniu i opisać, które dane są prawdziwe do przelewu, żeby nie trzeba było później wyjaśniać.
Hmm gdzie w oswiadczeniu zwyciezcy wpisujesz dane konta z fb? Nie ma takiej rubryki nawet?
0 0

barraquito

#6845002 Napisano: 17.02.2022 09:34:19
Czy osoby ktore wygraly zestawy do sushi w HOA dostaly je juz moze ? Czy nadal czekacie? 
0 0

adamo86

#6845003 Napisano: 17.02.2022 09:36:33
flinta_13 napisał(a):

adamo86 napisał(a):

gizoon napisał(a):

A co w wypadku,gdy dana karta nie jest zarejestrowana przez internet tylko pobrana z kasy i używana. (Znam.starszych ludzi którzy nawet nie myślą jej rejestrować a np los im się drukuje ) hmmm

Zgodnie z regulaminem musi posiadać aktywną, zarejestrowaną kartę.
Podejrzewam, że jak nie jest zarejestrowana ani przez internet, ani przez telefon to wypada z losowania.
Raczej nie losowaliby z kart bez numeru, chociaż... kto ich wie emotka
0 0

gosiak351

#6845009 Napisano: 17.02.2022 10:01:33
no nieeee, myslałam, ze wtedy wysyłają powiadomienie na maila - czasem jest tak w radiowych konkursach;
zresztą nie rozumiem po co to pokpiwanie, ja zapytałam i ja zrobilam wyciąg z regulaminu. 
0 0

misiapysiamisia

#6845019 Napisano: 17.02.2022 10:58:45
giti napisał(a):

misiapysiamisia napisał(a):

giti napisał(a):

Hmm gdzie w oswiadczeniu zwyciezcy wpisujesz dane konta z fb? Nie ma takiej rubryki nawet?

Nie ma ale musiałam wyjaśnienie pisać , więc na moim przykładzie proponuje napisać od razu emotka

montezuma

#6845033 Napisano: 17.02.2022 11:40:13
@misiapysiamisia
Musiałaś, bo Avanti o to poprosiło?
0 0

margarittta

#6845035 Napisano: 17.02.2022 11:49:27
Czy ktoś realizował Voucher do Cewe z konkursu Fortis "Zatrzymaj lato"?
Ciekawi mnie czy Voucher jest tylko na fotoksiążkę czy obejmuje również inne produkty Cewe, w tym zdjęcia?
0 0

Agnes

#6845038 Napisano: 17.02.2022 11:54:36
słuchajcie bo zgłupiałam
kupiłam dziś bonduelle
własnie weszłam na stronkę, chciałam wziąść udział a tam napis ze loteria zaczyna się za 7 minut ,,,no szok
ale w regulamie nie widzę że trzeba kupic przed godziną 12 .00 17.02.2022 tylko data 17 luty
to mogę wysłać zgłoszenie czy nie?
0 0

anoo

#6845055 Napisano: 17.02.2022 12:01:34
margarittta napisał(a):

Czy ktoś realizował Voucher do Cewe z konkursu Fortis "Zatrzymaj lato"?Ciekawi mnie czy Voucher jest tylko na fotoksiążkę czy obejmuje również inne produkty Cewe, w tym zdjęcia?

W mejlu jest informacja, że na zamówienie, tylko w informacji konkursyjnej było napisane, że na fotoksiążkę. W regulaminie jak pamiętam też była informacja że bon 200 zł do cewe, chyba bez wyszczególniania, ale też jeszcze nie realizowałam. 
0 0