Reklama na e-Konkursy.info

Allegro.pl - bez linków

Gość: dianek

#5624692 Napisano: 30.03.2013 11:08:01
dokładnie, jak tylko zrobi się przynajmniej 10zł, to wyślą maila z prośbą o dokonanie płatności

ja na prywatnym koncie od 3 miesięcy mam 9,97zł - i sobie tak wisi emotka

za to na firmowym nie powiem jakie rachunki emotka strasznie drogi ten serwis jest... emotka
0 0

masza

#5625193 Napisano: 01.04.2013 11:14:42
Jak długo czeka się na wpłatę przez kupującego? I po jakim czasie można to zgłosić do Allegro?Czekam 5 dni, kupujacy w tym czasie logował sie na swoim koncie, ale wpłaty brak, na @ nie odpowiada.... emotka
0 0

#5625244 Napisano: 01.04.2013 13:33:05
kiedys w regulaminie było 7 dni teraz nie wiem co tam jest emotka
po tym czasie proponuję wysłać przypomnienie (z poziomu panelu do zwrotów prowizji) i zaznaczyć "brak kontaktu z kupującym"

weź jednak pod uwagę, że są święta, więc kasa może wyjść od niego dopiero jutro
0 0

forget-me-not

#5625245 Napisano: 01.04.2013 13:35:53
Przyznam się, że jeszcze nie sprzedawałam na allegro, tylko kupowałam, proszę o pomoc - czy mogę zakończyć swoją aukcję jeśli nie ma w niej żadnych ofert kupna lub z jakiegokolwiek innego powodu? Jeśli tak to gdzie to zrobić? Czy w takim wypadku allegro pobiera prowizję?
0 0

#5625258 Napisano: 01.04.2013 14:23:55
możesz zakończyć aukje
wejdź w zakładkę "sprzedaję", zaznacz aukcję do zakończenia i na dole wybierz zakończ

jeśli nie było żadnych ofert, to nic się nie stanie, aukcja przeniesie ci się do zakończonych
jeśli była wystawiona dalej niż 12h temu, to allegro nie zwróci opłaty z wystawienie przedmiotu

prowizja od sprzedaży (zazwyczaj 7%) pobierana jest w momencie zakończenia aukcji z ofertą zakupu (czyli gdy ktoś coś kupi)
0 0

domiqa

#5625268 Napisano: 01.04.2013 14:38:26
Mam pytanie - mam trochę książek i innych cenzurareli, których chciałabym się pozbyć i wystawić na Allegro. Przeczytałam chyba już całe FAQ i wciąż "wiem, że nic nie wiem", dlatego zapytam się Was emotka . Czy żeby móc sprzedawać muszę mieć konto PayU? Czy wpłaty nie mogą być kierowane na zwykłe konto bankowe?
0 0

pioge7

#5625273 Napisano: 01.04.2013 14:43:40
domiqa napisał(a):

Mam pytanie - mam trochę książek i innych cenzurareli, których chciałabym się pozbyć i wystawić na Allegro. Przeczytałam chyba już całe FAQ i wciąż "wiem, że nic nie wiem", dlatego zapytam się Was emotka . Czy żeby móc sprzedawać muszę mieć konto PayU? Czy wpłaty nie mogą być kierowane na zwykłe konto bankowe?

mogą być na zwykłe konto, po prostu w opisie podaj że wpłaty na konto i numer konta i już emotka ja tak miałem na początku ale potem założyłem payu, nie wiem jak etraz jest ale chyba dalej tak można emotka
0 0

#5625278 Napisano: 01.04.2013 14:53:25
domiqa napisał(a):

nie musisz zakładać żadnego osobnego konta PayU

po prostu w allegro, skonfiguruj swoje konto wpisując nr konta bankowego
(po lewej składka PayU)
po prostu jak ktoś zapłaci przez PayU (co jet bezpieczniejsze i szybsze niż zwykły przelew bankowy), to dostaniesz na maila info, że pieniążki wpłynęły na twoje kont allegro i sobie je wypłacisz przez kliknięcie jednego przycisku emotka
i tyle (w znależności od banku w ciągu kilku godzin do max 2-3 dni będą u ciebie w banku)

jak dalej nie czaisz to pisz, wytłumaczę emotka

ja i na koncie prywatnym i na firmowym korzystam prawie tylko z PayU - wszyscy przez to płacą i jest dużo wygodniej niż tradycyjnymi przelewami
0 0

forget-me-not

#5625281 Napisano: 01.04.2013 14:58:12
dianek napisał(a):

możesz zakończyć aukje
wejdź w zakładkę "sprzedaję", zaznacz aukcję do zakończenia i na dole wybierz zakończ

jeśli nie było żadnych ofert, to nic się nie stanie, aukcja przeniesie ci się do zakończonych
jeśli była wystawiona dalej niż 12h temu, to allegro nie zwróci opłaty z wystawienie przedmiotu

prowizja od sprzedaży (zazwyczaj 7%) pobierana jest w momencie zakończenia aukcji z ofertą zakupu (czyli gdy ktoś coś kupi)

dziękuję dianek emotka
czyli jeśli zakończę moją aukcję, np. po 1 dniu od jej rozpoczęcia, a nie będzie żadnych ofert kupna to i tak opłatę za wystawienie muszę płacić?
0 0

#5625284 Napisano: 01.04.2013 15:16:36
za wystawienie płacisz zawsze, tylko w wyjątkowych sytuacjach jest ona zwracana (nie pamiętam dokładnie wytycznych, gdzieś są rozpisane w Pomocy)

a prowizję płacisz tylko jak sprzedasz (i to jest główna opłata, bo za wystawienie to jakieś grosze wychodzą zawsze)
0 0

domiqa

#5625292 Napisano: 01.04.2013 15:40:15
dianek napisał(a):

domiqa napisał(a):

nie musisz zakładać żadnego osobnego konta PayU

po prostu w allegro, skonfiguruj swoje konto wpisując nr konta bankowego
(po lewej składka PayU)
po prostu jak ktoś zapłaci przez PayU (co jet bezpieczniejsze i szybsze niż zwykły przelew bankowy), to dostaniesz na maila info, że pieniążki wpłynęły na twoje kont allegro i sobie je wypłacisz przez kliknięcie jednego przycisku emotka
i tyle (w znależności od banku w ciągu kilku godzin do max 2-3 dni będą u ciebie w banku)

jak dalej nie czaisz to pisz, wytłumaczę emotka

ja i na koncie prywatnym i na firmowym korzystam prawie tylko z PayU - wszyscy przez to płacą i jest dużo wygodniej niż tradycyjnymi przelewami

Wydaje mi się, że rozumiem emotka Szkoda, że w FAQ nie umieją tego tak napisać emotka Mam opory przed tym by zakładać kolejne konto tego typu, bo niedługo tych wszystkich pinów i haseł nie zapamiętam - oprócz normalnego konta bankowego posiadam jeszcze PayPal i jak do tej pory to mi wystarczało emotka . A na serio to takie wygodne jest? W czym jest jeszcze lepsze prócz szybkości?
0 0

forget-me-not

#5625293 Napisano: 01.04.2013 15:44:09
dianek napisał(a):

za wystawienie płacisz zawsze, tylko w wyjątkowych sytuacjach jest ona zwracana (nie pamiętam dokładnie wytycznych, gdzieś są rozpisane w Pomocy)

a prowizję płacisz tylko jak sprzedasz (i to jest główna opłata, bo za wystawienie to jakieś grosze wychodzą zawsze)

dianek dziękuję za pomoc, wiem "wszystko" w temacie, który mnie interesował emotka
0 0

#5625316 Napisano: 01.04.2013 17:04:17
domiqa, nie musisz nic zakładać, tylko wklepujesz nr konta bankowego i podajesz dane adresowe przypisane do tego konta i tyle emotka zerknij w konfiguracje PayU - tam jest wszystko

żadnych haseł, robisz to z poziomu swojego konta allegro

wygodne dlatego, że przy większej sprzedaży od razu wiadomo że ktoś wpłacił, odpowiednią kwotę (autmatycznie dolicza koszty przesyłki) itd

a przy oszustwie - allegro ma pełną dokumentację, dowód wpłaty, łatwej sprawę rozwiązać

to tak pokrótce emotka
0 0

domiqa

#5625351 Napisano: 01.04.2013 18:27:37
dianek napisał(a):

domiqa, nie musisz nic zakładać, tylko wklepujesz nr konta bankowego i podajesz dane adresowe przypisane do tego konta i tyle emotka zerknij w konfiguracje PayU - tam jest wszystko

żadnych haseł, robisz to z poziomu swojego konta allegro

wygodne dlatego, że przy większej sprzedaży od razu wiadomo że ktoś wpłacił, odpowiednią kwotę (autmatycznie dolicza koszty przesyłki) itd

a przy oszustwie - allegro ma pełną dokumentację, dowód wpłaty, łatwej sprawę rozwiązać

to tak pokrótce emotka

Wielkie dzięki za wyjaśnienie emotka Może na serio się do tego przekonam emotka
0 0

masza

#5625412 Napisano: 01.04.2013 20:54:08
dianek napisał(a):

kiedys w regulaminie było 7 dni teraz nie wiem co tam jest emotka
po tym czasie proponuję wysłać przypomnienie (z poziomu panelu do zwrotów prowizji) i zaznaczyć "brak kontaktu z kupującym"

weź jednak pod uwagę, że są święta, więc kasa może wyjść od niego dopiero jutro

emotka dziękuję, kasa tak, możliwe wiec odczekam , ale szkoda , ze nie odpowiada na moje @ sprzed świat jeszcze....
0 0

fryteczka

#5625813 Napisano: 02.04.2013 13:43:38
sluchajcie...
1 os ,kupila u mnie nowe body - jest identyczne jak na zdjeciach. Pani zapytala tylko czy z tylu jest zabudowane tak zeby mogla zalozyc stanik - tak ..wiec je wziela..

nie odpowiadala na @,nie placila .. wytoczylam spor. Ona mi wpiera,ze ona je widziala u znajomej i jest inne emotka i ona nie zaplaci..jak to wygrac>?
0 0

#5625837 Napisano: 02.04.2013 14:00:52
nie wygrasz, nie musi płacić
zgłoś się po zwrot prowizji a jej wystaw negatywa porządnego
powinna dostać też od allegro upomnienie, 3 upomnienia= blokada konta (5 min temu zablokowali konto właśnie takiej jednej - akurat zakup u mnie był tym trzecim bez zapłaty emotka )
0 0

fryteczka

#5625853 Napisano: 02.04.2013 14:08:49
ale jesli mam korespondencje @ i jestem w stanie udowodnic ,ze przedmiot jest taki sam - to jej jedyny argument,ze nie jest to tez nie pomoze ?

Wiesz. ja jej negatywa i w zamian pewnie dostane to samo emotka
0 0

slavek

#5625876 Napisano: 02.04.2013 14:41:30
Działa Wam Allegro?
0 0

zaczytana-pola

#5625877 Napisano: 02.04.2013 14:41:53
Raz działa, a raz nie działa. Teraz akurat działa.
0 0