Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: jaspeer
da się dodaj go do 'czarnej listy' moja sprzedaż->ustawienia sprzedaży->ograniczenia dla kupujących->czarna lista
:)
iaziaz
Postów 2784
Data rejestracji 19.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dzieki
Wszystko jest możliwe.
Niemożliwe wymaga po prostu wiecej czasu!
Gość: pinki
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i tak zrobiłam, dostał najniższe pkt za wysyłkę
Dodam, że nie był to tani przedmiot typu 10, 50 czy 100 zł, do tego nie było to w formie że on wystawia taniej za to przesyłką sobie odbija, ale dałam sobie spokój.
Najlepsze jest to że pakowanie przesyłki było okropnie czasochłonne - wrzucona do worka, zaklejona taśmą i zero zabezpieczenia przez zniszczeniem ale już się nie czepiam
Gość: ciepalka
Czy wystarczy opcja prośba o unieważnienie komentarza? Choć tam chyba nie ma gdzie wpisać uzasadnienia
Jeśli ktoś był w podobnej sytuacji to proszę o pomoc
Gość: ola2493
Oni nie ingerują w komentarze i raczej nie usuną
zdolnabestia
Postów 5166
Data rejestracji 12.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Chyba jedynie pozostaje dodania swojego komentarza przy tym negatywie i wyjaśnienie w paru słowach, dlaczego ten komentarz jest niesłuszny.
Gość: ciepalka
chyba będę musiała zrobić tak jak pisze zdolnabestiaOk, dziękuję za pomoc
zdolnabestia
Postów 5166
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
monia24
Postów 4198
Data rejestracji 10.05.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
te pkt dla mnie tez sa niedorzeczne. Ja dostalam taka note - koszt przesylki znacznie wyzszy niz w cenniku, moj koszt wysylki 10 zł, a cena na kopercie 7,50 , ale przeciez koperta jeszcze 2,15 - o tym juz zapomnieli sobie kupujacy, patrza tylko na stepel
\"Gdy kochasz i podążasz właściwą drogą, to wiatr wieje we właściwą stronę i zawsze jest z górki. A nawet jeśli jest pod górkę, to jak kochasz, ktoś cię za sobą w górę pociągnie\" - M.Witkiewicz
radosna
Postów 2428
Data rejestracji 20.02.2007
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Jestem radosna jak wiosna!
ziolko
Postów 10263
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
czemu nie, każdy kiedyś zaczynał
ale musisz być ostrożna
ziolko
Postów 10263
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zdolnabestia
Postów 5166
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Tak, tym bardziej, że to odbiór osobisty, czyli nie zrobi Cię w bambuko, bo pieniążki do ręki. Jak pisze ziolko - każdy kiedyś zaczynał.
kajeczka
Postów 3282
Data rejestracji 24.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 18
ludzie myślą,że zapłacą za przesyłkę,a koperta może gratis ? choćby największa na poczcie ja mam niewielkie koszty wysyłki,a i tak coniektórym źle i obniżają mi punktację właśnie za to
Wolą kupić koszulkę japan style za dychę i dać za wysyłkę 30zeta-wtedy jest ok
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dodam, że to ja jestem sprzedającą, sprzedałam już kilka tych przedmiotów i nie było uwag, do teraz. Facet zadzwonił, że model który dostał różni się jedną cyferką od tego opisanego w aukcji, czyli kolorem.
Nie neguje tego że mogłam się pomylić, zresztą napisałam tak kupującemu, jeśli to zrobiłam to całkowicie nie umyślnie.
Poprosiłam żeby napisał reklamacje i odesłał przedmiot a ja zrobie zwrot pieniędzy.
No i zaczeło się ...
Gościu żąda zwrotu pieniędzy dopiero wyśle zakupiony przedmiot.
Po tym jak odpisałam mu że zwrot pieniędzy zrobię po otrzymaniu pisemnej reklamacji wraz z zegarkiem, facet zaczął spór transakcyjny na allegro.
I tutaj moje pytanie bo już się pogubiłam, czy ja mam obowiązek zrobić zwrot przed otrzymaniem przedmiotu ?
Facet może wysłac mi zdjęcie przedmiotu ale dla mnie to żaden dowód, wystarczy, że wyjął zawleczke zabezpieczająca a przedmiot jest już uzywany i nie sprzedam go dalej
Wrr zna ktoś jakiś przepis odnośnie zwrotu pieniędzy za przedmiot nie zgodny z opisem ?
Dodam że pisałam do all przed rozpoczęciem sporu, z prośbą o wyjaśnienei jak to jest to odp mi że nie ingerują w to
Gość: wsciekly
nie zwracaj pieniędzy wcześniej, bo facet może Cie wykiwać i przedmiotu nie odeśle
a może ma swój, starszy model i chce dokonać podmianki ?
to też możliwe
na takich portalach obowiązuje nie tylko prawo, ale i zasady współżycia społecznego
napisz gościowi, że obydwie strony obowiązuje wzajemne zaufanie i transakcje przeprowadzane są w dobrej wierze
zwrot towaru dopiero upoważnia sprzedającego do zwrotu pieniędzy
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja już mu pisałam to , w tym problem.
Nie chce podmienić przedmiotu, bo to był CHYBA mój błąd, ale chodzi mi o to że jeśli tylko uruchomił go to już ja go nie sprzedam jako nowy, ja nie widze problemu w zwrocie pieniędzy tylko chcem najpierw dostać na papierze dlaczego wraz z zegarkiem, ale nie mam ochoty chodzić na policje jak mnie poda dlatego pytam się jak do tego ma się prawo
magdus8
Postów 457
Data rejestracji 04.12.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
sprzedać bym sprzedała, ale nie kupiła
fryz
Postów 2233
Data rejestracji 14.07.2005
Punkty karne 1
Konkursy dodane 1
Najpierw ty rozpatrujesz pisemna reklamacje dopiero pozniej zwracasz pieniazki. Jak mozna zwrocic kase nie widzac z powrotem przedmiotu? Zasada ograniczonego zaufania w takim przypadku dziala chyba w obie strony.Wyglada na to, ze jakis kretacz
2015:krem BB,