Reklama na e-Konkursy.info

Allegro.pl - bez linków

zdolnabestia

#3948347 Napisano: 10.12.2010 04:39:36
A ja kiedyś kupiłam coś na allegro i zapłaciłam za rzecz i kilka zł za przesyłkę, a po wysłaniu paczki dziewczyna przelała mi złotówkę na konto i napisała maila, że oddaje, bo jednak na poczcie mniej wyszło. No normalnie szok emotka

Ale wiadomo, na różnych ludzi się trafia. Też mnie raz gość skroił na przesyłce, wylicytowałam puzzle za 3 zł, przesyłka polecona miała wynieść niby 10 zł, a jak już to doszło, to na opakowaniu były znaczki na sumę 1,75 zł emotka Wysłał listem zwykłym i na dodatek na zły adres (zaznaczyłam w mailu, żeby wysłał na ten z bazy allegro, a nie ten z przelewu, bo w przelewie będzie inny adres). No ale wystawiłam pozytywa, bo towar był w porządku, a nie chciałam sama zarobić negatywa odwetowego - za szybką wpłatę i dobry kontakt.
0 0

zaczytana-pola

#3966193 Napisano: 16.12.2010 12:09:59
Podpowiedzcie, co zrobilibyście na moim miejscu. Miałam 2 bony do wykorzystania w sklepie z odzieżą sportową. Chciałam je wykorzystać, ale jak się okazało sklep, który zawsze odwiedzałam, a w którym mogłam je wykorzystać został zlikwidowany. Do najbliższego obecnie mam za daleko. Więc postanowiłam wystawić bony za pół ceny na allegro. Babka kupiła je ode mnie po 3 minutach od wystawienia. Mija tydzień i nie wpłaciła pieniążków. Nie odpowiada na maila. A bony mają ważność do 31.12.2010 r. Ma już 5. negatywów z racji niewpłacenia pieniążków na czas.
Nie wiem, czy czekać, czy wystawiać ponownie. emotka
0 0

Gość: piekielna

#3966195 Napisano: 16.12.2010 12:12:44
ilonar2301 napisał(a):

Podpowiedzcie, co zrobilibyście na moim miejscu. Miałam 2 bony do wykorzystania w sklepie z odzieżą sportową. Chciałam je wykorzystać, ale jak się okazało sklep, który zawsze odwiedzałam, a w którym mogłam je wykorzystać został zlikwidowany. Do najbliższego obecnie mam za daleko. Więc postanowiłam wystawić bony za pół ceny na allegro. Babka kupiła je ode mnie po 3 minutach od wystawienia. Mija tydzień i nie wpłaciła pieniążków. Nie odpowiada na maila. A bony mają ważność do 31.12.2010 r. Ma już 5. negatywów z racji niewpłacenia pieniążków na czas.

oj wystawić zdecydowanie ponownie, na takich ludzi się nie czeka
0 0

zaczytana-pola

#3966197 Napisano: 16.12.2010 12:19:51
piekielna napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

oj wystawić zdecydowanie ponownie, na takich ludzi się nie czeka

Gorzej jak zmieni zdanie i wpłaci pieniądze emotka
0 0

Gość: loczeq

#3966202 Napisano: 16.12.2010 12:49:53
kalisto1986 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

no i ujmę to, bo dziwne że gdy zadawałam to pytanie odpisał zaraz po tym jak zakończyła się aukcja, poprosiłam grzecznie o wysłanie poleconym kurierem plus doliczenie koperty , na co odpisał że cena pokrywa również prace emotka niech mu będzie wpłace ale jeszcze nie mogę się powstrzymać żeby coś mu napisać emotka

a ja stane za sprzedajacym

kazdy umie liczyc, a koszty wysylki sa znane

ja wole zaplacic za przedmiot 10 zl i za wysylke 50 niz u innego 80 zl za przedmiot i darmowa wysylke emotka

jaki polecony kurier??
emotka

jeśli widze w aukcji, że coś co normalnie kosztuje ok 40-50 zł, u kogoś jest za kilka-kilkanaście zł za to przesyłka jest kosmiczna, to nie kupuję...
ale mogłaś skontantowac się z nim najlepiej telefonicznie, zanim aukcja się skończyła.
Nie wiem co teraz. Facet nie musi się zgodzić na to, żebyś sama wybierała kuriera, biorąc udział w aukcji czy KT wyrażałaś zgodę na jej warunki.

A koszty pakowania, pracy itp owszem, doliczają, ale w ten sposób na lewo zarabiają na tym, bo nie płacą od tego kosztów wystawienia aukcji emotka

to była aukcja z licytacją, pytanie zadałam zanim aukcja się skończyła, chciałam czekać z przebijaniem, dopiero na koniec licytowałam, odp dostałam odrazu po zakończeniu aukcji. To było tylko pytanie emotka
oczywiście zapłacę, poprosiłam tylko o fakture z wyszczególnieniem kosztów emotka
Jego wybór nie pisnęłabym słowem gdyby potrafił choć troszke zachować kultury

taa... facet odpisał od razu PO zakończeniu aukcji emotka
hehe

ciekawe ile faktycznie kurier będzie kosztował

wiesz co mnie wkurzyło ?
Głupie odpowiedzi typu, pytam się jaki koszt wynosi kuriera i koperty a jaki pracy, płace więc chciałabym wiedziec, a baran odpisuje że nie mój interes przesyłka może kosztować 1 zł a reszta 49 i to jego sprawa
emotka wystarczyłoby grzecznie odpisać że dolicza do tego paliwo na dojazd na pocztę itp
wkurzają mnie takie buraki emotka

0 0

Gość: loczeq

#3966203 Napisano: 16.12.2010 12:52:08

ja wole zaplacic za przedmiot 10 zl i za wysylke 50 niz u innego 80 zl za przedmiot i darmowa wysylke
0 0

mariolakal

#3973941 Napisano: 18.12.2010 01:32:51
Kurde, popełniłam straszną gafę... Zgłosiłam do allegro niewinną i solidną osobę, że nie zapłaciła mi za towar i się nie odzywa... Ta osoba kupiła ode mnie spodnie w tym samym czasie co inna niesolidna osoba... A ja je pomyliłam... Jak mogę to odkręcić i przeprosić publicznie ??? emotka
0 0

asiam

#3975293 Napisano: 18.12.2010 08:47:25
Już można wystawiać i kupować na WOŚP-owym Allegro.
Grajcie dla dzieciaków.Nie czekajcie z wystawianiem i kupowaniem. emotka
0 0

yuliya25

#3987818 Napisano: 22.12.2010 07:50:10
A ja mam takie pytanie. Jak ktoś mi zapłacił za aukcję poprzez płacę z allegro dziś, to wiem, że na moje konto kasa wpłynie dopiero za 2-3 dni. Ale pytanie mam takie - czy jest możliwe że nie dotrą, jeżeli status operacji jest rozpoczęty? Bo chodzi o to, że pojutrze rano wyjeżdżam na święta aż 400 km. od domu, i wolałabym wysłać ją jutro. Ale istnieje taka możliwość że kasa nie dotrze do mnie? Czy nie mam czego się obawiać i śmiało mogę jechać na pocztę?
0 0

linka132

#3988547 Napisano: 23.12.2010 07:16:26
yuliya25 napisał(a):

A ja mam takie pytanie. Jak ktoś mi zapłacił za aukcję poprzez płacę z allegro dziś, to wiem, że na moje konto kasa wpłynie dopiero za 2-3 dni. Ale pytanie mam takie - czy jest możliwe że nie dotrą, jeżeli status operacji jest rozpoczęty? Bo chodzi o to, że pojutrze rano wyjeżdżam na święta aż 400 km. od domu, i wolałabym wysłać ją jutro. Ale istnieje taka możliwość że kasa nie dotrze do mnie? Czy nie mam czego się obawiać i śmiało mogę jechać na pocztę?

dotrą na 100%- tej operacji nie można już cofnąc:)
0 0

ziolko

#3988568 Napisano: 23.12.2010 07:35:17
jeśli status operacji jest zakonczony, to nie można cofnąć, ale to kwestia kilku minut
0 0

Gość: kamka88

#3988878 Napisano: 23.12.2010 10:17:04
Zapraszam na moją aukcję WOŚP emotka

http://aukcje.wos...item.php?item=409258
0 0

pawel1615

#3988890 Napisano: 23.12.2010 10:22:10
mariolakal napisał(a):

Kurde, popełniłam straszną gafę... Zgłosiłam do allegro niewinną i solidną osobę, że nie zapłaciła mi za towar i się nie odzywa... Ta osoba kupiła ode mnie spodnie w tym samym czasie co inna niesolidna osoba... A ja je pomyliłam... Jak mogę to odkręcić i przeprosić publicznie ??? emotka

zawsze możesz wykupić miejsce na pierwszej stronie jakiejś gazety emotka

a na serio to myślę, że wystarczy jeśli sprostujesz wszystko na Allegro i ją ładnie przeprosić. A jeśli chcesz koniecznie publicznie to możesz ewentualnie założyć jakiś wątek na forum allegro emotka
0 0

pawel1615

#3988912 Napisano: 23.12.2010 10:28:05
loczeq napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

no i ujmę to, bo dziwne że gdy zadawałam to pytanie odpisał zaraz po tym jak zakończyła się aukcja, poprosiłam grzecznie o wysłanie poleconym kurierem plus doliczenie koperty , na co odpisał że cena pokrywa również prace emotka niech mu będzie wpłace ale jeszcze nie mogę się powstrzymać żeby coś mu napisać emotka

ja wole zaplacic za przedmiot 10 zl i za wysylke 50 niz u innego 80 zl za przedmiot i darmowa wysylke emotka

jaki polecony kurier??
emotka

jeśli widze w aukcji, że coś co normalnie kosztuje ok 40-50 zł, u kogoś jest za kilka-kilkanaście zł za to przesyłka jest kosmiczna, to nie kupuję...
ale mogłaś skontantowac się z nim najlepiej telefonicznie, zanim aukcja się skończyła.
Nie wiem co teraz. Facet nie musi się zgodzić na to, żebyś sama wybierała kuriera, biorąc udział w aukcji czy KT wyrażałaś zgodę na jej warunki.

A koszty pakowania, pracy itp owszem, doliczają, ale w ten sposób na lewo zarabiają na tym, bo nie płacą od tego kosztów wystawienia aukcji emotka

to była aukcja z licytacją, pytanie zadałam zanim aukcja się skończyła, chciałam czekać z przebijaniem, dopiero na koniec licytowałam, odp dostałam odrazu po zakończeniu aukcji. To było tylko pytanie emotka
oczywiście zapłacę, poprosiłam tylko o fakture z wyszczególnieniem kosztów emotka

hehe

wiesz co mnie wkurzyło ?
Głupie odpowiedzi typu, pytam się jaki koszt wynosi kuriera i koperty a jaki pracy, płace więc chciałabym wiedziec, a baran odpisuje że nie mój interes przesyłka może kosztować 1 zł a reszta 49 i to jego sprawa
emotka wystarczyłoby grzecznie odpisać że dolicza do tego paliwo na dojazd na pocztę itp

tyle, że niektórzy jak coś jest warte np 100zł to wolą wystawić je za 30 zł i przesyłka 70zł, bo wtedy allegro nie zabiera im tyle prowizji
0 0

asiam

#4002841 Napisano: 29.12.2010 02:13:46
Dziś można wystawiać na Allegro za 50%.( oprócz samochodów i nieruchomości )
Przy każdej zmianie w danych( po wystawieniu) odliczają sobie 0,1 zł prowizji .( Ale o tym zapomnieli poinformować emotka )
0 0

delfinka101

#4002881 Napisano: 29.12.2010 02:26:43
pawel1615 napisał(a):

loczeq napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

jaki polecony kurier??
emotka

hehe

wiesz co mnie wkurzyło ?

tyle, że niektórzy jak coś jest warte np 100zł to wolą wystawić je za 30 zł i przesyłka 70zł, bo wtedy allegro nie zabiera im tyle prowizji

W ragulaminie allegro jest punkt ze nie mozna zarabiac na kosztach wysyłki
0 0

asiam

#4007175 Napisano: 30.12.2010 09:46:28
Mam nadzieję ludziki,że licytujecie na WOŚP-owym Allegro.
Złotówka do złotóweczki i już będą dwie emotka
0 0

masza

#4007180 Napisano: 30.12.2010 09:48:03
delfinka101 napisał(a):

pawel1615 napisał(a):

loczeq napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

jaki polecony kurier??
emotka

hehe

wiesz co mnie wkurzyło ?

W ragulaminie allegro jest punkt ze nie mozna zarabiac na kosztach wysyłki

no i mozna wystwić tez odpowiednią notę sprzedającemu, od tego jest teraz punktacja
0 0

iaziaz

#4007891 Napisano: 31.12.2010 10:53:39
szukam odpowiedzi czy da sie zablokowac klienta na allegro zeby nie mogl u mnie kupowac?
0 0

ziolko

#4007894 Napisano: 31.12.2010 10:54:40
iaziaz napisał(a):

szukam odpowiedzi czy da sie zablokowac klienta na allegro zeby nie mogl u mnie kupowac?

jest czarna lista
0 0