Reklama na e-Konkursy.info

Allegro.pl - bez linków

slonecznik1309

#3906242 Napisano: 27.11.2010 07:26:30
basiag napisał(a):

asiabuczkowska napisał(a):

hittmanka napisał(a):

toudikot napisał(a):

hittmanka napisał(a):

chodzi wam normalnie Allegro???
Mogę normalnie wejść ( np z Waszych linków) i jest ok ale jak wchodzę na stronę jakiegoś przedmiotu to po chwili robi się biały ekran, odświeżam, znowu pokazuje się strona na 2 sekundy i znowu biało.... nic nie mogę kupić... emotka

ma ktoś tak???

mam dokladnie tak samo

no to dobrze emotka emotka

już myślałam że tylko u mnie coś nie tak emotka

a czy możecie obserować jakąś aukcję ? chyba zniknęła ta opcja dodaj do obserwowanych emotka

przenieśli na górę po prawej stronie emotka

dziękuję emotka
0 0

masza

#3907637 Napisano: 28.11.2010 12:56:12
asiabuczkowska napisał(a):

hittmanka napisał(a):

toudikot napisał(a):

hittmanka napisał(a):

chodzi wam normalnie Allegro???
Mogę normalnie wejść ( np z Waszych linków) i jest ok ale jak wchodzę na stronę jakiegoś przedmiotu to po chwili robi się biały ekran, odświeżam, znowu pokazuje się strona na 2 sekundy i znowu biało.... nic nie mogę kupić... emotka

ma ktoś tak???

mam dokladnie tak samo

no to dobrze emotka emotka

już myślałam że tylko u mnie coś nie tak emotka

a czy możecie obserować jakąś aukcję ? chyba zniknęła ta opcja dodaj do obserwowanych emotka

do góry w prawym rogu jest Obserwuj emotka
0 0

asiam

#3917346 Napisano: 01.12.2010 09:55:33
Chyba sobie testują WOŚP-owe Allegro bo przyszło do mnie na pocztę @ kilka linków z informacją,że wysłali przypomnienia do osób , które nie dokonały wpłaty na ich konto w 2009 roku.hi,hi emotka
0 0

doalki

#3922793 Napisano: 02.12.2010 06:34:09
Może mi ktoś wytłumaczyć na czym polega to Płacę z Allegro emotka Bo mam wiadomość na e maila, że sprzedałam przedmiot i kupujący wybrał tą opcję. Pytanie co ja mam teraz robić? Pomóżcie, to moja pierwsza sprzedaż emotka
0 0

asiam

#3922905 Napisano: 02.12.2010 06:59:50
doalki napisał(a):

Może mi ktoś wytłumaczyć na czym polega to Płacę z Allegro emotka Bo mam wiadomość na e maila, że sprzedałam przedmiot i kupujący wybrał tą opcję. Pytanie co ja mam teraz robić? Pomóżcie, to moja pierwsza sprzedaż emotka

Nic nie masz robić generalnie.To taki system Allegro.Pieniązki spływaja na ich konto i sobie tam leżą póki nie zlecisz wpłaty na swoje konto.
Wejdź sobie na PŁACÊ Z ALLEGRO i ustaw by ci codziennie wypłacali pieniądze.Jak wata wynosi poniżej 20 zł to musisz ręcznie sobie przelać bo inaczej nie będziesz mieć pieniędzy na swoim koncie.
Generalnie to możesz wysyłać spokojnie towar gdy Allegro wyśle mejla ,że kupujący wpłacił na ich konto.
To taki sposób na zarobienie pieniędzy bo Ty wypłatę dostajesz z opóźnieniem.
0 0

doalki

#3923661 Napisano: 02.12.2010 10:05:49
Dziękuję za wyjaśnienie. Właśnie o to mi chodziło kiedy mam wysłać towar. Dostałam już maila, że kupujący wpłacił pieniążki czyli wysłać już mogę.
0 0

doalki

#3923671 Napisano: 02.12.2010 10:09:27
Czyli mam zaznaczyć w wypłatach Automatycznie i później Codziennie, tak?
0 0

doalki

#3923677 Napisano: 02.12.2010 10:10:15
I jeszcze jedno pytanko...ile będę czekać na przelew?
0 0

masza

#3929434 Napisano: 04.12.2010 10:30:03
doalki napisał(a):

I jeszcze jedno pytanko...ile będę czekać na przelew?

1-2 dni
0 0

kalisto1986

#3945239 Napisano: 09.12.2010 05:40:23
Mam pytanko może ktoś wie jak to ugryźć
wylicytowałam pewną rzecz w aukcji zostało podane koszty wysyłki 50 zł napisałam przed zakończeniem aukcji czy moge poprosić o wysłanie kurierem poleconym - koszt 25 zł , dopiero po zakończeniu dostałam odpowiedz że koszt to nie tylko wysyłka - oczywiście o tym wiem dlatego zaznaczyłam że pokryje 5 zł koperty ( przedmioty sa w małym pudełku) no i pan zaczyna kręcić, wiem o tym że boli go końcowa cena aukcji emotka ale to mnie nie obchodzi chcę płacić cene faktyczną za wysyłke a nie sponsorować dodatkowo, mogę prosić o wysłanie tańszym kurierem ? czy to sprzedający wybiera forme wysyłki nie ważne że jest sporo zawyżona
0 0

kurlandzki

#3945249 Napisano: 09.12.2010 05:43:58
nic nie zrobisz, czasem sprzedawcy podają cenę towaru niższa ale za to wysyłki dają wyższą by pokryć sobie straty.
Zgodziłaś się licytując towar z wysyłką za 50 zł więc wg nic nie możesz zrobić oprócz ładnego poproszenia go o wysłanie tańszym kurierem.
Jeżeli się nei zgodzi to ...lipa:(
0 0

monia24

#3945254 Napisano: 09.12.2010 05:45:58
kurlandzka ma rację, jedynie jeśli za koszt wysyłki zapłaci o wiele mniej, oczywiscie trzeba doliczyc koszty pakowania i opakowania - to mozna to pieknie ujac w komentarzu.
0 0

kalisto1986

#3945280 Napisano: 09.12.2010 05:53:44
no i ujmę to, bo dziwne że gdy zadawałam to pytanie odpisał zaraz po tym jak zakończyła się aukcja, poprosiłam grzecznie o wysłanie poleconym kurierem plus doliczenie koperty , na co odpisał że cena pokrywa również prace emotka niech mu będzie wpłace ale jeszcze nie mogę się powstrzymać żeby coś mu napisać emotka
0 0

zdolnabestia

#3945319 Napisano: 09.12.2010 06:02:44
monia24 napisał(a):

kurlandzka ma rację, jedynie jeśli za koszt wysyłki zapłaci o wiele mniej, oczywiscie trzeba doliczyc koszty pakowania i opakowania - to mozna to pieknie ujac w komentarzu.

I tym samym na 90% dostać piękny komentarz odwetowy emotka
0 0

ziolko

#3945326 Napisano: 09.12.2010 06:03:50
kalisto1986 napisał(a):

no i ujmę to, bo dziwne że gdy zadawałam to pytanie odpisał zaraz po tym jak zakończyła się aukcja, poprosiłam grzecznie o wysłanie poleconym kurierem plus doliczenie koperty , na co odpisał że cena pokrywa również prace emotka niech mu będzie wpłace ale jeszcze nie mogę się powstrzymać żeby coś mu napisać emotka

jaki polecony kurier??
emotka

jeśli widze w aukcji, że coś co normalnie kosztuje ok 40-50 zł, u kogoś jest za kilka-kilkanaście zł za to przesyłka jest kosmiczna, to nie kupuję...
ale mogłaś skontantowac się z nim najlepiej telefonicznie, zanim aukcja się skończyła.
Nie wiem co teraz. Facet nie musi się zgodzić na to, żebyś sama wybierała kuriera, biorąc udział w aukcji czy KT wyrażałaś zgodę na jej warunki.

A koszty pakowania, pracy itp owszem, doliczają, ale w ten sposób na lewo zarabiają na tym, bo nie płacą od tego kosztów wystawienia aukcji emotka
0 0

kalisto1986

#3945348 Napisano: 09.12.2010 06:10:32
ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

jaki polecony kurier??
emotka

jeśli widze w aukcji, że coś co normalnie kosztuje ok 40-50 zł, u kogoś jest za kilka-kilkanaście zł za to przesyłka jest kosmiczna, to nie kupuję...
ale mogłaś skontantowac się z nim najlepiej telefonicznie, zanim aukcja się skończyła.
Nie wiem co teraz. Facet nie musi się zgodzić na to, żebyś sama wybierała kuriera, biorąc udział w aukcji czy KT wyrażałaś zgodę na jej warunki.

A koszty pakowania, pracy itp owszem, doliczają, ale w ten sposób na lewo zarabiają na tym, bo nie płacą od tego kosztów wystawienia aukcji emotka

to była aukcja z licytacją, pytanie zadałam zanim aukcja się skończyła, chciałam czekać z przebijaniem, dopiero na koniec licytowałam, odp dostałam odrazu po zakończeniu aukcji. To było tylko pytanie emotka
oczywiście zapłacę, poprosiłam tylko o fakture z wyszczególnieniem kosztów emotka
Jego wybór nie pisnęłabym słowem gdyby potrafił choć troszke zachować kultury
0 0

ziolko

#3945354 Napisano: 09.12.2010 06:13:06
kalisto1986 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

jaki polecony kurier??
emotka

to była aukcja z licytacją, pytanie zadałam zanim aukcja się skończyła, chciałam czekać z przebijaniem, dopiero na koniec licytowałam, odp dostałam odrazu po zakończeniu aukcji. To było tylko pytanie emotka
oczywiście zapłacę, poprosiłam tylko o fakture z wyszczególnieniem kosztów emotka

taa... facet odpisał od razu PO zakończeniu aukcji emotka
hehe

ciekawe ile faktycznie kurier będzie kosztował
0 0

kalisto1986

#3945360 Napisano: 09.12.2010 06:16:09
ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

jaki polecony kurier??
emotka

taa... facet odpisał od razu PO zakończeniu aukcji emotka
hehe

ciekawe ile faktycznie kurier będzie kosztował

wiesz co mnie wkurzyło ?
Głupie odpowiedzi typu, pytam się jaki koszt wynosi kuriera i koperty a jaki pracy, płace więc chciałabym wiedziec, a baran odpisuje że nie mój interes przesyłka może kosztować 1 zł a reszta 49 i to jego sprawa
emotka wystarczyłoby grzecznie odpisać że dolicza do tego paliwo na dojazd na pocztę itp
wkurzają mnie takie buraki emotka
0 0

ziolko

#3945370 Napisano: 09.12.2010 06:18:51
kalisto1986 napisał(a):

wiesz co mnie wkurzyło ?
Głupie odpowiedzi typu, pytam się jaki koszt wynosi kuriera i koperty a jaki pracy, płace więc chciałabym wiedziec, a baran odpisuje że nie mój interes przesyłka może kosztować 1 zł a reszta 49 i to jego sprawa
emotka wystarczyłoby grzecznie odpisać że dolicza do tego paliwo na dojazd na pocztę itp

chamstwo emotka

ew. możesz zrezygnować z zakupu u niego i kupić gdzie indziej, ale musisz liczyć się z tym, że dostaniesz upomnienie z allegro emotka

heheh..
a facet miałby nauczke
0 0

kalisto1986

#3945377 Napisano: 09.12.2010 06:21:39
ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

wiesz co mnie wkurzyło ?

chamstwo emotka

ew. możesz zrezygnować z zakupu u niego i kupić gdzie indziej, ale musisz liczyć się z tym, że dostaniesz upomnienie z allegro emotka

heheh..
a facet miałby nauczke

ale nie może wtedy wystawić mi negatywa ?
bo bym się nad tym zastanowiła, bo owszem i tak jest taniej mimo wysyłki ale normalnie pierwszy raz ktoś mnie tak wkurzył
emotka
0 0