Reklama na e-Konkursy.info

Allegro.pl - bez linków

zaczytana-pola

#3867160 Napisano: 15.11.2010 04:29:25
Szukam info- ile czasu ma się na wysyłkę przedmiotu wystawionego na allegro.pl, jeśli nie ustaliło się innego terminu niż ogólnie obowiązujący? emotka
0 0

Gość: spin

#3872099 Napisano: 17.11.2010 10:41:08
od 23 listopada Allegro wprowadza zakupy dla osob niezerejestrowanych - jak Wam sie to podoba?
0 0

jasnoska

#3872178 Napisano: 17.11.2010 11:01:50
spin napisał(a):

od 23 listopada Allegro wprowadza zakupy dla osob niezerejestrowanych - jak Wam sie to podoba?

jak dla mnie to jest bez sensu,wychodzi na to zeby nie dac sie oszukać trzeba bedzie wszystko wysyłac za pobraniem emotka
0 0

Gość: aleks21

#3872190 Napisano: 17.11.2010 11:05:02
no co Wy! Przecież jest że towar wysyłamy PO zapłacie! I pewnie będzie opcja aby nieudostępniać niezarejestrowanym swoich aukcji. Licytować też nie bedą mogli!
0 0

Gość: spin

#3872197 Napisano: 17.11.2010 11:07:46
Niezarejestrowani beda mogli tylko kupowac przez kup teraz, a towar dopiero im wysylasz jak zaplaca poprzez place z allegro
0 0

becis

#3872230 Napisano: 17.11.2010 11:15:41
monia24 napisał(a):

babariba napisał(a):

długo nie wystawiałam niczego na allegro, ale parę rzeczy zalega, więc się dziś zmobilizowałam

Kiedy podczytuję wątek allegro dochodzę do wniosku, że ludzie są coraz dziwniejsi i kombinują jak mogą (patrz: dziura w bluzce, odpryski na żelazku)...
Myślałam, że mnie to nie spotka ale... wystawiłam przedmiot, był sobie z 10 minut i go kupiono.
Wchodzę na swoją pocztę, a tam 3 maile:
1. z zapytaniem czy mogę obniżyć cenę o 25 zł
2. po 4 minutach - z info, że zainteresowany właśnie wychodzi z domu, ale ma nadzieję, że mu obniżę cenę, więc kupuje
3. z informacja od allegro, że przedmiot został kupiony

i co ja mam teraz zrobić?
zgłosić allegro, a po unieważnieniu wystawić raz jeszcze?

emotka

ja bym nie obniżyła, zdarza się że obniżam, ale po wcześniejszym uzgodnieniu, a nie że ktoś ma nadzieję.

ja bym sprzedała po takiej cenie jak bylo wystawione i czekała na wpłatę, jesli wpłata bedzie niższa piszesz do allegro o tym, ze transakcja nie doszla do skutku z winu kupującego i basta
inna drogą obnizka 25 zł - chyba kupujący jest trochę smieszny, takie rzeczy ustala sie przed zakupem a nie juz po;/
0 0

ziolko

#3872346 Napisano: 17.11.2010 11:45:59
becis napisał(a):

monia24 napisał(a):

babariba napisał(a):

długo nie wystawiałam niczego na allegro, ale parę rzeczy zalega, więc się dziś zmobilizowałam

Kiedy podczytuję wątek allegro dochodzę do wniosku, że ludzie są coraz dziwniejsi i kombinują jak mogą (patrz: dziura w bluzce, odpryski na żelazku)...
Myślałam, że mnie to nie spotka ale... wystawiłam przedmiot, był sobie z 10 minut i go kupiono.
Wchodzę na swoją pocztę, a tam 3 maile:
1. z zapytaniem czy mogę obniżyć cenę o 25 zł
2. po 4 minutach - z info, że zainteresowany właśnie wychodzi z domu, ale ma nadzieję, że mu obniżę cenę, więc kupuje
3. z informacja od allegro, że przedmiot został kupiony

i co ja mam teraz zrobić?
zgłosić allegro, a po unieważnieniu wystawić raz jeszcze?

emotka

ja bym nie obniżyła, zdarza się że obniżam, ale po wcześniejszym uzgodnieniu, a nie że ktoś ma nadzieję.

ja bym sprzedała po takiej cenie jak bylo wystawione i czekała na wpłatę, jesli wpłata bedzie niższa piszesz do allegro o tym, ze transakcja nie doszla do skutku z winu kupującego i basta
inna drogą obnizka 25 zł - chyba kupujący jest trochę smieszny, takie rzeczy ustala sie przed zakupem a nie juz po;/

taa.. przecież też mogłaś wyjść z domu i nie czytać maili, a skoro nie odpowiedziałaś, że się zgadzasz, to znaczy, że się NIE ZGADZASZ na obniżkę ceny.. możesz mu wysłać maila, że skoro kupił w opcji kup teraz, to obowiązuje go ta cena a nie jakaś inna wymyślona przez niego.

Swoją drogą.. .wkurza mnie totalnie, jak wystawiać coś na allegro, czasami za pół ceny a znajdzie się jakiś chętny i z łaski proponuje mi jeszcze niższą cenę emotka emotka ja nie jestem instytucja charytatywna, żeby za darmo oddawać różne rzeczy emotka

0 0

ziolko

#3872354 Napisano: 17.11.2010 11:47:41
miało być jak wystawiam coś
0 0

chochliczka

#3873141 Napisano: 17.11.2010 03:33:18
dziala Wam allegro?Bo u mnie jakies jaja sa...Mam wystawione przedmioty, a jak wchodze w moja sprzedaz to wyskakuj napis,ze niby nic nie sprzedaje,sprawdzalam maila konta mi nie zablokowali itd,Wiec nie wiem o co kaman emotka
0 0

masza

#3873150 Napisano: 17.11.2010 03:35:32
chochliczka napisał(a):

dziala Wam allegro?Bo u mnie jakies jaja sa...Mam wystawione przedmioty, a jak wchodze w moja sprzedaz to wyskakuj napis,ze niby nic nie sprzedaje,sprawdzalam maila konta mi nie zablokowali itd,Wiec nie wiem o co kaman emotka

no własnie mam to samo emotka
0 0

Gość: dotadota

#3873153 Napisano: 17.11.2010 03:36:32
ja też tak mam, czekam na odpowiedź z pomocy
emotka
0 0

hittmanka

#3877865 Napisano: 18.11.2010 09:16:45
chodzi wam normalnie Allegro???
Mogę normalnie wejść ( np z Waszych linków) i jest ok ale jak wchodzę na stronę jakiegoś przedmiotu to po chwili robi się biały ekran, odświeżam, znowu pokazuje się strona na 2 sekundy i znowu biało.... nic nie mogę kupić... emotka

ma ktoś tak???
0 0

toudikot

#3877870 Napisano: 18.11.2010 09:17:33
hittmanka napisał(a):

Mogę normalnie wejść ( np z Waszych linków) i jest ok ale jak wchodzę na stronę jakiegoś przedmiotu to po chwili robi się biały ekran, odświeżam, znowu pokazuje się strona na 2 sekundy i znowu biało.... nic nie mogę kupić... emotka

ma ktoś tak???

mam dokladnie tak samo
0 0

hittmanka

#3877898 Napisano: 18.11.2010 09:21:13
toudikot napisał(a):

hittmanka napisał(a):

ma ktoś tak???

mam dokladnie tak samo

no to dobrze emotka emotka

już myślałam że tylko u mnie coś nie tak emotka
0 0

iwek

#3886479 Napisano: 21.11.2010 08:20:49
Jak to jest z US przy sprzedaży sprzętu powyżej 1000 zł? Ile podatku się płaci i jak to się załatwia? Proszę o odpowiedź osoby zorientowane. emotka
0 0

basiag

#3899245 Napisano: 25.11.2010 02:23:50
0 0

toka

#3906133 Napisano: 27.11.2010 06:36:12
iwek napisał(a):

Jak to jest z US przy sprzedaży sprzętu powyżej 1000 zł? Ile podatku się płaci i jak to się załatwia? Proszę o odpowiedź osoby zorientowane. emotka

nigdy nie płaciłam żadnego podatku emotka ale nikt nic nie chciał emotka
0 0

slonecznik1309

#3906173 Napisano: 27.11.2010 06:55:43
hittmanka napisał(a):

toudikot napisał(a):

hittmanka napisał(a):

ma ktoś tak???

mam dokladnie tak samo

a czy możecie obserować jakąś aukcję ? chyba zniknęła ta opcja dodaj do obserwowanych emotka
0 0

hittmanka

#3906180 Napisano: 27.11.2010 06:59:20
asiabuczkowska napisał(a):

hittmanka napisał(a):

toudikot napisał(a):

hittmanka napisał(a):

ma ktoś tak???

mam dokladnie tak samo

a czy możecie obserować jakąś aukcję ? chyba zniknęła ta opcja dodaj do obserwowanych emotka

teraz jest po prawej stronie mniej wiecej nad cena emotka a po zmianie przegladarki bialy ekran zniknal...
0 0

basiag

#3906182 Napisano: 27.11.2010 07:00:00
asiabuczkowska napisał(a):

hittmanka napisał(a):

toudikot napisał(a):

hittmanka napisał(a):

ma ktoś tak???

mam dokladnie tak samo

przenieśli na górę po prawej stronie emotka
0 0