Reklama na e-Konkursy.info

Allegro.pl - bez linków

Gość: drukareczka

#3806971 Napisano: 25.10.2010 08:46:39
Dzięki ludziki za odzew, z konta dalej mi nic nie odjęło, więc myślę, że musiałam coś jednak źle zrobić i ta transakcja nie doszła do skutku. Poczekam jeszcze do czwartku max i zrobię sobie normalny przelew. (Nigdy więcej żadnych platnosci.pl!)
0 0

mariolakal

#3808324 Napisano: 26.10.2010 01:23:25
asiam napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Szukam osóbki, która niedawno opisywała sprzedaż poprzez allegro jakiegoś towaru, a kupujący zrezygnował /złamał nogę czy cóś/... Mam podobną sytuację... emotka

Napisz jaki masz problem bo tego kto ma ci doradzić możesz nie znaleźć.
A tu wspólnymi siłami może coś zaradzimy.

Pewna kobitka kupiła ode mnie 5 października spodnie i od tej pory ślad po nie zaginął... Nie zapłaciła, na @ nie odpowiada, a na allegro się nie loguje... Dzięki Bogu, że nie wysłałam jej towaru bo już raz mnie zrobiono w bambuko...
emotka
0 0

mariolakal

#3817910 Napisano: 29.10.2010 11:06:11
mariolakal napisał(a):

asiam napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Szukam osóbki, która niedawno opisywała sprzedaż poprzez allegro jakiegoś towaru, a kupujący zrezygnował /złamał nogę czy cóś/... Mam podobną sytuację... emotka

Pewna kobitka kupiła ode mnie 5 października spodnie i od tej pory ślad po nie zaginął... Nie zapłaciła, na @ nie odpowiada, a na allegro się nie loguje... Dzięki Bogu, że nie wysłałam jej towaru bo już raz mnie zrobiono w bambuko...
emotka

Czy ktoś wie, co zrobić z tą kobitką??? Allegro mi odpisało, że umowa została zawarta i oni umywają ręce... emotka
0 0

Gość: madzdz

#3817933 Napisano: 30.10.2010 12:08:46
mariolakal napisał(a):

mariolakal napisał(a):

asiam napisał(a):

mariolakal napisał(a):

emotka

Czy ktoś wie, co zrobić z tą kobitką??? Allegro mi odpisało, że umowa została zawarta i oni umywają ręce... emotka

Moja sprzedaż-> Centrum sporów-> Zwroty prowizji emotka
0 0

fragles

#3817934 Napisano: 30.10.2010 12:16:48
madzdz napisał(a):

mariolakal napisał(a):

mariolakal napisał(a):

asiam napisał(a):

mariolakal napisał(a):

emotka

Wystąp o zwrot prowizji, wystaw negatywa, zapomnij, szkoda nerwów. Jeszcze nie raz trafisz na takiego kupującego, co to kupił, bo fajnie się klika, a później pieniędzy brak i się ulatnia.
0 0

asiam

#3821054 Napisano: 31.10.2010 04:04:08
fragles napisał(a):

madzdz napisał(a):

mariolakal napisał(a):

mariolakal napisał(a):

asiam napisał(a):

mariolakal napisał(a):

emotka

Wystąp o zwrot prowizji, wystaw negatywa, zapomnij, szkoda nerwów. Jeszcze nie raz trafisz na takiego kupującego, co to kupił, bo fajnie się klika, a później pieniędzy brak i się ulatnia.

I nie wysyłaj nigdy towaru przed otrzymaniem pieniędzy.Nawet jak ktoś będzie coś obiecywał i bajerował.
0 0

toka

#3843335 Napisano: 08.11.2010 07:41:15
Mam ptanie o opcje płace z allegro.Ludzie którzy u mnie kupują płacą tą opcją wiec mam skonfigurowane konto z kontem na allegro.Ale ja nigdy tak nie płaciłam za zakupy.Czy mam cos dodatkowo wypełniac czy jesli za zakupy chce w tej formie zapłacic to wystarczy wybrac tą opcje? emotka
0 0

Gość: achemiczka

#3845196 Napisano: 08.11.2010 03:55:07
Mam pytanie czy Allegro moze w jakis sposob potwierdzic, ze ja Sprzedajacy to rzeczywiscie ja, a nie nikt inny podszywajacy sie pode mnie, bo osoba ktora kupila ode mnie wartosciowa rzecz, prosi o zdjecie dowodu osobistego by stwierdzic ze ja to ja, jak to inaczej potwierdzic, bo zdjecia dowodu wysylac jej nie bede przeciez...
0 0

Gość: janiek

#3861111 Napisano: 13.11.2010 12:41:17
toka napisał(a):

Mam ptanie o opcje płace z allegro.Ludzie którzy u mnie kupują płacą tą opcją wiec mam skonfigurowane konto z kontem na allegro.Ale ja nigdy tak nie płaciłam za zakupy.Czy mam cos dodatkowo wypełniac czy jesli za zakupy chce w tej formie zapłacic to wystarczy wybrac tą opcje? emotka

Tak wystarczy emotka
0 0

masza

#3862127 Napisano: 13.11.2010 07:14:42
ja mam pytanie; czy jak ktos mi wplacił przez allegro[ ma 0 aukcji na koncie i dlatego jestem nieufna] to moze jeszcze wycofać to? czy smiało mogę mu wysłac towar
0 0

arta

#3862132 Napisano: 13.11.2010 07:16:50
masza napisał(a):

ja mam pytanie; czy jak ktos mi wplacił przez allegro[ ma 0 aukcji na koncie i dlatego jestem nieufna] to moze jeszcze wycofać to? czy smiało mogę mu wysłac towar

jesli Ci wpłacił to będziesz to widziała na allegro, ze wplata dotarla, wiec oznacza to, ze jest wszystko ok!
0 0

masza

#3862136 Napisano: 13.11.2010 07:18:54
arta napisał(a):

masza napisał(a):

jesli Ci wpłacił to będziesz to widziała na allegro, ze wplata dotarla, wiec oznacza to, ze jest wszystko ok!

tak, tzn, na allegro juz zleciłam wypłatęna konto, tylko zastanawiam się , czy to jeszcze jakoś mozna wycofać, czy kaska wpłynie bezproblemowo na moje konto?
0 0

asiam

#3862137 Napisano: 13.11.2010 07:20:34
masza napisał(a):

arta napisał(a):

masza napisał(a):

tak, tzn, na allegro juz zleciłam wypłatęna konto, tylko zastanawiam się , czy to jeszcze jakoś mozna wycofać, czy kaska wpłynie bezproblemowo na moje konto?

Allegro zapewnia,że wpłacą ale możesz zaczekać aż pojawi się na Twoim koncie ( 2-3 dni trwa przelewanie)Nie musisz wysyłać natychmiast towaru.
0 0

masza

#3862139 Napisano: 13.11.2010 07:21:58
oki dziękuję asiam i arta
0 0

olunka

#3862142 Napisano: 13.11.2010 07:23:39
może mi też pomożecie, sprzedałam żelazko i kupujący mi napisał, że dostała uszkodzone, tzn żelazko ma odpryski poslał zdjęcia, na 100 % było ok przy wysyłce, co mam teraz zrobić?
dodam, że nigdy nie mialam takiej sytuacji, zawsze bylo wszystko w porządku i mam same pozytywy
0 0

masza

#3862212 Napisano: 13.11.2010 07:55:40
olunka napisał(a):

może mi też pomożecie, sprzedałam żelazko i kupujący mi napisał, że dostała uszkodzone, tzn żelazko ma odpryski poslał zdjęcia, na 100 % było ok przy wysyłce, co mam teraz zrobić?
dodam, że nigdy nie mialam takiej sytuacji, zawsze bylo wszystko w porządku i mam same pozytywy

olunka, nie wiem co Ci doradzić? A dobrze je zabezpieczyłaś przy wysyłce? Może podczas transportu się uszkodziło?
0 0

olunka

#3862246 Napisano: 13.11.2010 08:05:47
masza napisał(a):

olunka napisał(a):

olunka, nie wiem co Ci doradzić? A dobrze je zabezpieczyłaś przy wysyłce? Może podczas transportu się uszkodziło?

dobrze,mąż je pakował i twierdzi, że jeszcze przed wysyłką je sprawdzał, a facet twierdzi, że pudełko całe to sugeruje, że ja takie wysłałam i zataiłam uszkodzenia, wrr ale jestem wkurzona, nigdy czegoś takiego nie robie
emotka
0 0

masza

#3862540 Napisano: 13.11.2010 09:44:12
olunka napisał(a):

masza napisał(a):

olunka napisał(a):

dobrze,mąż je pakował i twierdzi, że jeszcze przed wysyłką je sprawdzał, a facet twierdzi, że pudełko całe to sugeruje, że ja takie wysłałam i zataiłam uszkodzenia, wrr ale jestem wkurzona, nigdy czegoś takiego nie robie
emotka

qrcze to już nie wiem, co doradzić....
0 0

babariba

#3863441 Napisano: 14.11.2010 12:53:27
długo nie wystawiałam niczego na allegro, ale parę rzeczy zalega, więc się dziś zmobilizowałam

Kiedy podczytuję wątek allegro dochodzę do wniosku, że ludzie są coraz dziwniejsi i kombinują jak mogą (patrz: dziura w bluzce, odpryski na żelazku)...
Myślałam, że mnie to nie spotka ale... wystawiłam przedmiot, był sobie z 10 minut i go kupiono.
Wchodzę na swoją pocztę, a tam 3 maile:
1. z zapytaniem czy mogę obniżyć cenę o 25 zł
2. po 4 minutach - z info, że zainteresowany właśnie wychodzi z domu, ale ma nadzieję, że mu obniżę cenę, więc kupuje
3. z informacja od allegro, że przedmiot został kupiony

i co ja mam teraz zrobić?
zgłosić allegro, a po unieważnieniu wystawić raz jeszcze?

emotka
0 0

monia24

#3864157 Napisano: 14.11.2010 05:49:01
babariba napisał(a):

długo nie wystawiałam niczego na allegro, ale parę rzeczy zalega, więc się dziś zmobilizowałam

Kiedy podczytuję wątek allegro dochodzę do wniosku, że ludzie są coraz dziwniejsi i kombinują jak mogą (patrz: dziura w bluzce, odpryski na żelazku)...
Myślałam, że mnie to nie spotka ale... wystawiłam przedmiot, był sobie z 10 minut i go kupiono.
Wchodzę na swoją pocztę, a tam 3 maile:
1. z zapytaniem czy mogę obniżyć cenę o 25 zł
2. po 4 minutach - z info, że zainteresowany właśnie wychodzi z domu, ale ma nadzieję, że mu obniżę cenę, więc kupuje
3. z informacja od allegro, że przedmiot został kupiony

i co ja mam teraz zrobić?
zgłosić allegro, a po unieważnieniu wystawić raz jeszcze?

emotka

ja bym nie obniżyła, zdarza się że obniżam, ale po wcześniejszym uzgodnieniu, a nie że ktoś ma nadzieję.
0 0