Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: hunter
Gość: loczeq
jesli sie umawialiscie ze opuszczasz 50 zl a w zamian transakcja jest bez allegro to wszystko jasne jesli powiedzialas tylko ze opuszczasz 50 zl to bedzie teraz nieladnie z Twojej strony zadac by sie dorzuil do prowizji allegro
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
moim zdaniem ktoś po prostu chciał być pewny, że dany przedmiot faktycznie będzie jemu sprzedany, więc wolał się zabezpieczyć, żeby kto inny nie kupił.
Fakt... jesteś stratna teraz nieźle, 50 zł plus prowizja.
Powiedziałaś, że zaraz wycofujesz aukcję?
Gość: ati88
Powiedziałam ze sie zgadzam i juz ściągam z allegro,
no ale nie zdarzyłam..
Potem sie okazało ze gadłam przez @ z tym gosciem a jego dziewczyna to kupiła, no coż troche dziwne. Pozatym telefon był na allegro jzu od tygodnia.
przeprosił, no a ja opuściłam te 50 zł i zapłace prowizje, choc powiedział ze poczyta czy niby da sie z tego wycofać noa le jak wiadomo sie nie da
Dzieki wszytkim ;]
delfinka101
Postów 5476
Data rejestracji 08.06.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oj ciężko może być..
Po pierwsze - możesz napisać, że paczkę wysyłasz PO wpłynięciu pieniędzy na konto lub po przesłaniu potwierdzenia zapłaty
po 2 - skoro ciągle Cię ponaglała z wysłaniem, to może jednak nie zapłaciła?? coś mi tu śmierdzi szczególnie, że ma zawieszone konto i negatywy. Za co je ma w ogóle?
coś wartościowego sprzedałaś??
delfinka101
Postów 5476
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niby nie bo w sumie zestaw czekoaldek za 41 zł + koszt wysyłki 13 ale dl;a mneit o duzo i nie odpuszcze jej.Napisalam juz do allegro
ziolko
Postów 10261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
spróbowałaś skontaktowac się z nią telefonicznie albo mailowo?? udało się?
delfinka101
Postów 5476
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak odpisala ze wysyłałą mi ale mam problem z poczta i wrociło jej potwierdzenie.W fundacji niema takiej wpłaty.Skoro ma potwierdzenie to bedzie mogla wytłumaczyc to juz serwisowi allegro.
isiulka
Postów 3211
Data rejestracji 28.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
Kurcze na przyszłość daj opcje tlyko płace z allegro, jak nie dostraniesz potwieredzenia nie wysylaj!! Ja się już tak przejechałam , identyczna sytuacja jak Twoja. Po 2 tygodniach proszenia się napisałam, żeby juz nie przelewała bo za tydzień będę w jej okolicach to ją odwiedze. 2 dni pozniej pieniadze mialam na koncie.
A naprawde bym ją odwiedziła
Gość: pysiek30
Gość: xagadee
podaj numer aukcji, bo coś się tutaj nie zgadza
- aukcję w formie Kup Teraz można zakończyć w dowolnym momencie bez podawania przyczyny na Allegro
- tylko aukcje z licytacją (i licytującymi) podczas wcześniejszego zakończenia (i przy równoczesnym odwołaniu ofert) wymagają podania przyczyny odwołania ofert
a co możesz zrobić napiszę Ci, jak zobaczę aukcję
Gość: anavaX
jako kupująca możesz domagać się sprzedaży w tej cenie
napisz do Allegro
ziolko
Postów 10261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
pisz pisz... racja jest po Twojej stronie.
W końcu kiedyś babka kupiła jacht za ZŁOTÓWKÊ i nie było zmiłuj
delfinka101
Postów 5476
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niestety nie zaplaciła.Postraszyłam policja i napisala ze ona chciala zaplacic ale ja niepodalam numeru konta jej.Odwalilam jej takiego maila i uruchomilam wszystkie mozliwe procesy sciagniecia z niej naleznosci..wszystko na allegro zgłoszone, spor zaczęty, wystąpilam o zwrot prowizji i znajomy policjant zaprosil mnie do siebie aby zglosic wyłudzenie towaru.W srodę będę u niego:)Dzis on posprawdza czy doszło do fundacji, okazuje sie ze fundacja jest tez tutaj strona postępowania gdyz osoba ta twierdzila ze wplacila na konto fundacjia to fundacja jest winna ze nie zaksiegowala.Do Olsztyna nie jadę wiec w najblizszym czasie jej neodwiedze ale jak już bym jechałą to podjade i zobaczymy co na to powie
toka
Postów 3081
Data rejestracji 09.02.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
toka
Postów 3081
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ponawiam pytanie -moze ktos jest zorientowany
Gość: dianek
zależy od sytuacji i wstępnej umowy
ogólnie - jeśli kupujący oddaje bo mu się nie podoba to on płaci za wysyłkę
jeśli kupujący oddaje bo przedmiot był niezgodny z opisem to płaci sprzedający
toka
Postów 3081
Punkty karne 0
Konkursy dodane
anetakor
Postów 335
Data rejestracji 05.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
przede wszystkim zwroty obowiązują w relacjach firma - klient, jako osoba prywatna nie masz obowiązku przyjmowania zwrotów, jeśli się na taki zgadzasz to nie zwracasz kosztów wysyłki, chyba że jest to w ramach reklamacji, wtedy ją rozpatrujesz i albo uznajesz i zwracasz wszystkie koszty, albo odrzucasz i czekasz, aż pacjent zapłaci za ponowną wysyłkę