Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
masza
Postów 7463
Data rejestracji 11.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy.
Colette
tygrysek82bu
Postów 1015
Data rejestracji 10.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
7 dni roboczych, tak mi się coś kojarzy
masza
Postów 7463
Data rejestracji 11.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aha , dziękuję, bo chłopak mi wygrał aukcję w piątek... to poczekam jeszcze...
beataa81
Postów 735
Data rejestracji 19.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
apoccalipsa
Postów 6437
Data rejestracji 15.09.2004
Punkty karne 0
Konkursy dodane
7 dni do ogólnie przyjęty termin, ale allegro z tego co mi wiadomo go nie ustaliło więc nie jest oficjalny
jednak z doświadczenia wiem, ze jak ktos nie wpłaci od razu po zakupie to potem mogą być z tym problemy więc po ok.5 dniach przypominam delikatnie
visserarthur
Postów 3918
Data rejestracji 09.10.2006
Punkty karne 3
Konkursy dodane
ja trybem allegro po 3 dniach od zakonczenia aukcji wysylam przypomnienie, a po kolejnych 4 dniach wypelniam formularz zwrotu prowizji (chyba, ze ktos od razu napisze, ze wplaci za tyle i tyle dni to czekam- choc zazwyczaj wczesniej pytaja czy moga kupic, a wplacic dopiero za kilka dni)
Gość: drukareczka
awi
Postów 2829
Data rejestracji 24.11.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A może pierwsze komentarze są niewidoczne?
Gość: xagadee
zwyczajowo przyjęło się, że sprzedający wystawia komentarz jako drugi...
merynosek
Postów 1784
Data rejestracji 13.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak kupowałam to komentarz wystawiałam zaraz jak dostałam przesyłkę, a sprzedawca np po 2dniach bo czekał aż wpłynie mu kasa na konto.
A jako sprzedawca wystawiałam komentarz po wpłynięciu pieniążków
Mam nadzieję, że nie zamotałam
asiam
Postów 3676
Data rejestracji 05.06.2004
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Jest to tylko dobry zwyczaj.
ZAKUPY NA KONKURSY : Carrefour,Biedronka, Lidl, Lewiatan, Kaufland, Netto, Żabka,Chorten,Hebe,Groszek,Intermarche ,Delikatesy Centrum, ABC, Rossmann, Lewiatan,Orlen, Circle K, Laboo.
asiam-gwarancja uczciwości. Na e-konkach od 2004 roku!
awi
Postów 2829
Data rejestracji 24.11.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziękuję dziewczyny!
monia24
Postów 4198
Data rejestracji 10.05.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 11
ale wiesz, to dobry zwyczaj że kupujący wystawia pierwszy. Chodzi o to, że jeśli pierwszy wstawi sprzedający to ktoś złośliwy pomimo że wszystko było ok może sprzedajacemu dac negatywa bo i tak sprzedajacy dał juz pozytywa więc nic Mu nie grozi. Kupujacemu nie zalezy, poniewaz nastepna rzecz moze kupic u kogos innego. A jesli kupujacy wystawia pierwszy to wiadomo ze jesli ok to da pozytywa, bo boi sie odwetu, a sprzedajacy nie da bez powodu, zlosliwie, negatywa, bo chce zeby klient wrocil.
\"Gdy kochasz i podążasz właściwą drogą, to wiatr wieje we właściwą stronę i zawsze jest z górki. A nawet jeśli jest pod górkę, to jak kochasz, ktoś cię za sobą w górę pociągnie\" - M.Witkiewicz
zaczytana-pola
Postów 11325
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie- jak kupuję wystawiam pierwsza, jak sprzedaję wystawiam druga.
mio
Postów 658
Data rejestracji 24.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: ati88
mam do was pytanko
sprzedałam telefon na allegro - dziś - koles chciała abym mu opuściła 50 zł, wiec sie zgodziłam tym bardziej że dziś chce odemne go odebrać, chciałam odwołać oferte bo wystawiałm go przez kup teraz, i oczywiscie nie zdarzyłam, bo go juz kupiła ta sama osoba, z którą się umawiałam ze opuszcze 50 zł. Tylko po to chciałam opuścić aby nie płacic prowizji i teraz wyszło na to ze musze jej 20 zł zapłacic allegro. Zawsze jak ktoś chciał kupić po za allegro to wycofywałam oferte i wszytko było ok, tylko teraz tak miałam co amm zrobić ?
Darować mu to sprzedac ten telefon taniej o 50 zł i zapłacic prowizje w wysokosci 20 zł.
Czy sprzedac mu o 50 zł taniej i pwoiedzec aby pokrył na pół prowizję- czyli opuscic mu tylko 40 zł.
Kolezanka podpowiada- skoro kupił przez kup teraz to ma zapłacić tyle za ile go wystawiałm..
Pomozecie ?
ja-sylwia
Postów 606
Data rejestracji 17.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
uważam że powinien pokryć prowizję. Wkońcu to allegro a nie bazar!! wiedział za ile go kupuje. Pamiętaj że nie możesz być na tym stratna a 50zł to sporo kasy, jeśli chce to możesz mu symbolicznie opuścić 5zł i niech sie cieszy ze chociaz tyle
annna84
Postów 274
Data rejestracji 11.10.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A umawiałaś się z nim na sprzedaż poza Allegro? Jeśli nie, to nie możesz żądać prowizji, no chyba, że od różnicy 50 zł, a to będzie jakieś 2 zł.
Kolezanka podpowiada- skoro kupił przez kup teraz to ma zapłacić tyle za ile go wystawiałm
Skoro zgodziłaś się na obniżkę, to chamsko się teraz wycofywać.
Ankiety: http://imasonline.../fromReference/36643
http://reaktoropinii.pl/ref/a3eab
https://www1.surv...2721&hhid=159501
Gość: ati88
saloema
Postów 129
Data rejestracji 20.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Polecam!