Reklama na e-Konkursy.info

Allegro.pl - bez linków

masza

#3376177 Napisano: 13.05.2010 11:53:54
słuchajcie , ile czasu kupujący ma na wpłatę po wygraniu aukcji?
0 0

tygrysek82bu

#3376181 Napisano: 13.05.2010 11:55:51
masza napisał(a):

7 dni roboczych, tak mi się coś kojarzy
0 0

masza

#3376189 Napisano: 13.05.2010 11:59:58
tygrysek82bu napisał(a):

masza napisał(a):

aha , dziękuję, bo chłopak mi wygrał aukcję w piątek... to poczekam jeszcze...
0 0

beataa81

#3384104 Napisano: 16.05.2010 10:04:52
beataa81 napisał(a):

Szukam kogoś kto robi w 100% profesjonalne szablony na Allegro (chodzi mi o szablon aukcji dla sklepu z odzieżą dla emo i taką trochę blink -dam główne logo) ,proszę o info z ceną i czasem wykonania na pw ....

0 0

apoccalipsa

#3384564 Napisano: 16.05.2010 12:23:58
tygrysek82bu napisał(a):

masza napisał(a):

7 dni do ogólnie przyjęty termin, ale allegro z tego co mi wiadomo go nie ustaliło więc nie jest oficjalny
jednak z doświadczenia wiem, ze jak ktos nie wpłaci od razu po zakupie to potem mogą być z tym problemy więc po ok.5 dniach przypominam delikatnie emotka
0 0

visserarthur

#3384591 Napisano: 16.05.2010 12:31:21
apoccalipsa napisał(a):

tygrysek82bu napisał(a):

masza napisał(a):

7 dni do ogólnie przyjęty termin, ale allegro z tego co mi wiadomo go nie ustaliło więc nie jest oficjalny
jednak z doświadczenia wiem, ze jak ktos nie wpłaci od razu po zakupie to potem mogą być z tym problemy więc po ok.5 dniach przypominam delikatnie emotka

ja trybem allegro po 3 dniach od zakonczenia aukcji wysylam przypomnienie, a po kolejnych 4 dniach wypelniam formularz zwrotu prowizji (chyba, ze ktos od razu napisze, ze wplaci za tyle i tyle dni to czekam- choc zazwyczaj wczesniej pytaja czy moga kupic, a wplacic dopiero za kilka dni)
0 0

Gość: drukareczka

#3391954 Napisano: 18.05.2010 06:15:14
Uwielbiam to forum, przychodzę z pytaniem, a odpowiedzi są już 2 strony wcześniej emotka i od razu wszystko wiem, jesteście genialni emotka
0 0

awi

#3400871 Napisano: 21.05.2010 08:44:14
Kupiłam książkę. To jest moja pierwsza transakcja na allegro. Książka już u mnie a sprzedawca nie wystawił komentarza. Zastanawiam się dlaczego? Czy najpierw ja powinnam wystawić - ale to przecież ja pierwsza wpłaciłam pieniądze, więc chyba on powinien pierwszy skomentować...
A może pierwsze komentarze są niewidoczne?
0 0

Gość: xagadee

#3400886 Napisano: 21.05.2010 08:50:32
awi napisał(a):

Kupiłam książkę. To jest moja pierwsza transakcja na allegro. Książka już u mnie a sprzedawca nie wystawił komentarza. Zastanawiam się dlaczego? Czy najpierw ja powinnam wystawić - ale to przecież ja pierwsza wpłaciłam pieniądze, więc chyba on powinien pierwszy skomentować...

zwyczajowo przyjęło się, że sprzedający wystawia komentarz jako drugi... emotka
0 0

merynosek

#3400890 Napisano: 21.05.2010 08:53:29
awi napisał(a):

Jak kupowałam to komentarz wystawiałam zaraz jak dostałam przesyłkę, a sprzedawca np po 2dniach bo czekał aż wpłynie mu kasa na konto.
A jako sprzedawca wystawiałam komentarz po wpłynięciu pieniążków emotka

Mam nadzieję, że nie zamotałam emotka
0 0

asiam

#3400894 Napisano: 21.05.2010 08:57:11
Nie ma w ogóle obowiązku wystawiania komentarza.
Jest to tylko dobry zwyczaj.
0 0

awi

#3400911 Napisano: 21.05.2010 09:09:20
No dobra... wystawiłam mu pierwsza.
Dziękuję dziewczyny!
0 0

monia24

#3402977 Napisano: 22.05.2010 08:13:23
awi napisał(a):

Dziękuję dziewczyny!

ale wiesz, to dobry zwyczaj że kupujący wystawia pierwszy. Chodzi o to, że jeśli pierwszy wstawi sprzedający to ktoś złośliwy pomimo że wszystko było ok może sprzedajacemu dac negatywa bo i tak sprzedajacy dał juz pozytywa więc nic Mu nie grozi. Kupujacemu nie zalezy, poniewaz nastepna rzecz moze kupic u kogos innego. A jesli kupujacy wystawia pierwszy to wiadomo ze jesli ok to da pozytywa, bo boi sie odwetu, a sprzedajacy nie da bez powodu, zlosliwie, negatywa, bo chce zeby klient wrocil.
0 0

zaczytana-pola

#3402997 Napisano: 22.05.2010 08:18:53
monia24 napisał(a):

awi napisał(a):

Dziękuję dziewczyny!

ale wiesz, to dobry zwyczaj że kupujący wystawia pierwszy. Chodzi o to, że jeśli pierwszy wstawi sprzedający to ktoś złośliwy pomimo że wszystko było ok może sprzedajacemu dac negatywa bo i tak sprzedajacy dał juz pozytywa więc nic Mu nie grozi. Kupujacemu nie zalezy, poniewaz nastepna rzecz moze kupic u kogos innego. A jesli kupujacy wystawia pierwszy to wiadomo ze jesli ok to da pozytywa, bo boi sie odwetu, a sprzedajacy nie da bez powodu, zlosliwie, negatywa, bo chce zeby klient wrocil.

Dokładnie- jak kupuję wystawiam pierwsza, jak sprzedaję wystawiam druga.
0 0

mio

#3403017 Napisano: 22.05.2010 08:25:31
nie tylko dobry zwyczaj ale jest gdzies nawet napisane na allegro ze to kupujacy pierwszy powinien wystawiac komentarz
0 0

Gość: ati88

#3479944 Napisano: 21.06.2010 01:42:33
Witam
mam do was pytanko
sprzedałam telefon na allegro - dziś - koles chciała abym mu opuściła 50 zł, wiec sie zgodziłam tym bardziej że dziś chce odemne go odebrać, chciałam odwołać oferte bo wystawiałm go przez kup teraz, i oczywiscie nie zdarzyłam, bo go juz kupiła ta sama osoba, z którą się umawiałam ze opuszcze 50 zł. Tylko po to chciałam opuścić aby nie płacic prowizji i teraz wyszło na to ze musze jej 20 zł zapłacic allegro. Zawsze jak ktoś chciał kupić po za allegro to wycofywałam oferte i wszytko było ok, tylko teraz tak miałam co amm zrobić ?
Darować mu to sprzedac ten telefon taniej o 50 zł i zapłacic prowizje w wysokosci 20 zł.
Czy sprzedac mu o 50 zł taniej i pwoiedzec aby pokrył na pół prowizję- czyli opuscic mu tylko 40 zł.
Kolezanka podpowiada- skoro kupił przez kup teraz to ma zapłacić tyle za ile go wystawiałm..

Pomozecie ? emotka
0 0

ja-sylwia

#3479963 Napisano: 21.06.2010 01:45:35
ati88 napisał(a):

Witam
mam do was pytanko
sprzedałam telefon na allegro - dziś - koles chciała abym mu opuściła 50 zł, wiec sie zgodziłam tym bardziej że dziś chce odemne go odebrać, chciałam odwołać oferte bo wystawiałm go przez kup teraz, i oczywiscie nie zdarzyłam, bo go juz kupiła ta sama osoba, z którą się umawiałam ze opuszcze 50 zł. Tylko po to chciałam opuścić aby nie płacic prowizji i teraz wyszło na to ze musze jej 20 zł zapłacic allegro. Zawsze jak ktoś chciał kupić po za allegro to wycofywałam oferte i wszytko było ok, tylko teraz tak miałam co amm zrobić ?
Darować mu to sprzedac ten telefon taniej o 50 zł i zapłacic prowizje w wysokosci 20 zł.
Czy sprzedac mu o 50 zł taniej i pwoiedzec aby pokrył na pół prowizję- czyli opuscic mu tylko 40 zł.
Kolezanka podpowiada- skoro kupił przez kup teraz to ma zapłacić tyle za ile go wystawiałm..

Pomozecie ? emotka

uważam że powinien pokryć prowizję. Wkońcu to allegro a nie bazar!! wiedział za ile go kupuje. Pamiętaj że nie możesz być na tym stratna a 50zł to sporo kasy, jeśli chce to możesz mu symbolicznie opuścić 5zł i niech sie cieszy ze chociaz tyle emotka
0 0

annna84

#3480096 Napisano: 21.06.2010 02:14:02
ati88 napisał(a):

Witam
mam do was pytanko

Pomozecie ? emotka

A umawiałaś się z nim na sprzedaż poza Allegro? Jeśli nie, to nie możesz żądać prowizji, no chyba, że od różnicy 50 zł, a to będzie jakieś 2 zł.

Kolezanka podpowiada- skoro kupił przez kup teraz to ma zapłacić tyle za ile go wystawiałm

Skoro zgodziłaś się na obniżkę, to chamsko się teraz wycofywać.
0 0

Gość: ati88

#3480182 Napisano: 21.06.2010 02:35:45
Dzięki za podpowiedzi emotka
0 0

saloema

#3480662 Napisano: 21.06.2010 04:26:14
Zapraszam na moją aukcję - zostały 2 godziny : Sprzedaję Sublimator, czyli odżywkę do włosów, bez spłukiwania Loreal, nie obciąża włosów, naprawdę warto
Polecam!
0 0