Reklama na e-Konkursy.info

Allegro.pl - bez linków

Gość: loczeq

#3281668 Napisano: 08.04.2010 07:51:06
srednie oprocentowanie lokat to 5% czyli jesli bedziecie trzymac na allegro 500 zł przez 3 dni bedziecie stratni 20 gr.

i teraz pytanie czy lepiej sprzedac towar i otrzymac wplate PzA i bys stratnym bagatela 20 gr (max) na 500 zl czy lepiej stracic klienta i czekac niewiadomo ile na nastrepnego ? w mysle zasady dlaczego ktos ma zarobic czyt. allegro

tak jak powiedzialem ja np. juz z wogle nie korrzystam ze zwyklych przelewow i jak ktos by nie udoistepnil opcji PzA to bym u niego nie kopil
0 0

#3281682 Napisano: 08.04.2010 07:52:40
emanuela24 napisał(a):

is77 napisał(a):

mi w zasadzie jest rybka czy oni obracają odsetkami od moich pieniędzy. W sumie każdy musi żyć emotka a ja mam odsetki na koncie naliczane wg stanu na ostatni dzień miesiąca, więc do końca kwietnia kasa mam nadzieję dojdzie emotka
chodzi mi tylko ot o, skąd mam mieć GWARANCJÊ że te kasę RZECZYWIŚCIE dostanę????

dostaniesz - spoko emotka
a mnie sam fakt moich odsetek nie wkurza ale obracanie przez kogoś MOJ¡ KAS¡ i zarabianiem przy tym na MOICH pieniądzach - co moje to moje - i sama mogę sobie swoją kasą poobracać ot co

to teoretycznie nie korzystaj z bankow sama zanosc kase sprzedawcom ;d po co banki maja obracac twoja kasa ;d
0 0

visserarthur

#3281685 Napisano: 08.04.2010 07:53:09
is77 napisał(a):

mi w zasadzie jest rybka czy oni obracają odsetkami od moich pieniędzy. W sumie każdy musi żyć emotka a ja mam odsetki na koncie naliczane wg stanu na ostatni dzień miesiąca, więc do końca kwietnia kasa mam nadzieję dojdzie emotka
chodzi mi tylko ot o, skąd mam mieć GWARANCJÊ że te kasę RZECZYWIŚCIE dostanę????

to szkoda, ze masz konto z kapitalizacją miesieczną, a nie dzienną emotka

zaraz sobie skrobne maila do uokik, bo listem mi sie nie chce, a w wolnym kraju nikt mi swobody obracania wplasnym pieniadzem ograniczal nie bedzie, a juz napewno nie allegro
0 0

#3281699 Napisano: 08.04.2010 07:55:32
visserarthur napisał(a):

is77 napisał(a):

zaraz sobie skrobne maila do uokik, bo listem mi sie nie chce, a w wolnym kraju nikt mi swobody obracania wplasnym pieniadzem ograniczal nie bedzie, a juz napewno nie allegro

ale wytlumacz mi w ktorym miejscu ograniczaja i w jaki sposob ? przeciez kazdy moze skorzystac ze zwyklego przelewu, jesli nie akceptujez PzA to nie akceptujez regulaminu Allegro = nie masz prawa sprzedawac/kupowac
0 0

is77

#3281704 Napisano: 08.04.2010 07:56:04
opłaca mi się taka forma kapitalizacji emotka
zresztą, może zaraz mnie zarzucicie korzystniejszymi emotka ale w sumie nawykłam, odpowiada mi to, konto mam tylko 1 stronę (wpłaty) i szafa gra emotka
0 0

visserarthur

#3281714 Napisano: 08.04.2010 07:57:31
a tak poza konkursem emotka zaskakują mnie ludzie, ktorzy dokonuja wplat na poczcie... wplata taka idzie 3 dni i prowizje za to placa zamiast isc do banku, w ktorym mam konto i zaplacic bez prowizji, wplata bedzie u mnie szybko, wiec przesylke nadam tez szybciej... a pozniej pytają: kiedy Pan wysle, to ja na to: wplacila Pani na poczcie- trzeba czekac

Ps: inna sprawa gdyby osoby te mieszkaly np. na wsi gdzie jest tylko poczta, ale jest jednak inaczej emotka
0 0

#3281727 Napisano: 08.04.2010 07:59:43
emanuela24 napisał(a):

loczeq napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

is77 napisał(a):

dostaniesz - spoko emotka
a mnie sam fakt moich odsetek nie wkurza ale obracanie przez kogoś MOJ¡ KAS¡ i zarabianiem przy tym na MOICH pieniądzach - co moje to moje - i sama mogę sobie swoją kasą poobracać ot co

to teoretycznie nie korzystaj z bankow sama zanosc kase sprzedawcom ;d po co banki maja obracac twoja kasa ;d

nadal nie rozumiesz

moją kasą obracam ja i bank z którym mam na to umowę - czyli ten jaki sama wybieram a nie ten który sobie allegro wybrał - rozumiesz czy nie ?? nie podpisywałam z allegro umowy na obracanie moją kasą koniec kropka - nie lubię jak ktoś mnie do czegoś przymusza i zdania nie zmienię

alle alegro jest tu tylko posrednikiem, a posrednicy po to abys:
1. nie poonosila dodatkowych oplat za trazakcje kartowe
2. dostała w przeciagu kilku minut info w placie pieniedzy (zwykly przelew dochodzi na nastrepny dzien roboczy)
3. kupujacy byl zadowolny - wrocil do Ciebie
0 0

visserarthur

#3281732 Napisano: 08.04.2010 08:00:31
loczeq napisał(a):

visserarthur napisał(a):

is77 napisał(a):

ale wytlumacz mi w ktorym miejscu ograniczaja i w jaki sposob ? przeciez kazdy moze skorzystac ze zwyklego przelewu, jesli nie akceptujez PzA to nie akceptujez regulaminu Allegro = nie masz prawa sprzedawac/kupowac

mylisz sie, banki tez maja rozne zapisy w regulaminach, a jednak kary płacą...

nie mozna sobie napisac regulaminu i juz... jednak jest cos takiego jak konstytucja.
0 0

#3281763 Napisano: 08.04.2010 08:07:00
nawet trzeba miec emotka ale proboje wytlumaczyc ze to dzila na wasza korzyst bo straty jesli sa to minimalne wiec po co sie oborzac

bylbym w stanie zrozumiec ze ktos Ci wplaca np 100 tys zl i allegro to przetrzymuje tydzien ale w wiekszosci przypadkow lodzie handluja cenzuraami wiec ...
0 0

visserarthur

#3281779 Napisano: 08.04.2010 08:09:13

loczeq napisał(a):

nawet trzeba miec emotka ale proboje wytlumaczyc ze to dzila na wasza korzyst bo straty jesli sa to minimalne wiec po co sie oborzac

bylbym w stanie zrozumiec ze ktos Ci wplaca np 100 tys zl i allegro to przetrzymuje tydzien ale w wiekszosci przypadkow lodzie handluja cenzuraami wiec ... [/quote

idac Twoim tokiem myslenia mozna pokusic sie o stwierdzenie, ze jak szef bedzie zalegal Ci z wyplata rok to powiesz: e tam, w banku naliczyliby mi za to tylko 100 zł odsetek
emotka emotka emotka emotka

0 0

#3281797 Napisano: 08.04.2010 08:13:15
visserarthur napisał(a):

loczeq napisał(a):

bylbym w stanie zrozumiec ze ktos Ci wplaca np 100 tys zl i allegro to przetrzymuje tydzien ale w wiekszosci przypadkow lodzie handluja cenzuraami wiec ... [/quote

idac Twoim tokiem myslenia mozna pokusic sie o stwierdzenie, ze jak szef bedzie zalegal Ci z wyplata rok to powiesz: e tam, w banku naliczyliby mi za to tylko 100 zł odsetek

ale na allegro ich niekt nie przetrzumuje - chhyba ze sama tego chcesz (jak ktos np handluje pierolami po 2,3 zl i nie hcce miec cenzuranika na rachunku to sobie moze raz na kilka dni zbiorcza wyplate zrealizowac) pieniadze mozesz wyplacic od razu np;

masz konto w mbanku kupujacy ma w ing

1. placi zwyklym przelewem - pieniadze masz na drogi trzeci dzien
2. placi PZA - po 15 minutach wiesz ze pieniadze sa bezpieczne mozesz wyslac paczke, od razu dokonujesz wyplaty na swoje konto, w praktyce jest to drogi dzien i pieniadze na swoim konciue masz w przeciagu dwoch - czterech dni

0 0

visserarthur

#3281818 Napisano: 08.04.2010 08:17:45
loczeq napisał(a):

visserarthur napisał(a):

loczeq napisał(a):

ale na allegro ich niekt nie przetrzumuje - chhyba ze sama tego chcesz (jak ktos np handluje pierolami po 2,3 zl i nie hcce miec cenzuranika na rachunku to sobie moze raz na kilka dni zbiorcza wyplate zrealizowac) pieniadze mozesz wyplacic od razu np;

2. placi PZA - po 15 minutach wiesz ze pieniadze sa bezpieczne mozesz wyslac paczke, od razu dokonujesz wyplaty na swoje konto, w praktyce jest to drogi dzien i pieniadze na swoim konciue masz w przeciagu dwoch - czterech dni

pieniadze sa bezpieczne tak jak ten ich program ochrony kupujacych- zglos sobie sprawe na policje, a my moze ci kase oddamy... palanty

0 0

#3281828 Napisano: 08.04.2010 08:20:42
visserarthur napisał(a):

loczeq napisał(a):

visserarthur napisał(a):

loczeq napisał(a):

pieniadze sa bezpieczne tak jak ten ich program ochrony kupujacych- zglos sobie sprawe na policje, a my moze ci kase oddamy... palanty

znam osobe ktora odzyskala dzieki nim ponad 5 tys zl, chyba nie myslalas ze napiszesz ze nie dostalas pieniedzy a oni w dwie min CI kase na slowo przeleja...

sa bezpieczne - do kupujacego juz nie wroca, korzystam od samego poczatku i widze same zalety, zadnych minusow, minusem allegro sa prowizje mnie one miesieczne srednio 300-500 zl kosztuja

0 0

asiam

#3281893 Napisano: 08.04.2010 08:39:51
cyt.:prowizje mnie one miesieczne srednio 300-500 zl kosztują

I dlatego naśmiewasz się z tych co handlują rzeczami po 2-3 zł.
Nieprzyjemny jesteś .
0 0

#3281927 Napisano: 08.04.2010 08:44:15
asiam napisał(a):

Nieprzyjemny jesteś .

(jak ktos np handluje pierolami po 2,3 zl i nie hcce miec cenzuranika na rachunku to sobie moze raz na kilka dni zbiorcza wyplate zrealizowac)

w kt
asiam napisał(a):

Nieprzyjemny jesteś .

orym miejscu sie nasmiewam ? mowie ze to opcja w tych wlasnie przypadkach jest najbardziej potrzebna:
1. nie robi nam sie smietnik na rachunku
2. kwoty sa na tyle niskie ze mozna zaufac allegro i wyslac towar od razu po powiadomieniu o otrzymaniu wplaty przy pomocy PZA (chodz ja nawet jak sprzedaje cos za kilka tys zl to nie czekam az fizycznie przyjda pieniadze z allegro na moje konto)
0 0

ziolko

#3282095 Napisano: 08.04.2010 09:27:49
krótkoterminowa lokata 3dniowa w mbanku w minimalnej wysokości 10 tys daje ok 4,70 zł zysku. Więc sobie policzcie, w końcu co to jest 10 tys dla allegro? a grosz do grosza i będzie kokosza emotka
0 0

Gość: krzychm

#3282103 Napisano: 08.04.2010 09:30:39
Witam
Zapraszam na swistak.pl
Sprzedaję tutaj rzeczy bez opłat. Warto spróbować.

Zarejestruj się

http://www.swistak.pl/p/467683/
0 0

iwonciaaa

#3282235 Napisano: 09.04.2010 05:09:05
zapraszam
0 0

moroccangirl

#3282294 Napisano: 09.04.2010 05:51:48
http://www.allegr...ons.php?uid=16821810

phytum actif nutrition odżywka wygładzająca włosy Yves Rocher
phytum actif nutrition krem na zniszczone końcówki włosów Yves Rocher
Lirene peeling drobnoziarnisty
Balsam dove
Dezodorant dove
Internet hits vol.1 CD
Ahista Ahista DVD
Zabójczy szept
Ultimatum Bourne'a
Hiszpania - podróże marzeń DVD

ceny już od złotówki

http://www.allegr...ions.php?uid=9214101

Number one girl DVD
Zapowiedź DVD
Odrzuceni DVD
Dziękujemy za palenie DVD
Natural city wojna się rozpoczęła DVD
Przypadek Harolda Cricka DVD
Krwawe wizje DVD
Zakochani widzą słonie DVD
Milarepa DVD
Bez skrupułów DVD

ceny już od złotówki

Zapraszam
0 0

Gość: kamisiek

#3282388 Napisano: 09.04.2010 06:35:08
pytanie z innej beczki...
kupiłam na all kurtkę, przelew zrealizowany elektronicznie tego samego dnia. po tygodniu odzywa się sprzedający,że w tym tygodniu nie nada przesyłki bo jest na uczelni, podaje datę kiedy nada. mija wyznaczony termin, przesyłki brak. na @ nie odp, próbuje sms. dowiaduję się, że przesyłka nie została wysłana bo: jest w szpitalu, jest w ciązy, trudno jej pogodzić uczelnię z ciążą i że jestem wredna baba jak tego nie rozumiem.podaje kolejny termin wysyłki i znów nie wysyła, nie odp na @ i sms. wczoraj wieczorem prawie po miesiącu od wpłaty napisała mi ze odsyła pieniądze. wystawić negatyw???

0 0