Reklama na e-Konkursy.info

Allegro.pl - bez linków

asiam

#3281442 Napisano: 08.04.2010 07:06:11
Moja kasa spływała z Allegro na konto...3 dni.Ładnie się obłowią.Myślę,że trzeba dać dopisek przy aukcjach,że w wypadku korzystnia z tej opcji wysyłka zostanie zrealizowana po wpłynięciu pieniędzy na MOJE konto.
p.S. System jest w trakcie rozruchu jak napisali.Tylko ciekawe co będzie jak im coś nie wyjdzie emotka
0 0

Gość: olusssiaa

#3281451 Napisano: 08.04.2010 07:09:23
Nie jest to wygrana w konkursie, ale zapraszam do obejrzenia, może się spodoba (w koncu to dział: Inne emotka ):
http://www.otomot...show&id=M1830564
0 0

Gość: loczeq

#3281463 Napisano: 08.04.2010 07:12:01
Nie przezywajcie PzA jest o wiele lepsze od zwykłego przelewu, ja to wykorzystuje jako Kup/Sprzed. Jak kupuje to wiem ze sprzedawca po 15 min wie o wplacie i może wysłać towar, dodatkowo mogę placic karta kredytowa. Jako sprzedajacy tez wole ta opcje bo mogę szybciej zakończyć transakcje. Nic to nie kosztuje… a tym co mowia „co będzie jak splajtuja”? to będzie to samo co by było jakby Wasz bank splajtowal !
0 0

asiam

#3281475 Napisano: 08.04.2010 07:14:08
Wierzę w mój bank, nie wierzę w Allegro emotka
0 0

#3281477 Napisano: 08.04.2010 07:15:43
asiam napisał(a):

Wierzę w mój bank, nie wierzę w Allegro emotka

to tam nie handluj emotka (bez zadne zlosliwosci)

dlaczego polacy wszedzie widza tylko przekrety/nieuczyciwosc/moizliwosc straty/oszustow ect ? chyba za duzo ogladacie TV emotka
0 0

visserarthur

#3281501 Napisano: 08.04.2010 07:20:53
loczeq napisał(a):

Nie przezywajcie PzA jest o wiele lepsze od zwykłego przelewu, ja to wykorzystuje jako Kup/Sprzed. Jak kupuje to wiem ze sprzedawca po 15 min wie o wplacie i może wysłać towar, dodatkowo mogę placic karta kredytowa. Jako sprzedajacy tez wole ta opcje bo mogę szybciej zakończyć transakcje. Nic to nie kosztuje… a tym co mowia „co będzie jak splajtuja”? to będzie to samo co by było jakby Wasz bank splajtowal !

SORY, ale dlaczego allegro ma trzymac moja kase i odsetki z niej miec- wole sam sobie wrzucic na konto oszczednosciowe.
jestem pewien, ze niedlugo zajma sie tym odpowiednie sluzby.
0 0

rafi323raf

#3281508 Napisano: 08.04.2010 07:22:35
a darmowe jest przeniesienie z allegro na konto tej kasy?

bo nie wiem czy dobrze pamietam, ale kiedyś przenosiłem i mi wzięli kase emotka ale to dawno było, wtedy ktoś mnie poprosił o udostępnienie tego
0 0

Gość: ola2493

#3281523 Napisano: 08.04.2010 07:24:58
asiam napisał(a):

Moja kasa spływała z Allegro na konto...3 dni.Ładnie się obłowią.Myślę,że trzeba dać dopisek przy aukcjach,że w wypadku korzystnia z tej opcji wysyłka zostanie zrealizowana po wpłynięciu pieniędzy na MOJE konto.
p.S. System jest w trakcie rozruchu jak napisali.Tylko ciekawe co będzie jak im coś nie wyjdzie emotka

Też mnie strasznie wkurzyła ta opcja, tym bardziej, że na kasę czekałam trzy dni, a kupujący by chcieli aby towar wysłać odrazu.
Jednak chyba udało mi się wyłączyć to chore płacę z allegro , bo ludzie zaczeli znowu wpłacać kasę bezpośrednio na moje konto.
Wchodzi się w moje allegro-->płatności allegro--->ustawienia--->i po prawej jest udostępnianie i zmieniłam na nieaktywne
0 0

visserarthur

#3281526 Napisano: 08.04.2010 07:25:23
rafi323raf napisał(a):

a darmowe jest przeniesienie z allegro na konto tej kasy?

bo nie wiem czy dobrze pamietam, ale kiedyś przenosiłem i mi wzięli kase emotka ale to dawno było, wtedy ktoś mnie poprosił o udostępnienie tego

place z allegro (czyli to nowe) to co innego niz platnosci allegro (to stare) i w tym niby nie biora sobie prowizji za przelanie srodkow...
0 0

#3281532 Napisano: 08.04.2010 07:26:41
loczeq napisał(a):

Tak właśnie sprzedawca po 15 minutach wie i już ma lecieć z paczką na pocztę, a kasy na koncie brak emotka
0 0

#3281551 Napisano: 08.04.2010 07:29:05
emanuela24 napisał(a):

ola2493 napisał(a):

asiam napisał(a):

Też mnie strasznie wkurzyła ta opcja, tym bardziej, że na kasę czekałam trzy dni, a kupujący by chcieli aby towar wysłać odrazu.
Jednak chyba udało mi się wyłączyć to chore płacę z allegro , bo ludzie zaczeli znowu wpłacać kasę bezpośrednio na moje konto.
Wchodzi się w moje allegro-->płatności allegro--->ustawienia--->i po prawej jest udostępnianie i zmieniłam na nieaktywne

to nic nie daje emotka też tak kombinowałam a to dziadostwo i tak kupującym się wyświetla i tak wpłacają

to teraz mnie zdołowałaś emotka
to jednak był zbieg okoliczności, że wpłacali znowu na moje konto
0 0

is77

#3281564 Napisano: 08.04.2010 07:32:16
no właśnie ja też mam problem przez PzA emotka
dziewczyna zapłaciła natychmiast po zakończeniu aukcji, chciała natychmiast paczkę....a ja kasy na koncie dalej nie mam emotka wysłałam paczkę, dostałam info od allegro, ze zapłaciła.... tylko że kasę póki co - widzi tylko allegro emotka
0 0

#3281570 Napisano: 08.04.2010 07:34:11
is77 napisał(a):

no właśnie ja też mam problem przez PzA emotka
dziewczyna zapłaciła natychmiast po zakończeniu aukcji, chciała natychmiast paczkę....a ja kasy na koncie dalej nie mam emotka wysłałam paczkę, dostałam info od allegro, ze zapłaciła.... tylko że kasę póki co - widzi tylko allegro emotka

dokłanie emotka
0 0

is77

#3281577 Napisano: 08.04.2010 07:35:49
Ja weszłam w rutynę, ustawiam 2 opcje, zwykły przelew i PzA. zaraz po zakończeniu aukcji ślę maila do delikwenta z moim numerem konta i danymi i w zasadzie są tak ogłuszeni, ze ślą normalnie, bezpośrednio na moje konto.... tylko 1 przypadek miałam że dziewczyna wybrała PzA i kasy nie mam (mam nadzieję, ze to tylko jeszcze nie mam....)
ale w sumie to by tłumaczyło dlaczego tak chętnie udostępnili za darmo tę opcję, bardziej opłacalne sa dla nich odsetki z kasy leżącej kilka dni, niż opłaty za transakcje emotka
0 0

asiam

#3281581 Napisano: 08.04.2010 07:36:12
Przede wszystkim chodzi o to,że opcja ta została narzucona i nie można z niej NIE KORZYSTAÆ.Kiedy był wybór to każdy miał włączoną taką opcję wpłaty jaka mu odpowiadała.I naprawdę mnie nie obchodziło ilu fanów ma PzA.
Każdy ma swoje prywatne zdanie na to czy mu odpowiada ta opcja czy nie.I teksty typu - nie korzystaj z Allegro jak Ci nie pasuje nie są na miejscu. emotka
0 0

#3281596 Napisano: 08.04.2010 07:38:54
visserarthur napisał(a):

loczeq napisał(a):

SORY, ale dlaczego allegro ma trzymac moja kase i odsetki z niej miec- wole sam sobie wrzucic na konto oszczednosciowe.

jakie odstetki - ustawiasz wyplate automatyczna

a pomysl w droga strone , chcesz udostepnic platnosc kartami dla swoich klientow (ja tak bardzo czesto place) na wlasna reke przy wkocie 500 zl to 2,9 zl bank Ci by potracil a tu to jest za darmo
0 0

is77

#3281624 Napisano: 08.04.2010 07:43:16
loczeq napisał(a):

visserarthur napisał(a):

loczeq napisał(a):

a pomysl w droga strone , chcesz udostepnic platnosc kartami dla swoich klientow (ja tak bardzo czesto place) na wlasna reke przy wkocie 500 zl to 2,9 zl bank Ci by potracil a tu to jest za darmo

tu bym sie nie zgodziła, ze szybciej wiem o wpłacie na konto. Dziewczyna mi wysłała maila, ze wpłaca pieniądze, a od allegro dostałam całą dobę później info, ze zapłaciła emotka

0 0

is77

#3281644 Napisano: 08.04.2010 07:47:51
mi w zasadzie jest rybka czy oni obracają odsetkami od moich pieniędzy. W sumie każdy musi żyć emotka a ja mam odsetki na koncie naliczane wg stanu na ostatni dzień miesiąca, więc do końca kwietnia kasa mam nadzieję dojdzie emotka
chodzi mi tylko ot o, skąd mam mieć GWARANCJÊ że te kasę RZECZYWIŚCIE dostanę????
0 0

visserarthur

#3281650 Napisano: 08.04.2010 07:48:43
loczeq napisał(a):

visserarthur napisał(a):

loczeq napisał(a):

jestem daleki od obrazania kogokolwiek, wiec tego nie zrobie, ale czytaj ze zrozumieniem- odsetki to odsetki, a to, ze prowizji za wyplate nie biorą to wiem!

a w drugą strone? sprawa jest dla mnie prosta: jak ktos do mnie dzwoni i prosi o cokolwiek :udostepnienie tego drugiego typu platnosci (czyli chyba patnosci allegro), wysylke za pobraniem to grzecznie mowie, iz nie akceptuje tego czy tamtego i prosze o zakup u kogos innego i tyle. mam w tylu bankack konta, ze kazdy moze isc i sobie wplacic bez prowizji w okienku- kasa bedzie u mnie w oka mgnieniu, a i kupujacy bedzie zadowolony z szybkosci nadania przesylki i wcale nie potrzebuje do tego wynalazkow typu platnosc kartą itp.- alternatywa zawsze jakas jest
0 0

is77

#3281661 Napisano: 08.04.2010 07:50:22
haaaaa emotka
jakie banki sa najpopularniejsze? emotka
se też założę kilka kont, a co emotka
0 0